Na Ostrvu opet hvale Mitra, ovu priliku ne sme da propusti!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 09.04.2017.
13:53
Izvor: Sportske.net

Njukasl je juče doživeo poraz u 41. kolu Čempionšipa, ali se u tamošnjim medijima naš reprezentativac ističe kao jedna od retkih svetlih tačaka. Da li je pred njim do kraja sezone značajnija minutaža?

EPA/LINDSEY PARNABY
EPA/LINDSEY PARNABY

Povezane vesti

Podsetimo, ''Svrake'' su juče poražene na gostovanju u Šefildu rezultatom 2:1, a Mitrović je kao i u većem delu ove sezone bio na klupi za rezerve.

Rafa Benitez ga je u igru uveo tek u 78. minutu, kada je domaćin vodio sa 2:0, a sa Mitrovićem u timu, Njukasl je zaigrao bolje i u finišu meča preko Šelvija uspeo da ublaži poraz.

Britanski ''Chroniclelive'' u svojoj analizi jučerašnje utakmice najpre podseća da se Mitrović jedva video na terenu u poslednjih nekoliko meseci, ali da je ''bio veoma dobar za 12 minuta juče na Hilsbrou''.

Pomenuti izvor s tim u vezi navodi i da je Mitrović bio ''konstantna pretnja'' po gol domaćeg tima, da je odlično kontrolisao duge lopte koje su bile upućivane ka njemu i da je uz Šelvija bio ''retka svetla tačka'' ekipe Njukasla u ovoj utakmici.

Šta dalje možemo da očekujemo od Mitrovića?

Naime, najbolji strelac ekipe Dvajt Gejl, koji je i glavni konkurent Mitroviću za ulogu startera, juče je doživeo povredu i posle nepunih pola sata igre je morao van terena. Do kraja sezone u Čempionšipu ostalo je još pet kola, pa imajući u vidu odličan utisak koji je juče ostavio, za očekivati je da Mitrović konačno dobije i veću minutažu.

Rafa Benitez je posle meča istakao da je u ovom trenutku neizvesno koliko će Gejl morati da pauzira, ali Mitroviću se u svakom slučaju otvorila i dodatna prilika da se vrati među prvih jedanaest.

Doduše, sa Benitezom se nikad ne zna, a da li će biti onako kako priželjkujemo, videćemo već u utakmici sledećeg kola, u kojoj Njukasl dočekuje ekipu Lidsa.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Elliott Roger
Monday, 10.04.2017
01:08

Kloc žešći!

avatar
Peđa3
Sunday, 09.04.2017
20:28

PRAVDA za Mitra!

avatar
malialejandro4LFC
Sunday, 09.04.2017
17:27

Gejl vise povredjen nego sto igra,a ovaj Mitru ne daje sansu nego nekim blavorima...

avatar
AfricaLofS
Sunday, 09.04.2017
19:20

Benitez je uvek imao crnu tacku u svakom klubu. Morao je jedan od boljih fudbalera ispastati. Cudna osoba. Cudan mentalni sklop.

avatar
Algebra
Sunday, 09.04.2017
16:58

Benitez mu je uništio reputaciju. Mitrović je veliki potencijal, ali svaka ekipa će staviti prst na čelo pre nego li pljune 20-ak miliona za igrača koji je grejao klupu drugoligašu. Ne znaju ostali klubovi razlog njegovog neigranja, ne mogu da gledaju u pasulj da li je to neka Benitezova osveta, MItrovićevo nemanje pojma, ili jednostavno za da li za konkurenciju ima Rafinog miljenika (kao što recimo Bobanu u Detroitu problem pravi Gandijev miljenik Bejns, koji je pritov ''š'' klasa igrača). On je dečko sa 20 godina, u prvoj premijerligaškoj sezoni postigao 9 golova, dok je taj Gejl do svoje 25-e godine, za 3-4 premijerligaške sezone, postigao svega 6 golova više, dakle 15. Jedine svetle tačke u Njuki prošle godine bili su Mitar (nakon što je sredio glavu, tj. nakon što je prestao da dobija crvene ''pre početka meča'') i Vajnaldum, donekle i Šelvi pred kraj sezone. Ostalo sve - nula. Nikako nije zaslužio ovu bačenu sezonu.

avatar
Don Silvio
Sunday, 09.04.2017
16:44

Trebao je Miitrovic da ode negdje gdje bi igrao. Vjerujem da je imao ponuda zadnja dva prelazna roka

avatar
Sunday, 09.04.2017
14:57

Једино од Бенитеза да очекујемо да се опамети па да му пружа више шанси, мада је овде небитно дал си први или други Свраке свакако улазе у виши ранг, веће је питање где ће Митар догодине јер ово држање на клупи нема неку сврху и треба да иде негде где ће да игра!

avatar
riquelme
Sunday, 09.04.2017
16:12

Jedino da se opameti Mitrovicev menadzer i izboksuje mu da zapali. Kod Beniteza nema sanse da igra u PL ako ni sada nije igrao. A greota je za momka, moze da nadje klub gde ce da igra, daje goleve i uziva... Steta je da sedi na klupi u drugoj ligi ili prvoj svejedno. Ako bas voli Englesku onda ce imati problem a u bilo kojoj drugoj ligi iz 5-ice ima po 10-15 klubova u kojoma bi imao dugo zacementirano mesto...