Najava PL - Imaćemo novog prvaka?

Autor: Boris Jovanović
petak 11.08.2017.
11:58
Izvor: Sportske.net

Da li se epicentar ponovo seli među fabrike Mančestera? I zbog čega Čelsi nije više najbolji tim ni u Londonu? Ko ima prevelika očekivanja i kojih sedam timova će strepeti?

Epa/Peter Powell
Epa/Peter Powell

Povezane vesti

Ako bi se posmatrao start Premijer lige, ona bi, makar u avgustu, trebalo da nosi naziv "Work in progress".

Zaista je nemoguće sastaviti iole ozbiljniju prognozu onoga što će se dešavati 20 dana pre prelaznog roka. Tektonski poremećaj napravljen nakon Nejmarovog transfera podigao je cene igrača u nebo, sada kao domine padaju ideje sa kojima su premijerligaši ušli na vrata pijace početkom jula.

Tu se kao dobitnik nekako već čini Pep Gvardiola, mada sa Ali-Babinom pećinom kojom raspolaže, on je ideje odmah pretvorio u transfere bez potrebe da se nateže i pregovara.

gabriel jesus gabrijel zezus

Isterao je svoje, zamenio praktično kompletan tim koji je nasledio od Pelegrinija, pola milijarde funti za dva leta, nekome bi stavili Damoklov mač nad glavu, ali on ima takav kredit, da je smešno govoriti o pritisku, osim eventualno nekoj vrsti koju nameće samom sebi.

Potpuno je promenio bokove, ojačao kreaciju sa Bernardom Silvom i istrajao na planu da Kunu pokaže da nije nedodirljiv. Pa, ona čuvena argentinska lenjost i popodnevne žurke više ne pretpostavljaju mesto u startnoj postavi, možda to probudi Aguera, a možda je on na pozajmljenom vremenu, što je verovatnije ako Žesus nastavi sa partijama koje je pokazao do povrede.

Jasno da uklapanje bekova neće ići lako i da odbrana visi na Kompanijevoj sposobnosti da se ne povredi u petom minutu meča. Izvinite, ne mogu da zamislim ozbiljan tim sa kombinacijom Stouns - Otamendi, ali postoji i druga škola mišljenja, da oni uvek mogu da daju gol više od protivnika.

Ako ostane ovako, a neće, jer nas tek čekaju transfer bombe, Siti je prvi favorit za prvaka, u to nemam nikakve dileme.

Murinjo Pogba

Njima uz rame bi trebalo da bude Junajted, mada Murinjo i dalje nije sklopio puzle, pre svega na levoj strani, gde ne veruje nikome. Darmijan može da igra tu poziciju, ali to odmah oduzima ofanzivni kvalitet, Šo i Blind nisu njegova šolja čaja.

Desno i dalje Antonio Valensija, sa suprotnimm problemom u odnosu na Darmijana, on u 4-4-2 deluje kao strano telo, a i nema alternativu.

Do kraja će Murinjo probati da dovede Perišića, ali i ojača tim spolja u defanzivi. Mnogo je dobio sa Matićem, a ovo je sezona u kojoj Pol Pogba mora da potencijal pretvori u opipljivu vrednost. Ni prošle godine nisam sumnjao da će Murinjo izvući najbolje od tima, no, sačekajmo, Siti deluje bolje.

Conte Konte

Kako će izgledati Čelsi, to ne zna ni Konte, sa ovim timom biće solidan sedmi. Niko još nije uspeo sa 15 igrača da istera Ligu šampiona i PL, plus, njegova pojačanja su iznuđeni potezi.

Vidite, ja ne mislim da je Ridiger igrač koji je nešto više od alternative, sa druge strane porediti Bakajoka i Matića je perverzno, igrač izvučen iz Monakovog sistema sa kolenima od stakla, setimo se šta se desilo sa Kondogbijom, pa i Marsijalom.

Ovo ostalo, pa i Morata deluju kao kocka, i dalje se zaboravlja da je Španac bio rezerva u Juventusu i Realu, da u poređenju sa Dijegom Koštom njemu ne samo da nedostaje iskustvo, nego i bes uskraćenog.

Konteu je potrebno četiri igrača, da popuni tim, o tome da napravi ekipu za velike stvari nema govora. Pesimista sam?

Nikako, samo on je ušao u cajtnot, dovođenje jednog igrača, ne menja ništa, ako uzme Oksa Čembrlena, to je ponovo precenjivanje u žurbi, slično je sa Rosom Barklijem. Italijan je toga svestan, ne mogu da verujem da se nije baš raspitao da Emenalo i Granovskaja donose izvršne odluke, menadžer je dobro plaćeni izvršilac i tu se priča kod Romana završava.

Ozil Sanchez

Arsenal je ove godine oslobođen obaveze da igra utorkom i sredom i u tome vide najveću šansu. Venger je svestan da posle njega sledi potop, spreman da rizikuje da 2018. i leto posle, kada bude otišao, ostane bez tima, ako to znači da će ga pamtiti po poslednjem činu, tituli koju su "Guneri" nekada osvojili i rado se toga sećaju.

Lakazet je osnova u napadu, "Profesor" se vratio fudbalskom konzervativizmu sa 3-5-2, sačuvao je do sada igrače, ali i dalje nije rešio probleme u veznom redu. Nije da nismo navikli da sve oko sebe smatra neznalicama i da je jedini pametan u univerzumu, ali ako ne stigne Lemar, ili se Ozil istopi od malodušnosti, teret treba da padne na Aleksisa Sančeza koji će se čuvati za Mondijal, ma šta vi mislili o tome.

Ako sve karte bace na prvenstvo, "Guneri" mogu da budu drugi, jer jednom su me prevarili da bi mogli u šampionsku trku pre dve godine, i dalje me je sramota te procene.

Salah

Slično važi za Liverpul koji je dolazak Salaha najavio kao da je kupio Nejmara, oni takođe imaju sve, sem dovoljnog broja igrača da se takmiče na svim frontovima. Klopov pristup će pohabati ekipu, kvalitet klupe je, makar za mene diskutabilan, a i ako ostane Kutinjo, a ne stigne ozbiljan štoper, priče o velikim stvarima nemaju osnovu.

Novca ima, Klop je potrošio 50 od navodnih 150 miliona, ali je veći deo leta potrošio u uzaludne pokušaje da izmišlja Keitu iz Red Bula od 80 miliona, sa istim timom od prošle godine neće napraviti ništa, osim verovatno nekoliko velikih pobeda i prosipanja bodova tokom kišnih popopodneva protiv timova iz donjeg doma u gostima.

Tottenham Kane Ali

Totenhem je osim Kajla Vokera zadržao sve, ali to nije dovoljno, ako se rivali pojačavaju. Sa druge strane, brzo će izleteti iz startnog bloka, uigrani su, poremetila ih je doduše povreda Tripijea, ali ne mogu da verujem da neće kupovati do kraja prelaznog roka.

I ovde se postavlja pitanje dužine klupe, pogotovo u odbrani koja je, kada je standardna ključ za Premijer ligu, no, prošle sezone su se izbrukali u Evropi, pretpostavljam da i ove Liga šampiona nije prioritet. Nekako mi se ipak čini, da, kada nisu uzeli titulu one godine kada je Lester šokirao planetu, neće ni sada, poslednja je, ako se ne varam, početak šezdesetih.

Koeman Kuman

Ostalo nije vredno velikog pomena, ne verujem u koncepte kupovine 11 igrača koje pravi Ronald Kuman u Evertonu, to obično završava u suzama. I sa Runijem, pojačanjima u odbrani poput Majkla Kina, odličnim Klasenom, priče o plasmanu u top 4 su nerealne. Sećate se verovatno prošle sezone kada sam nešto napisao slično za Vest Hem, očekivanja su jednostavno prevelika.

Isto tako tipujem da će pozitivno iznenađenje biti odlični Votford, ne samo zbog Marka Silve već iskusnog tima koji će podići ofanzivni potencijal dovođenjem Greja iz Barnlija i talentovanog Ričarlisona. Macari nije uspeo da nametne svoj koncept, Portugalac čini se može sa širokim spektrom iskusnih igrača da ode više i završi lagano oko 10. mesta na tabeli.

Vest Hem

U tu sredinu i pored silnog optimizma spada Vest Hem koji se ozbiljno pojačao sa Arnautovićem, Hartom, Ćićaritom, Zabaletom, ali svi Bilićevi timovi građeni su od temelja, ovo je tim koji je fizički jak, ali čija odbrana ne deluje baš solidno, spori, skloni greškama, tu nije napravljen neki napredak. Vest Hem, jasno, može da bude sedmi, ali o nekoj velikoj sezoni nema ni govora.

Kod Lestera, veliko pitanje ostaje ovih poslednjih 20 dana. Ako zadrže tim, sa jednom utakmicom nedeljno, Marezuom, Ikenačom, Drinkvoterom, Vardijem, to već deluje kao ekipa koja bi trebalo da ostane izvan nevolja. Ali, isključite Alžirca iz ove priče i Šekspir bi mogao da se nađe u sopstvenoj drami poslednjih dana prelaznog roka. Šalim se, "Lisice" su bolje nego što prošla sezona pokazuje, verovatno bi ova trebalo da bude stabilizacija.

Van Dajk

Sautempton je talac Van Dajka i pitanje je kako će se priča završiti, prete da će ga ostaviti na tribini, ako se ne vrati obavezama. Ali, Klod Puel koga nisu voleli zbog njegovog stila fudbala je otišao, kada pogledate ekipu Sautempton to je tim za top 10 u ligi.

Rasterećeni, koncentrisani na domaći šampionat, sa odličnim spoljnim igračima i spremnim Gabijadinijem i Čarlijem Ostinom, deluje respektabilno. Odahnuće i Tadić koji nije krio šta misli o francuskom treneru, ako on ponovi i deo onoga što je prikazivao u reprezentaciji Srbije, Sautempton bi morao u gornji dom.

Barnli su koliko vidim proglasili jednim od najvećih kandidata za ispadanje, mada tako je bilo i prošle godine, posle terora u Istočnom Lankaširu lako su opstali. Izgubili su Greja, doveli Voltersa iz Stouka, otišao je Kin što može da bude problem. Šon Dajš uspešno kormilari timom koji izgleda i ponaša se kao da je u Čempionšipu, ali tu razliku u kvalitetu uspeva da nadoknadi izuzetnim timskim duhom. Nisam baš siguran da ne postoje tri lošija tima od Barnlija u ligi.

Britain Soccer Premier League

Stouk bi mogao da ima težu sezonu od očekivane, prvi put prošle sezone nisu bili u gornjem domu. Otišao je Arnautović, plan Marka Hjuza je da intergriše nekoliko klinaca u ekipu. Došli su Zuma i Flečer, naravno da sve nastavlja da se vrti oko Šaćirija, Čupo Moting će pokušati da smanji problem nastao odlaskom Arnautovića. "Grnčari" neće biti u top 10, u najgorem slučaju mogli bi da strahuju u aprilu, ali svejedno, teško je videti da bi mogli da uđu u problem oko opstanka. Standardna sredina tabele.

Bornmaut želi dalji uspon, njihov fudbal vas kupuje, vratio se Ake, došao je Defo, Edi Hov nema čega da se boji, na jugu će igrati kao i uvek, na gol više, ovaj tim zaista predstavlja osveženje. Sad, mogu li da ponove prošlu sezonu i budu u gornjem domu, to je teško reći, ali ovo je ključna sezona, bude li plovidba mirna, oni su se definitivno etablirali kao stabilan premijerligaš.

VBA nije menjao mnogo i to je logično, tradicionalista poput Pjulisa ne odstupa od koncepta. "Begisi" će biti zadovoljni da izbegnu opstanak, ali ova sezuona neće biti laka. Džej Rodrigez bi mogao da rastereti Rondona na čijim plećima leži tim koji teško postiže golove. U nekom scenariju, Pjulis bi, ako stvari ne krenu dobro za ekipu mogao čak da bude doveden u pitanje kao čovek koji povlači konce. VBA je jedan od mojih kandidata za ispadanje ove sezone.

Llorente Ljorente

Svonsi takođe svrstavaju među timove koji bi mogli, pogotov bez Sigurdsona da se nađu u Čempionšipu. Pol Klement im je promenio ID i to je njihova velika nada. Ovako, ako ode Islanđanin, sa igračima koje imaju, pouzdati se u pojačanja poput Mese i klinca Abrahama, kao i činjenice da je Ljorente godinu stariji, Velšani su takođe među timova koji bi trebalo najviše da strepe.

Luka Milivojevic

Kristal Palas ima novog trenera, De Bura, on se izbrukao u Italiji, ali je Inter uništio i mnogo veća trenerska imena. Sada će promeniti stil, to je opasno, doveo je svog čoveka Rindenvalda iz Ajaksa, ojačao se sa pozajmicama Loftus Čikom i Fosu Mensahom. Na papiru ovo je dobar tim, na kraju krajeva uloženo je mnogo prošlog leta, ali se na kraju završilo prilično loše, tačnije, sezona je, pogotovo njen prvi deo bila ispod svih očekivanja. Ovaj tim je nekako nedefinisan, po kvalitetu to je oko desetog mesta, a opet nikoga ne bi čudilo da spašavaju živu glavu u finišu. Uz to, ne verujem da će De Bur uspeti da nametne svoju viziju fudbala u južnom Londonu.

Novajlije?

njukasl mitrovic

Šampion druge lige Njukasl ima Rafu Beniteza i skup prosečnih igrača, pojačavali su se pozajmicama, Španac je posegnuo za zemljacima, Mankiljo, Merino, uz Ležena iz Eibara, sve to deluje kao neočekivano slabo, u odnosu na prelazni rok kakav se očekivao. I sam Benitez je razočaran, videćemo hoće li Ešli odrešiti kesu do kraja avgusta, ovaj tim je među šest ili sedam naslabijih, imaju naravno najbolje navijače u Engleskoj, to je uvek prednost, ali nosi i pritisak. Nisam objektivan, ali verujem da "Svrake" treba da prežive ovu sezonu bez većih problema, ali i u donjem domu.

Brajton je prvi put u eliti, malo im je nedostajalo nekih prošlih sezona, sada računaju na euforiju koja uvek pomogne, tim pre što neće trošiti veliki novac. Barnliju je to uspelo, Brajton je doveo golmana Meta Rajana iz Valensije i Dejvija Propera iz PSV Ajndhovena koji je plej kakav im je potreban. Ali, iako su sačuvali tim, ovaj jaz između dve lige je preveliki. Ne verujem da će opstati, ali Hal je prošle godine bio prežaljen, pa im je falilo malo na kraju da izbegnu ispadanje.

I na kraju, Hadersfild, koji je takođe prvi put u ligi, imaju sjajnog trenera u Dejvidu Vagneru, ali i tim koji ne obećava puno, mada su doveli Munijea iz Monpeljea, Toma Insa, Delpoitra iz Portoa, a pojačanja je i odbrana Matijasom Jorgensenom iz Kopenhagena. Opet, mada deluje bolje od Brajtona i imaju trenera koji zaslužuje veću klupu, teško će preživeti.

Lopta Premijer liga

PROGNOZA

Ovo jasno uzmite sa zadrškom, mada neke stvari se naziru, timovi iz Mančestera i Arsenal, ako ostanu na okupu bi mogli u top tri, za mene je Siti prvi kandidat za titulu.

Čelsi može da pobije prognoze, ali za stvaranje tima je kasno, mogli bi u top 4, ali odbrana titule? Nikako iz neke moje vizure, ne bi me čudilo ni da Totenhem recimo bude u top 3, ali bih za Čelsi bio iznenađen. Jer, ako kola krenu nizbrdo, Konte na to nije navikao u Juventusu, onaj scenario od pre dve godine bi mogao da se ponovi.

Liverpul je tim za peto ili šesto mesto, ako ode Kutinjo, u suprotnom, možda Klopov fudbal, čiji pobornik nisam ipak trijumfuje. Doduše, sa onakvom odbranom, teško bi vam pomogli Suarez i Nejmar.

Timovi za sredinu tabele su recimo Everton, Votford, Vest Hem, ali bi mogli da popune pozicije od sedmog do desetog mesta, čini mi se da i Bornmaut ima ekipu za respekt, a ne očekujem ni da Lester, ako ostane Marez, bude u problemima. Dodajmo tu i Sautempton, koji je tim za te pozicije u zlatnoj sredini.

Stouk je slabiji od pomenutih, kao i Barnli, nemam poverenja ni u Kristal Palas, ali ni VBA. Recimo u nekoj proceni, Brajton, Hadersfild, VBA, ili Svonsi bi mogli u Čempionšio, Njukasl ipak ima ozbiljnog trenera, mada nešto više od 14. ili 15. mesta sa ovim timom nije realno, nema veze sa veličinom kluba.

Donji dom su ovih pomenutih sedam ili osam timova i to čini se nikakvi potezi do kraja prelaznog roka neće promeniti...


I još jednom ne zaboravite našu fantazi ligu, sve imate ovde kod je 2346663-570488, čekamo vas, prijavio se ogroman broj ljudi, kao i obično, biće ovo najbrojnije fantazi takmičenje u Srbiji.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

126 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
DEL PIEROO
Friday, 11.08.2017
17:15

Zbog cega je Celzi slab? sta je sa vama ljudi,, jaki na svim pozicijama, ne moraju nikog vise da kupuju, Konte ce opet sve to doktorski odraditi, mislim da ce Celzi biti prvi, Siti drugi, Livererpul treci, Totenhem cetvrti, Arsenal peti i Mancester sesti, s tim sto ce Mancester najdalje otici u LS.. sve uz neverovatno malu bodovnu razliku i da ce ovo biti najneizvesnija sezona ikada, svi su jaki, prejaki, odlucivace medjusobni susreti ovih najjacih, po meni Celzi je najjaci pozadi, beton sredina, jos bolji napad, lepo skockana ekipa, svi rade ono sto im se kaze

avatar
sawyer james
Friday, 11.08.2017
15:10

Siti je imao odlican prelazni rok,osim nekog razbijaca u veznom,nista nam vise nije potrebno,za cetvrtog stopera konkurisu adarabioyo i mangala,ali je ipak verovatnije da ovaj drugi ode.nUnited je imao takodje dobar prelazni rok,dok pricam o njima mogu i o Celziju posto su doveli pojacanja na istim pozicijama,po mom misljenju united je bolje odradio posao,stoperi su po kvalitetu na istom nivou,ali su razliciti tipovi igraca,u vezi mislim da je matic druga galaksija za bakajoka,morata tokom cele svoje karijere nije pokazao onaj golgeterski osecaj i mislim da ce se ponoviti situacija tores,sa druge strane lukaku ima tu prednost da je u pl vec dugo,a i brojke govore za njega.nArsenal mi ne uliva poverenje,navikli smo svi na njihove fantasticne partije u jednom delu sezone,ali to je to,bez dva kvalitetna veznjaka koja ce da povezu igru,ne mogu da se nadaju tituli,stoper im je takodje neophodan,bitno je da zadrze sanceza.nLiverpul kao primarni cilj ima da zadrzi kutinja,uz to stopera da dovedu,van dajka soton nece prodavati,tako da bolje da se okrenu nekom drugom.nTotenhem ce imati velikih problema ukoliko se ne pojaca,bar klupu,a ukoliko se dogodi da prodaju rosa,u sta iskreno sumnjam,bice u veoma losoj pozicijin1.Mancester Siti n2.Mancester Junajted n3.Celzi n4.Liverpul n5.Arsenal n6.Totenhem

avatar
Emperador(2018)
Friday, 11.08.2017
15:45

dva vezna i stoper im je potreban.

avatar
Ser Keba
Friday, 11.08.2017
15:09

Manchester City ima ozbiljnu ekipu, Sane je neverovatan, ne secam se da me je neko tako oduševio skoro, ali im je sredina odbrane slaba tačka, iskreno, ocekivao sam da Stones bude bolji, Otamendi mnogo loš. Celsi nema klupu, videćemo šta će biti do kraja prelaznog roka, Morata odličan igrač, voleo bih da se snađe u PL, za Bakajoka ostaje da se vidi. Liverpool isto ima lošu odbranu, bez nekog pojačanja na mestu štopera ne vidim kako mogu da urade nešto ozbiljno, još sa tolikim brojem utakmica. Tottenham lepo igra, ali uvek im nekako izmakne titula, a Arsenal sa onakvom odbranom, Ozilom koji je nezainteresovan da igra, nemaju šanse. United sklapa dobar tim, ali uzdaju se previše u Pogbu, a on realno nije kreator igre, mnogo je lenj, mnogo hoće, a malo zna, tako da iako sam navijač Uniteda, zbog igračkog kadra ipak je City favorit.

avatar
Brat_Embolo
Friday, 11.08.2017
16:39

Siti toliko ne volim da necu ni razmisljati a kamoli baviti se prognozom, sta bude biće haha

avatar
NikkiCFC
Friday, 11.08.2017
17:35

Svi pricaju da nam je tanka klupa. Ne znam zasto to mislite. Kabaljero, Rudiger, Kristensen, Fabregas, Vilijan, Mosunda, Bacuaji trenutno. A izvesno je da dolaze jos dva mozda i tri igraca do kraja prelaznog roka. Orije, Oks, Konselo, Rouz, Bertrand, Barkli... Dvojica dolaze sigurno od nabrojanih.

avatar
Nikola RED_DEVIL
Friday, 11.08.2017
15:05

TITULA IDE U MANCESTER, bilo to plavi ili crveni deo ne zna se, ovi ostali nemaju sanse sem Totenhejma i mozda Liverpula ako im ne ode Kutinjo, celzi nema sanse jer je propo i prodao najbolje igrace, a doveo panjeve.nMoja prognozan1.Junajted/Sitin2.Junajted/Sitin3. Liverpuln4. Totenhejmn5. Arsenaln6.celzi

avatar
Emperador(2018)
Friday, 11.08.2017
15:46

HAHAAHHAH E MOJ dzoni

avatar
Nikola RED_DEVIL
Friday, 11.08.2017
18:14
avatar
Stefan77
Friday, 11.08.2017
14:08

Iako smo slabi, Konte je tu... U njega vjerujem!

avatar
Naka TZ (CFC)
Friday, 11.08.2017
14:56

Nismo mi slabi itekako imamo jak prvi tim koji je bio prvak prosle godine ,samo je problem sto nemamo sirok tim i jaku klupu kao Siti, Junajted, Arsenal .Kad gledas recimo nek ovo bude prva postava Courtois,Rudiger,David Luiz,Azpilicueta,Kante,Bakayoko,Alonso,Moses,Pedro,Hazard,Morata .To je mocan tim sa pretezno mladjim igracima i po kojim starijim spoj mladosti i iskustva.No fali ovome Celziju alternativa pogotovo na wing back pozicijama za Alonsa i Mosesa ,onda fali jedan veznjak da ne igraju cjelu sezonu Bakayoko ,Kante i Fabregas.I et mozda jedan krilni igrac da se pridoda i imali bi onda i finu klupu i mocnu prvu postavu ali samo znaci ako do kraja prelaznog roka dovedemo bar 3 igraca sa tim da niko vise ne bude prodat.

avatar
Chella_ynwa
Friday, 11.08.2017
13:36

Siti realno izgleda najozbiljnije, uz oporavak Gundogana pogotovo. Celsi dosta slabiji nego prosle sezone, Mancester - odbrana uzasna. Dok cemo se mi sa ovakvom klupom i Lovrenom opet boriti za top 4.

avatar
SL_Komedija
Friday, 11.08.2017
12:57

Favorit je Siti, pa Junajted, Liverpul, Celsi i Totenhem. Arsenal je i ove godine daleko, iako ne igra LS, ali zbog istorije ih moramo ipak uzeti u obzir ma kakve im sanse bile.

avatar
Mino Rajola
Friday, 11.08.2017
12:42

Liverpul prvak. City drugak. Čelzi 14-i. Mančester UTD četvrti-peti-šesti (gomila utakmica 0:0). Totenhem treći. Ostalo nije ni bitno.

avatar
CZYNWA
Friday, 11.08.2017
14:07

Iz tvoje tastature u Bozije usi. YNWA !

avatar
Herkules88
Friday, 11.08.2017
12:14

Videcete da City nece biti sampion, mnogo promena, nijedna nije top klasa bas, u napad imaju samo Aguera i jos mladog i neiskusnog Zesusa, a Aguero ce se povrediti bar jednom, sam Zesus nece moci da iznese toliki teret, onda ce morati da se okrene igrom sa laznom devetkom a to u Engleskoj nece proci

avatar
Bojan Samardzic
Friday, 11.08.2017
09:46

To je otprilike to, mada su svi iz top 6 bas puno mijenajali tim osim Arsenala i MU tako da je tesko dati procjenu sta mogu. MU je nadogradio tim, bice bolji od prosle godine, ali to znaci top 4 bez velikih problema, za titulu ne vjerujem. Siti bi bio bas veliko razocarenje ako opet ne osvoje titulu. Totenhem stabilan, Arsenal malo bolji nego prosle godine, i bas kao sto pise oslobodjeni su OBAVEZE da igraju utorkom i srijedom. Celzi, jedna velika nepoznanica, Morata nije Kosta i tu nema dileme, a najgora stvar za njih je sto bi mogli uci u ozbiljne probleme dok se Azar ne oporavi. Liverpul bi trebao biti bolji ako ostane Kutinjo, ipak su se navikli na Klopa a valjda ce jos nekog i dovesti, ako dodje Van Dajk to ce vec biti dosta bolji tim. Sto se mene tice, Siti je dosta jaci a i prosle sezone je imao tim za titulu, ostali su ili slabiji, ili nedovoljno jaci da bi osvojili titulu.

avatar
aleksaGGMU
Friday, 11.08.2017
04:04

Ma samo da osvoji neko ligu sampiona iz premier lige i ja presrecan

avatar
Friday, 11.08.2017
12:07

I ja se tome nadam

avatar
Golzalo Higuain
Friday, 11.08.2017
12:57

biće biće hahahah za jedno deset godina hahhaha

avatar
lamps8
Friday, 11.08.2017
01:35

siti glavni favorit,iza njega celsi junajted, top 4 totenhem ili liverpul odlucuje ko dovede vise igraca za rotaciju do kraja prelaznog roka.

avatar
Friday, 11.08.2017
00:47

Voleo bih da osvoi neko poput Liverpoola ili Totenhema, ali to ej ono sto zelim. Totenhem podize prethodnih godian po poziciju na kraju prosle su bili drugi sad amozda mogu prvi, mozda. Glavni favoriti su timovi iz Mancestera ali samo zbog imen au timu, sot ne znaci puno jer smo videli da su to neuigran eekipe, i dok se uigraju mzoda neko drrugi pobegne 5,6 poena i ond ajurnjava bude znatno teza. Svak aekipa koja ne krene kako se ocekuej ce imati pritisak i veliek su sanse da jos kiksne pdo pritiskom. Celsi je isto favorit jer imaju trenera koji je osvoio titulu u Ligi u svakoj sezoni u kojoj je vodio klub u ligi, ali im fal epojacanja, jos par igraca za rotaciju ako hoce da budu konstantni. Verujem da ce napasti LS za razliku od totenhema i Liverpoola koji ce vise biti posmatraci tu.

avatar
mak_juventino
Thursday, 10.08.2017
23:40

Sezona koja ce pokazati koliko su uistinu dobri treneri Conte , Klop , ali i Mou i Wenger ! Ne bi da prognoziram , ali Everton moze da iznenadi , pozitivno ili negativno

avatar
DocJ99
Thursday, 10.08.2017
21:37

Siti definitivno najkvalitetniji tim u ligi, a da li je to dovoljno, videcemo. Ume cesto Pep da bukvalno ubije igru njegovim cuvenim rotacijama ali nadam se da toga nece biti puno, a i da bude mislim da imaju prekvalitetnu klupu sto i ne cudi s obzirom na to koliko je potrosio. Odmah uz njih naravno Junajted koji samo treba da 'klikne' i to je to, imaju kvalitet za titulu ali imaju i slabosti za razliku od Sitija. Sto se Celsija tice, njih nikako ne bih potcenjivao, kakvi god bili ipak su sampioni i sacuvana je vecina tima iz prosle sezone tako da ne verujem da ce lako ispasti iz trke, tako da su to za mene top 3 kandidata za titulu. Cetvrti je mozda Totenhem, imaju isti tim 3 sezone i svake sezone su bolji tako da mislim da su konacno sazreli i spremni da urade nesto ozbiljnije. Imaju kreativnost u vidu Eriksena i Alija, kao i ubitacnost Kejna, odbrana im je odlicna, o Lorisu ne treba trositi reci. Peti favorit je Arsenal, definitivno najvece pojacanje je doslo u vidu Kolasinca i sa osvezenjem u vidu Lakazeta mogli bi da urade dosta. Mislim da kada su na maksimumu niko ne moze da im parira i igraju najlepsi fudbal, e sad upravo taj kontinuitet je ono sto im fali. Ako Ozil bude inspirisan celu sezonu, a Sancez ponovi proslu, uz jos jedno pojacanje u veznom rednu sve je moguce(cast Elneniju). Prica oko Liverpula je poznata, mogu da izdominiraju u derbiju, a vec sledecu 'laku' utakmicu izgube. Jednostavno, sa onakvom odbranom ne moze se osvojiti PL, jedina nada su Kutinjo i Mane i Salah, mada dobro pise u tekstu, ni Suarez i Nejmar im ne bi pomogli. Everton vidim na sedmom mestu ali me ne bi cudilo ni da zavrse izvan top10. Previse promena, gotovo cela prva postava i mislim da se od njih nesto ocekuje tek za sezonu, dve(top4 u najboljem slucaju). Fali im spic, ostalo je korektno. Ostatak lige bih odvojio jer je i prosle godine bio veliki jaz izmedju prvih 7 i ostatka lige, odnosno mali jaz izmedju osmog i 17. mesta. Ali ajde, ocekujem da se Lester i Vest Hem eventualno umesaju i ukljuce u borbu za sedmo mesto, zanimljivo ce biti da se vidi sta ce Votford uraditi, dok ocekujem da ispadnu novajlije Brajton i Hadersfild uz Svonsi.

avatar
Normal one
Friday, 11.08.2017
12:50

VVD je Liverpulu garancija za titulu,u suprotnom bar ce mo se boriti za istu,mark my words!

avatar
Thursday, 10.08.2017
21:18

Ako se dan po jutru poznaje, titula ide u Mancester. Top 4 Man U( Murinjova proracunatost najveca prednost, i prosle sezone su bili konstantni ali ih je bodova kod kuce kostao manjak igrackog kvaliteta koji su uglavnom popunili), Celsi ( Italijan, uigrana ekipa ), Arsenal( manje utakmica manje povreda veca konstantnost plus najzad su bacili ars tika taku i igraju direktno ko pre 2006-7), Man C.( nekonstantnost ce ih kostati mnogo bodova).

avatar
Маркус19
Thursday, 10.08.2017
20:26

Челси како год окренеш има страшну прву поставу, њима су замене проблем. Танак број играча, али опет могу да направе нешто озбиљније. Остали тимови ће показати колико вреде. Што се Јунајтеда тиче, до краја пробати довести неког левог бека и ништа више. Никакав Перишић не долази у обрзир, дај шансу Марсијалу!!!

avatar
DocJ99
Thursday, 10.08.2017
21:40

ne razumem cemu se forsira ta prica o ligi sampiona, kao da je igraju svake nedelje i da ima 30 kola. Odigras eventualno tri jake utakmice, prodjes rutinski grupu i onda posle 6 meseci odigras dve tekme, pa kasnije sta ti bog da

avatar
hazardinho
Friday, 11.08.2017
12:34

Umes da budes hejter a evo umes da budes i realan...iznenadio si me :)

avatar
Маркус19
Thursday, 10.08.2017
22:38

Будимо реални, ниједан енглески клуб протеклих 6-7 година није имао довољно снаге и способности да одигра шампионску сезону у првенству и оде далеко у европским такмичењима...

avatar
HHadzimontagic
Thursday, 10.08.2017
19:51

U Boksu Klej udara zato sto je jaci, Frejzer prima udarce, dok sudija ne svira kraj, i na kraju Klej slavi. Ali ako kiksne Klej(nije na svom nivou), onda je Frejzer pobednik. Mene interesuje ko je Klej u Engleskoj, a Koje Frejzer. U Njemackoj se kaze Bajern je prvak, ali ako Bajern kiksa, onda moze biti neko drugi prvak, ali samo ako kiksa Bajern.

avatar
[PL]MUTD
Thursday, 10.08.2017
21:58

priznaj, preznojio si se dok si ovu misao osmisljao, a onda je sa nama podelio. nemoj vise. (; na ko je Klej, jasno je. Junajted, Siti, Celsi, Totenhem, Arsenal. Nije to Primera u kojoj se zna ko ce biti jer se bira izmedju dva najveca kluba od kojih je svakako jedan daleko veci, a to nije Barselona. (:

avatar
Barca4ever
Thursday, 10.08.2017
19:42

Siti,Totenhem,Celzi i Junajted-borba za titulu. Totenhem verovatno nece mnogo forsirati LS kao i ovih godina pa se moze ocekivati borba samo na jednom frontu.Siti je dosta promenio tim i ima neverovatne bekove. Junajted ce verovatno biti odlican jer je Murinjo sklopio tim kakav zeli, mozda jos levog beka da dovedu.Celzi ima sampionski tim koji dva puta osvaja PL u poslednje 3 godine tako da znaju kako se osvaja i kako se igra. Arsenal takodje moze da se umesa ali oni kao i Liverpul nemaju sampionski mentalitet. Arsenal uvek odlicno krene ali padne kada se sezona lomi.

avatar
Red Demon
Thursday, 10.08.2017
19:29

Ne mogu nista da vam kazem do kraja prelaznog roka, Liverpul ako dovede jos par pojacanja bori se za titulu sa sitijem, treci celsi losiji tim imaju nego prosle sezone mada Konte s njim se nikad ne zna, 4. Arsenal, a dalje spurs/junajted/everton, ove godine se razbija mit o Murinjovoj drugoj sezoni.

avatar
Thursday, 10.08.2017
20:09

Po mom misljenju je Celsi slabiji od Junajteda, al' dobro, videcemo.

avatar
NikkiCFC
Thursday, 10.08.2017
21:45

Celsi je prosle sezone imao 24 bodova vise od Junajteda i sad po procenama ljudi zavrsice 2,3 mesta iznad Celsija sto je desetak bodova najmanje. Dakle Celsi je izvrsio kozmeticke promene Kosta-Morata i Matic-Bakajoko a Junajted doveo Lukakua umesto Ibre koji je resetao golovima kao sto ce mozda i Lukaku i doveo Matica i sad samo te male promene vama prave razliku od 35 poena za jednu sezonu. Ja ne vidim tu logiku bas iskreno.

avatar
Brat Sergio Return_
Thursday, 10.08.2017
18:47

Po mom nekom misljenju, prvak ce da bude Siti. Guardiola je doveo igrace po svom ukusu i moci ce da igra svoju igru. Drugi ce biti Tottenham ponajvise jer su najuigranija ekipa od svih. Za trece mjesto ce se boriti Celzi i Liverpul, a za cetvrto Arsenal, Everton i Junajted. Murinjo sa svojim stilom igre koji nam je prikazao neku noc, ne moze da bude ni u prva tri.

avatar
Thursday, 10.08.2017
19:08

Prvo svaki trener je doveo igraca po svom stilu, mislim sto bi neko dovodio igraca koji mu se ne svidja?! Drugo, nijedna ekipa ne moze da se poredi sa trenutnim Real Madridom, ali nijedna. Jeste Murinjo igrao kako je igrao, to sam vec komentarisao i pobornik sam da on ode sa klupe ako tako igra. Medjutim, to ce verov da prolazi protiv manje kvalitetnijih ekipa od Reala. Sada cemo da vidimo da li je to dovoljno ili ne za tituli, ali po mom misljenju nema favorita, svako moze da osvoji od ovih 6 ekipa. Everton koji je doveo 6,7 novih igraca, mnogo je to

avatar
DocJ99
Thursday, 10.08.2017
21:43

Znaci po tvom misljenju Totenhem bi vise prikazao protiv Reala? Junajted je sasvim solidno odigrao protiv tima koji je jednostavno bolji, jos su mogli i da izjednace...

avatar
CZYNWA
Thursday, 10.08.2017
18:39

Titulu ocekujem u plavom dijelu Mancestera ili u Liverpulu, ako dodje Van Dajk (Kutinjo ostaje sigurno), jer u Murinja ne vjerujem, ali zato od njega ocekujem makar polufinale LS, jer je on ipak trener za nokaut fazu. Arsenal ima los vezni red i totalno prosjecnu odbranu, mozda borba za top4, Totenhem standardno od drugog do sestog mjesta, od ovakog Celzija (ako ne dovedu makar 3-4 igraca) borbu za top10. Moja procjena: 1.Siti, 2.Liverpul, 3. Totenhem, 4.Junajted, a ispadaju Brajton, Barnli (gori prelazni rok i od Celzija, Volters i Kork nisu pojacanja ni za Cempionsip) i ne znam ko moze biti treci, mozda Votford stigne Jokanova i Kikeova pravda, Stouk ne obecava puno, Svonsi ko zna, mada nesto ne vjerujem da ce oni ispasti, kao ni Hadersfild.

avatar
The KING(visionary)
Thursday, 10.08.2017
18:56

Celzi jaci nego prose sezone toliko koliko vi svi fudbalski eksperti znate,sve ce se videti kad zaigraju Azar i Bakajoko!

avatar
Roger Elliott
Friday, 11.08.2017
13:29

Ni krocio Bakojoko na teren i ti m vec znas kako ce vam on doneti prednost.Pojest ce ga premijer liga

avatar
Thursday, 10.08.2017
20:13

Au tebra, pa kako jaci kad su Morata i Bakajoko za klasu losiji od Koste i Matica? Plus je i Konte vec provaljen, i obaveze u LS, budite srecni ako izborite top4.

avatar
Thursday, 10.08.2017
19:10

Pa taj Murinjo je u Engleskoj evo vec 7-a godina, dakle punih 6 a ima 3 titule dakle 50% uspesnost, kako mozes da kazes da je trener za nokaut fazu samo? Mislim on ima vise 3 puta vise titula nego Liverpool u zadnjih 27 godina.

avatar
ogishaLFC
Thursday, 10.08.2017
18:36
avatar
Arsenal Gunners(sta nam uradiste sportske:D)
Thursday, 10.08.2017
18:24

Pa u principu, kada je PL u pitanju, najveca je zabluda da je to liga u kojoj se 7,8 timova bori za titulu.Npr. Everton ne moze ni da pridje top4.Po mom misljenju Arsenal i Liverpul nemaju tim za titulu.Venger je potvrdio ono sto smo svi pretpostavljali.Arsenal ni najmanje ne zanima LE, vec je Arsen rekao da ce se u potpunosti posvetiti PL, ali opet bez centralnog veznog to tesko ide.Mozda to sto ne igramo LS bude neka olaksavajuca okolnost, pa nekako izborimo top4.Liverpul je doveo bukvalno samo jednog igraca koji ce imati uticaja na igru.Doveli su jos dvojicu koji su igraci za klupu.Prosle godine su bili van evropskih takmicenja i opet su jedva izborili LS.Kad se vec Gvardioli zamjera to sto nema plan B, red bi bio reci da ga nema ni Liverpul.Kad god sam ih gledao prosle godine, kada ne ide, oni bukvalno nemaju nacin da to promijene.Ima to veze i sa kratkom klupom. Sto se tice Totenhema, nisu oni ekipa za velika djela.Ne govorim o igrackom kadru, mada i to je upitno, imaju oni sistem, sve to stoji, ali nemaju oni taj mentalitet.Prosle godine su igrali fenomenalno i opet nisu bili ni blizu tituli, a sezonu prije toga su igrali takodje dobro, a na kraju zavrsili treci.Celsi sa trenutnim igrackim kadrom nece biti ni blizu top4.Zasto?Jednostavno je, imaju prosjecan tim.Mecevi protiv njih su mi uvijek bili najtezi za gledanje, jer sam nekako imao osjecaj da ce da nas raznesu na sredini, sto su i radili, a imali su i strasnu odbranu.Nekako su izgubili identitet.To je prije svega bila fizicki dominantna ekipa, od stopera do napadaca.Siti i Junajted ispred ostalih definitivno.Nije bas Gvardiola tolika neznalica kakvim ga predstavljaj.Mada, jeste njegov problem, kako King kaze, sto njegove ekipe igraju jednolicno.I kad vodi 5-0 i kad gubi 2-0 igra isto, i ne snalazi se kad je raznovrsnost PL u pitanju. Nije ovo Primera gdje svi igraju isto, ovdje imas ekipu kao sto je Svonsi, ili kao sto je Sautempton koje pokusavaju da se nadigravaju, a imas Barnli i Lester koji od prvog do devedesetog minuta ispucavaju loptu sto dalje od svog gola, pa ako pukne neka kontra odlicno, ako ne, bitno je da gol ne prime.Ipak, igrackim kadrom su ispred konkurencije.Junajted je odlicno kupovao, smisleno.Lukaku individualno mozda i nije najbolji napadac kog su mogli da dovedu, ali je igrac koji im se u koncept igre najbolje uklapa.Kupovina Matica odlicna.Vjerovatno ce jos neke kriticne pozicije pokriti do kraja avgusta.Da mi ne zamjere navijaci Mancestera, njihov najveci problem je Murinjov kukavicluk.Pa on gura Lingarda, kako neko rece prije dva dana, samo zato sto je u defanzivi bolji od Rasforda i Marsijala.Zato bi im Perisic odlicno dosao.Murinjo, ako nista drugo, zna da kupi igraca koji mu je potreban, vidi se da zna sta radi.To je neko moje misljenje.Sto se tice kandidata za ispadaje, buduci da nema Sandrlenda ove godine, ne znam na koga da tipujem, mozda Svonsi, Brajton i Hadersfild, ne vjerujem da ce Barnli..

avatar
A.Shevchenko 7
Friday, 11.08.2017
12:09

Celsi nece biti ni blizu top 4? Slikao sam komentar pa se cujemo sledece sezone hahaha. Obozavam kada nas potcenjuju i onda gutaju svoje reci kada im pocepamo njihove leprsave timove.

avatar
Arsenal Gunners(sta nam uradiste sportske:D)
Friday, 11.08.2017
14:06

Vidi, ja samo iznosim svoje misljenje.Nije mi namjera da provociram.Meni Celsi djeluje slabasno po igrackom kadru.Ne govorim to zato sto su prodali Matica i doveli Bakajoka, ili zato sto su Moratu zamijenili Kostom.I prije su mi izgledali prosjecno.ImalI su srece jer nisu igrali Evropu i izbjegli su povrede prosle sezone.Ja nisam jedan od onih koji to govore jer mrze Celsi.Naprotiv, ja bih volio da top4 bude Junajted, Celsi, Arsenal i Liverpul.To sto si ti slikao komentar meni ne znaci nista.Gubio si vrijeme, ako kojim slucajem budem pogrijesio u procjeni sam cu prihvatiti gresku.Nikakav efekat neces postici time sto ces mi pokazati komentar, jer, kako vec rekoh, samo iznosim svoje misljenje, ne provociram, tako da ako budes ti u pravu, a ne ja, nece mi biti previse zao..

avatar
Junajted 1
Thursday, 10.08.2017
18:14

Celzi solidan 7, pametno receno. Junajted do titule.

avatar
The KING(visionary)
Thursday, 10.08.2017
18:39

Boricete sa Evertonom da odbranite sesto mesto ove sezone!

avatar
NikkiCFC
Thursday, 10.08.2017
21:56

Odgovorio sam tvom kolegi gore. Isto vazi i za tebe.

avatar
Junajted 1
Thursday, 10.08.2017
20:17

Zivi bili pa videli, ali opet Celzi solidno 7 mesto

avatar
FaStee
Thursday, 10.08.2017
18:09

Titula ide u mancester. Plavi ili crveni,videcemo.3.arsenal,4.5.6. su totenhem,celsi i liverpul,pitanje je samo kokjim redom. 7.everton. Ispadaju svonsi,brajton i hadersfild

avatar
Normal one
Thursday, 10.08.2017
17:53

Liverpul se nece boriti za TOP 4 vec ce uz malo muke uzet titulu.Ja verujem ostace Kutinjo i Klopu ce iz dupeta u glavu doci da mu treba stoper do pocetka kraja Avgusta.Niko se ne seca Liverpula od septembra do 1. januara (do silnih povreda i pocetka KAN),najbolji napadacki tim u ligi,najvise pasova,najvise pretrcanih KM,terorisali Celzi,Sti i Arsenal,Junajted dosao sa bunkerom na Enfild i jedva izvukao remi (i dalje mislim da je Da Hea superhoj posle one odbrane nad Kutinjom),cak su se i poeni protiv slabijih ekipa JEDVA ispustali (2-3 tekme).Liverpul je sad bolji tim uodnosu na taj,sada sa 2 mozda najbrza igraca u ligi (Salah,Mane) i Kutinjom koji postaje jedan od 10 najboljih igraca na svetu.Sada slabe tacke,kvalitet klupe kao sto kaze autor je diskutabilan ,Klop racuna ozbiljno na Wudborna i Kenta kao alternative za Salaha/Manea a momci nemaju ni 20,i tu mozes biti samo pukovnik ili pokojnik.Ti momci su sjajni ali prevelik je teret,svi znamo kako je nastao Riberi,Oven ili eto i Sterling,u najtezim trenutcima,oni su ogromna kocka.Odbrana-nista nije konkretno uradjeno tu,Lovren nije dovoljno dobar,o Klavanu ni da ne govorim.Tu treba jedan stoper svetske klase da ne bi morali da dajemo stalno 3 gola.Za kraj moje predvidjanje TOP 6:1.Liverpul,2.Junajted,3.Siti,4.Arsenal,5.Totanhem,6.Celzi.

avatar
Arsenal Gunners(sta nam uradiste sportske:D)
Thursday, 10.08.2017
18:29

Da me ne shvatis pogresno, ali u PL, sa takvom klupom i rezervnim opcijama za Salaha i Manea, ne mozes biti ili pukovnik ili pokojnik, kako ti kazes, vec samo pokojnik..

avatar
Wizard08
Thursday, 10.08.2017
20:15

fora u liverpoolo sto dosta igraca moze da igra dosta pozicija u timu i lalana pa cak i wajnaldum mogu da igraju krila firminjo i kutinjo o 3 od njih moze da igra centralu,realno imamo najbolji napad u ligi,ali odbrana .........

avatar
Normal one
Thursday, 10.08.2017
19:13

To su zamene u toj formaciji inace je moguce da Firmino ode na desno krilo ,Kutinjo iz veze na levo a, Staridz u spic u slucaju ne daj boze izostanka oboje..

avatar
Wizard08
Thursday, 10.08.2017
17:53

timove iz mancestera ne treba komentarisati oni i jesu najveci favoriti ali na papiru,ali engleska i jeste najbolja liga zato sto papir ne pobedjuje utakmice,totinhem mozda meni ali mi izgleda sigurniji od svih ovih ekipa,ocekujem ih u top 4 bez ikakvih problema,celzi ako nastavi sa ovakvom formo iz priprema i protiv arsenala u kupu tesko preko 6 mesta,arsenal kao i uvek najveca nepoznanica,do tima koji nije ni za top deset od januara do aprila,i onda onih 4-5 poslednjih kola gde su pokazali koliko mocni mogu da budu,Liverpool(za njega navijam)ima rupe u timu ali sve to moze da izgleda veoma dobro(sto se tice LS mislim da ce sve biti vidjeno u grupnoj fazi ako prodju nzm koliko ce moci u ligi kasnije na prolece,to ce zavisiti od pojacanja do kraja roka,ako ispadnu ,sto se nadam da nece, imaju velike sanse za po meni laganih top 3)

avatar
Mello
Thursday, 10.08.2017
17:53

vi stvarno mnogo mnogo potcjenjujete sampione sa 30 pobeda i 93 poena.

avatar
Scholes
Thursday, 10.08.2017
17:51

Junajted glat.

avatar
tony zahirovic1234
Thursday, 10.08.2017
19:12
avatar
Bik Koji Sedi
Thursday, 10.08.2017
17:50

Gospodine Jovanovicu,hvala Vam za studiozne i detaljne opservacije,sa kojima se,uglavnom slazem.Smatram da je Gvardiola izucio skolu,zvanu Premier League i da je doslo vreme da Siti bude na pijedestalu. Takodje bih Vas zamolio,da kod Vasih kolega pokrenete inicijativu za ovakvim detaljnim najavama NFL-a i NBA,pre pocetka njihovih sezona,ako oni vec kod vas ne postoje.Unapred,zahvalan


Postoje najave za NBA ligu, kako pred početak sezone, tako i pred početak plej-ofa. Administracija.

avatar
Bik Koji Sedi
Thursday, 10.08.2017
19:00

Sada ste me podsetili da sam na vasem portalu procitao najave za play-off NBA i to isto tako odlicne,pa bih vas molio da pronadjete ovakvog eksperta za NFL,pricinili bi mi zaista veliko zadovoljstvo. Jos jednom,veoma zahvalan

avatar
Di Stéfano
Thursday, 10.08.2017
17:50

Voleo bih da Arsenal osvoji ali mislim da ce Junajted. Siti kao i svake godine ima da bude top 4 i to je sve. Totenhem ne verujem da ce mnogo moci da uradi,igraju na Vembliju,nista nisu doveli od pojacanja,sve zavisi od eventualnih povreda.Liverpul ce isto biti tu negde,zavise takodje od eventualnih povreda,nadam se da ce da ih zaobidju posto su gotivan klub. Celziju predvidjam propast i mislim da ce Konte da ode za sezonu-dve.Nisu doveli dovoljno pojacanja i mislim da ga je uprava izneverila.

avatar
AC Milan-najtrofejniji klub na svetu
Thursday, 10.08.2017
21:25

Cuj za sezone dve. Pa pokupice se u sred sezone, kao u Juveu na kraju sezone ko grom iz vedra neba.

avatar
Strahinja
Thursday, 10.08.2017
17:47

Totalno je nezahvalno bilo sta prognozirati. Ko je mislio da ce Lester da osvoji sampionat pre 2god. Sezona je duga, prelazni rok jos nije zavrsen a tu su povrede, losa forma igraca, losa taktika trenera... Sve u svemu ceka nas bas lepa sezona Engleske lige i jedva cekam da pocne.

avatar
DocJ99
Thursday, 10.08.2017
21:48

U tome je i car prognoziranja :)

avatar
ljolj
Thursday, 10.08.2017
17:42

Ja samo znam da cu svim srcem navijati za totenhem koji igra najlepsi trenutno fudbal u englekoj! ako oni ne osvoje za sve ostale mi je svejedno ko god oce...

avatar
NikkiCFC
Thursday, 10.08.2017
22:00

Ne moze Totenhem sigurno. On ce da prodaju i Rouza do kraja avgusta i ostaju bez dva beka koji su bili najbolji u ligi.

avatar
NikkiCFC
Thursday, 10.08.2017
23:39

Ja sam samo rekao da ne mogu da osvoje. A ni mi nemamo imperativ titule za razliku od dva Mancestera. 2 titule od 3 je u najjacoj ligi je teze od Realove 3 titule u poslednje 4 sezone LS. Mi smo spokojni. Treba nam samo kontinuitet top2,3 engleske lige i polufinale LS svake sezone kao sto smo imali 2004-2010.

avatar
ljolj
Thursday, 10.08.2017
23:00

Ja ne navijam za njih zato sto znam da mogu da osvoje, nisam ja navijac koji navija za tim samo zato sto su jaki i uvek imaju sanse za pobedu... navijam zato sto mi se svidja njihova igra i ako se razocaram na kraju nema veze opet cu biti vise srecnij nego ti ako tvoj celzi ne osvoji ;)

avatar
Dargano
Thursday, 10.08.2017
17:39

Top 4 su City,Utd,Tottenham i Liverpool ( Ako ostane Kutinjo).Everton ce biti medju prvih 7 ekipa sigurno

avatar
Daniel Ager
Thursday, 10.08.2017
17:35

Top 3 potpuno se slažem, pa onda Liverpul i Sprsi za 4. mesto, Čelzi i Everton (pogotovo ako dovedu Kalinića i Sigurdsona) za 6. mesto, pa onda redom Vest Hem, Bormunt, Sauthempton, Lester, Votford, Kristal Palas, Stouk, Njukasl, Vest Brom, Brnli, Brajton? Svonsi i Hadersvild

avatar
Џими Флојд Хаселбанк
Thursday, 10.08.2017
17:35

Да и ја мало отпаметујем, ако ми дозвољавате. Шампион ће бити неки од два Манчестера, а предност ипак дајем Јунајтеду. Зашто? Зато што је Мурињо већ освајао ово такмичење, узимаће бодове против малих, а ремизирати са великима. Добри су у свим линијама тима, а врло вјероватно ће се и додатно појачати до 31. Гвардиолини испади попут Забалете на задњем везном и концепција у којима мало ко од играча заиста схвата шта игра, су могли да прођу против Брауншвајга или рецимо Гранаде, не и против Стоука, Евертона, Саутемптона итд. Челзи (чији сам љубитељ) ме разочарао, ниједно од појачања неће донијети ништа посебно и изгледа да нефудбалске ствари опет уништавају сезону. Фаворити за испадање су Брајтон, Хадерсфилд, Свонси и вјероватно Барнли. За ова 3 је очигледно, а Свонсијева екипа је из године у годину тачно за класу лошија и мислим да би ова сезона могла бити сезона њиховог суноврата, осим ако ове 3 не буду толико лоше. Прошле године сам испогађао неке ствари, хајде да видимо шта ће бити ове. Спортски поздрав свим залуђеницима енглеским фудбалом, што и сам јесам :)

avatar
NikkiCFC
Thursday, 10.08.2017
22:06

Slazem se kompletno sa tobom. I meni su dva tima iz Mancestera glavni favoriti za titulu, mi smo odmah iza njih. Ali oni su imali i prosle sezone najjace timove pa smo videli kako se zavrsilo. Poslednje 4 sezone su plavi bili sampioni: Siti, Celsi, Lester, Celsi i deluje da je vreme za crvene. A to od ova tri tima moze samo Junajted iako je Siti po meni mnogo jaci. Imace Siti dosta pobeda od po 4,5 razlike ove sezone i na tim malim utakmicama se uvek resava titula. Ako Azar bude na svom nivou imamo i mi dobru sansu jer videlo se prosle sezone da i pored ocajne forme Koste od januara ipak nismo gubili bodove.

avatar
CHOsen One
Thursday, 10.08.2017
17:31

Taj momak sa kolenima od stakla je bio u timu LS, Ridiger je mnogo dobar potencijal, a ovakve prognoce me ne doticu, ovako je bilo i prosle godine pa evo.nCelsi i dalje ima isti sampionsli sastav donekle, jos 3-4 igraca (Barkli, Rouz, Cancelo i Ox) i ja se ne sjekiramnCity, Cfc, Liverpul i Everton u top 4nJunajted ce biti 5 a Arsenal 6nTotenhem zbog Vemblija nece moci nista

avatar
Gorčilo
Thursday, 10.08.2017
17:29

Siti je apsolutni favorit. Ako Gvardiola sa ovom ekipom ne podigne trofej onda neka ode u penziju. Za plasman od 2. do 4. mesta će biti klanica. Nekako mi je tom cilju najbliži Totenhem. Liverpul će imati sjajne utakmice i ubeđen sam velike pobede protiv jačih ekipa ali problem će biti kratka klupa plus LS. Zbog svih tih faktora kidaće nam bodove ekipe poput Svonsija, Bornmuta i sl. Moraju dovesti centralnog beka to je prioritet. Junajted se jeste pojačao. Imaju solidnu odbranu. Sredina im je jako defanzivna, krila ne baš inteligentna. Videlo se protiv Reala od kojeg su bili fizički daleko spremniji da imaju mnogo nedostataka. Arsenal mi je nekako manje više ista ekipa od prošle sezone. Da skratim za njih, sa Džakom i Elnenijem ne možete očekivati velike stvari. Za kraj Čelzi, oni mogu da odbrane titulu ali isto tako ne bi me iznenadilo da budu i van top 5. Matića zameniti Bakajokom, Koštu Moratom je velika kocka. Uz to treba dodati i činjenicu da će igrati utorkom i sredom LS tu može biti svašta. Moja prognoza. Siti, Totenhem, Liverpul i Junajted prvih 4.

avatar
Emperador(2018)
Thursday, 10.08.2017
17:18

1. Siti n2. Celsi n3. Utd n4. Arsenal n5. Liverpul n6. Totenhem ispadaju hasdersfild votford I svonsi

avatar
The KING(visionary)
Thursday, 10.08.2017
17:29

Dzabe pojacanja,Gvardiola je defanzivno mnogo slab trener nista ne zna takticki sto se tice odbrane,Siti ako hoce da bude sampion mora da postize 3-4 gola po utakmici...

avatar
FaStee
Thursday, 10.08.2017
18:04

Au. Celsi nema sanse da bude u top 4. Al aj to. Gde votford da ispadne bre?!?! Imaju jako dobru ekipu i jos boljeg trenera. Bice oni u top 10

avatar
Azardinjo
Thursday, 10.08.2017
17:17

Svake godine su timovi iz Mancestera prvi kandidati za titulu pa ih u maju nidje nema.. Prije Liverpul ili Totenhem ako ne Celsi

avatar
MANUTD
Thursday, 10.08.2017
17:29

Kako ih nema nigde? Pa timovi iz Mancestera su osvojili vise titula od celsija, Totenhema i liverpula otkad se igra PL.

avatar
MANUTD
Thursday, 10.08.2017
18:30

@AM11BZK na koju to sadasnjost mislis? Period od koliko godina, dve? Posto nesto ne vidim da su u periodu od 5, 10, 15 godina osvojili manje.

avatar
AM11BZK
Thursday, 10.08.2017
17:57

U istoriji jesu, u sadašnjosti je drugačija situacija.

avatar
Gorčilo
Thursday, 10.08.2017
17:29

Kao i na FM. Kao i svake godine na sportske.net

avatar
Mikeli
Thursday, 10.08.2017
17:12

Junajted osvaja,najpametnije su kupovali,watford ce biti iznenadjenje sezone,ispadaju njukasl,barnli i svonsi

avatar
Yaya Sanogo
Thursday, 10.08.2017
17:25

Nema sanse Newcastle ispasti. Huddersfield ili Brighton.

avatar
The KING(visionary)
Thursday, 10.08.2017
17:26

Care fudbal ne igraju igraci nego sistem koliko god to suludo da zvuci to je tako,Ferguson je to dokazivao sa Junajtedom godinama,Junajted nema nistem sistem igre,identitet oni u TOP 4 nisu u ovoj konkurenciji Totenhema,Celzija,Sitija,Liverpula i Arsenala!

avatar
Yaya Sanogo
Thursday, 10.08.2017
17:06

Svake sezone City je prvi favorit u svim kladionicama, svi ih hvale i useru se. Verujem da ce tako biti i ove sezone. Jos jednom ponavljam da je Pep jedan prosek od trenera, koji je vodio samo najjace, vec sklopljene ekipe, dolaskom u EPL je to i potvrdio. Razbacuje se parama, pokusava kupiti titulu, odvratan klub. Zivim za dan kad ce se vratiti u sam vrh 3 najveca kluba u Engleskoj. Manchester Utd, Liverpool i Arsenal.

avatar
NikkiCFC
Thursday, 10.08.2017
22:14

Ali on je i sada u situaciji kao u Barsi i Bajernu. Siti imo ubedljivo najjaci tim u engleskoj i top3 na svetu. Prosle godine je imao 4 losa beka u godinama sada je doveo Vokera i Mendija koji su posle Karvahala, Marsela i Sandra najbolji bekovi na svetu. Vraca se Gindogan. Gvardiola ako uzme titulu i dalje nikakav trener, nije njegova zasluga nesto sasvim ocekivano a ako ne uzme totalni fijasko. Igrace oni pod velikim pritiskom.

avatar
Thursday, 10.08.2017
17:05

po meni totenhem i arsenal se bore za titulu ,siti se može isto ukljucit,a liverpul,čelzi i junajted će se borit za 4, mesto i LŠ

avatar
The KING(visionary)
Thursday, 10.08.2017
17:00

Moj tip za titulu kao i prosle sezone sto sam tipovao,bore se Celzi,Totenhem i Siti dok Liverpul vreba iz prikrajka,Junajted nece biti u TOP 4 zato sto igraju najlosiji fudbal,od ekipa iz TOP 6,kljuc je centralni vezni red Celzi i Totenhem su tu najjaci Bakajoko/Kante odnosno Vanijama/Dembele...

avatar
Nikola RED_DEVIL
Friday, 11.08.2017
15:06

celzi nece ni u top 5 hahah prodali ste najbolje igrace a doveli panjeve