Nagrada zbunila Van Gala

Autor: Beta Beta
sreda 17.12.2014.
16:13
Izvor: Beta

Menadžer Mančester Junajteda istakao da je iznenađen odlukom da bude izabran za najboljeg trenera u Holandiji, jer reprezentacija te zemlje, kako je rekao, "nije osvojila ništa u Brazilu".

Beta/AP Photo/Wong Maye-E
Beta/AP Photo/Wong Maye-E

Povezane vesti

Reprezentacija Holandije, predvođena Lujom Van Galom, osvojila je treće mesto na Svetskom prvenstvu u Brazilu.

Stoga je iskusnom stručnjaku sinoć na svečanosti u Amsterdamu dodelejan najgrada, a on je priznao da je zbunjen.

"Stojim ovde s pomešanim osećanjima... Mi smo završili na trećem mestu, a ovde je prisutno toliko olimpijskih i svetskih šampiona. Možda sam osvojio ovu nagradu zbog medija", kaže bivši selektor 'Oranja'.

On je dodao i da nije bio siguran da li uopšte treba da prisustvuje dodeli nagrada.

"Nisam bio siguran ni da li da se pojavim, jer fudbal obično ne dobija ovakve nagrade. Ali, na kraju, shvatio sam da se uvek treba pojaviti ako ste nominovani za nešto i sada stojim ovde kao pobednik",
rekao je Van Gal.

Fudbalska reprezentacija izabrana je za najbolji tim u Holandiji za 2014. godinu, dok je igrač Bajerna iz Minhena Arjen Roben proglašen za sportistu godine.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Nikola M.
Wednesday, 17.12.2014
17:32

Nema veze što čovek nije uspeo da osvoji ništa, kako je rekao, ali i to treće mesto koje je uzeo, bilo je veliki uspeh. Svi su Holandiji predviđali fijasko na Mondijalu, niko im nije davao neke posebne šanse za bilo kakav značajniji uspeh na takmičenju, a Luj je uspeo da sa mnogo mladih igrača, i svega par iskusnijih, ipak uspe da osvoji visoko treće mesto. Uklopio je sve te igrače, pronašao mesto za svakoga, našao im svrhu, načinio od njih ekipu, i rezultati su došli. Ponavljam, veliki uspeh za Van Gala i reprezentaciju Holandije.