Na "Runijevom meču" miroljubivo

Autor: Nikola Miloradović
sreda 03.08.2016.
22:54
Izvor: Sportske.net

Mančester Junajted i Everton su u susretu dobrotvornog karakter na "Old Trafordu" odigrali bez golova.

twitter.com/ManUtd
twitter.com/ManUtd

Povezane vesti

Mančester Junajted je odao počast svom kapitenu, nakon 12 godina vernosti klubu. Runi je u Junajted došao iz Evertona, pa je upravo klub iz Liverpula bio drugi akter ovog revijalnog susreta dobrotvornog karaktera.

Murinjo i Kuman nisu hteli da propuste priliku da dodatno uigraju svoje redove, te su na teren istrčale najjače postave oba tima.

Murinjo je izveo sledeći sastav:

Mancester Everton
Foto: twitter.com/ManUtd

Kuman se od starta odlučio da šansu ukaže sledećih 11 momaka: Stekelenburg, Kolman, Bejns, Funes Mori, Stouns, Holgejt, Mekarti, Beri, Barkli, Delofeu i Lukaku.

Vejn Runi je sa svojim sinovima ušao poslednji na teren, a svojim ulaskom je izmamio veliki aplauz sa tribina "Teatra snova".

Mancester Everton
Foto: twitter.com/ManUtd

Nije bilo previše šansi u uvodnim minutima meča, a dobra prilika se u 25. minutu ukazala Zlatanu Ibrahimoviću.

On je dobio dobar pas od svog kapitena, ali je njegov udarac zaustavio Stekelenburg.

Desetak minuta nakon toga je De Hea pokazao zašto je dve godine za redom biran za najboljeg igrača Mančestera od strane saigrača.

Najpre je pokušao Lukaku, njegov udarac je pogodio jednog od defanzivaca Junajteda, lopta se odbila do Delofeua, ali je njegovo uradac odlično ukrotio njegov sunarodnik na golu "Crvenih Đavola".


U 41. minutu je dobru šasnu imao Luk Šo, ali je njegov udarac, koji je zakačio jednog od fudbalera Evertona i promenio pravac, završio pored gola.

Samo dva minuta nakon toga nova prilika za Zlatana. Iz nezgodono ugla je šutirao Šveđanin, ali je Stekelenburg još jednom odlučno intervenisao.

Ofanzivno se sa obe strane igralo u poslednjim minutima prvog dela igre, a sjajnu šansu je u 44. minutu imao Romelu Lukaku. Beri je dodao do Kolmana, Irac je odlično centrirao, Lukaku se našao na pravom mestu, ali je njegov udarac završio tik pored gola.

Na poluvremenu je Murinju u igru uveo Džounsa, Roja, Felainijia, Šnajderlina, Mihtarijnana i Janga, umesto Bejlija, Šoa, Erere, Kerika, Lingarda i Marsijala.

Odličnu priliku je u 53. minutu imao Kevin Miraljas, koji je ušao umesto Delofeua, ali je njegov udarac završio u spoljnoj mreži.

Odmah nakon toga, "Old Traford" se podigao na noge da pozdravi Vejna Runija, koji je izašao iz igre, a umesto njega je na teren kročio Markus Rašford.

Mancester Everton
Foto: twitter.com/ManUtd

Pet minuta nakon toga je ponovo Ibra pripretio Evertonu, ali je njegov udarac otišao pored gola Roblesa, koji je na poluvremenu zamenio Stekelenburga.

Veliki broj izmena je u 65. minutu napravio Kuman, a umesto Bejnsa, Berija, Mekartija, Lukakua, Barklija i Holgejta, na teren su kročili Lenon, Kleverli, Kone, Gibson, Ovijedo i Bešić.

Reprezentativac BiH je na terenu proveo samo 10 minuta, kako je doživeo povredu, a u 75. minutu je umesto njega ušao mladi Tom Dejvis.

Pet minuta nakon ulaska Dejvisa storila se šansa za Everton. Odlično je Funes Mori skočio u šesnaestercu Mančestera nakon kornera, ali je njegov udarac glavom završio pored gola.


To je ujedno bila i poslednja prilika na susretu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

27 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Nikola M.
Thursday, 04.08.2016
00:02

12 godina u klubu - obeleženi silnim golovima, asistencijama, uspesima, trofejima, titulama, fudbalskim kvalitetima, borbenošću, zalaganju i trudu. Impresivna karijera. Kad se setim onih njegovih starih izdanja... živa vatra. Imao je neki bes u sebi, pun adrenalina i to je uspešno kanalisao i praznio se na terenu. Mnogo volim ovog fudbalera. Što reče Zlatan: 'Nije lako biti u velikim klubovima toliko dugo vremena. Prosečni igrači dolaze i odlaze, vrhunski igrači takođe dolaze i odlaze, ali on i dalje ostaje.' Legenda!

avatar
tony zahirovic1234
Thursday, 04.08.2016
02:16

Uvek sam postovao Vejna, veliki je to majstor, bas onaj pravi napadac. Nebitno da li mu je lopta, za glave, leve noge, desne noge, sve zivo zabija, ko njega ne postuje on ne voli fudbal, moje misljenje... :D

avatar
Metallica
Thursday, 04.08.2016
13:48

Ti si jedan od retkih navijaca koji postuje ostale igrace i klubove...Bravo!

avatar
cukambre
Thursday, 04.08.2016
02:45

Slazem se.Kad si vec pomenuo agresivnost i bes,moram da priznam da mi to nedostaje kod Runija.Dok je bio agresivan bio je bolji igrac,bar po meni.Nije stajao celu utakmicu,bio je na svakom delu terena,nije dozvoljavao da ga neko pogleda,ako ga neko dobije u duel igri,ima da mu polomi noge ako treba samo da bi vratio loptu.Sad kao da se malo ulenjio,mozda je zbog toga sto ga vise forsiraju kao veznjaka,nije vise na onoj svojoj poziciji poluspica gde je bio najbolji.Nadam se da ce vratiti formu i da ce opet biti glavni igrac.

avatar
Chelseamacedonia
Wednesday, 03.08.2016
23:43

igrali propala dinastija protiv bezimene ekipe za nepoznatog kvazi fudballera

avatar
MANUTD
Thursday, 04.08.2016
00:33

Znas li da ta bezima ekipa bez ulaganja ruskih para, zaradjenih na naftnoj platformi i dalje ima vise titula od tvog kluba. lol

avatar
Elliott Roger
Wednesday, 03.08.2016
23:25

Revijalno jeste, ali ipak mi se ova igra ne svidja.Miki mi se nikako ne uklapa u ovu ekipu, mislim da će biti nažalost promašaj.Marsijal očajan i verovatno ljut zbog promene broja.Blind i Karik bi trebalo da potraze novi klub. Šo mi je okej odigrao.

avatar
nemanja.jankovic
Wednesday, 03.08.2016
23:21

Лук Шо, мало је рећи играчина.. највеће појачање је његов опоравак!

avatar
Ole Gunar Solšer
Wednesday, 03.08.2016
23:03

U prvom poluvremenu je bila dobra igra Junajteda, u drugom losija steta sto nije pao neki gol, ali nema veze. Everton igra dobro defanzivno bice jaki sa Kumanom. Ovo na fejsu je odlicno funkcionisalo, gledao sam ceo mec preko telefona odlican kvalitet.

avatar
cukambre
Wednesday, 03.08.2016
23:00

Dosadna utakmica bila.Junajted je imao inicijativu u vecem delu meca al se cini kao da ni jedni ni drugi nisu hteli da se opterecuju mnogo i da rizikuju povrede pred pocetak PL.Desno krilo nam hitno treba jer u napadima po desnoj strani ucestvuje samo Valensia.

avatar
Dzimi Humuhumunukunukuapua
Wednesday, 03.08.2016
22:59

Poprilično dosadna utakmica, revijalna doduše.

avatar
The KING(guapo)
Wednesday, 03.08.2016
22:56

Runi veliki humanista,drugi mu pune racun pa glumi humanistu,a svoje MILIONE cuva,to su ljige od danasnjih selebriti licnosti....

avatar
King of Manchesterr
Wednesday, 03.08.2016
23:11

Jeste brate,neka se ugledaju na tebe i mene,mi smo do sad donirali po 10 miliona. -.-

avatar
Paris Saint Germain
Wednesday, 03.08.2016
23:17

ti bre nemas 300 evra u dzepu