Murinju su višak, neko bi ubio zbog njih!

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 03.09.2014.
14:49
Izvor: Sportske.net

Široka ruka Romana Abramoviča i trenersko umeće Žozea Murinja omogućili su Čelsiju da tokom leta stvori tim za velika dela. U isto vreme "Plavci" su na pozajmice poslali više od 20 fudbalera od kojih bi komotno mogao da se sačini tim za napad na titulu u

Beta/AP Photo/Sang Tan
Beta/AP Photo/Sang Tan

Povezane vesti

Svoj prvi mandat na "Stamford Bridžu" Žoze Murinjo je okončao zbog razmimoilaženja stavova sa finansijerom kluba Romanom Abramovičem. Ruski multimilioner u međuvremenu je shvatio da je "Plavcima" za velika dela Portugalac preko potreban zbog čega je Murinjo ponovo angažovan a tom prilikom mu je data sloboda u formiranju tima.

Prva povratnička sezona u London Murinju je poslužila da polako počne sa raščišćavanjem "onoga" što mu nije potrebno u timu a tek tokom leta na izmaku uspeo je da skocka tim po svom ukusu.

O tome kakavu ekipu Čelsi trenutno ima već je dovoljno rečeno a ovoga puta želimo da se osvrnemo na fascinantnu pojavu karakterističnu za ovaj londonsku klub koja se tiče raspolaganjem sa prekobrojnim igračima.

Londonski "Plavci" na svom platnom spisku trenutno imaju 26 fudbalera koji ne mogu da računaju na mesto u timu a neki od njih su igrači vrhunske klase. Sve u svemu, od igrača na koje Žoze Murinjo ne računa komotno bi mogao da se napravi tim kadar da napadne titulu u većem broju evropskih liga a ni učešće u Ligi šampiona ne bi bilo preterivanje.

Spisak igrača koje je Čelsi ovoga leta poslao na pozajmice: Matej Delač (golman - Arle), Džamal Blekman (golman - Midlsbro), Ulises Davila (ofanzivni vezni, napadač - Tenerife), Islam Feruz (napadač - OFI Krit), Marko van Hinkel (vezni - Milan), Nataniel Čalobah (štoper, defanzivni vezni - Barnli), Fernando Tores (napadač - Milan), Valas (desni bek - Vitese), Betran Traore (ofanzivni vezni - Vitese), Džon Svift (vezni - Roterham Junajted), Oriol Romeu (defanzivni vezni - Štutgart), Žoao Rodrigez (napadač - Bastija), Lukas Piazon (napadač - Ajntraht), Stipe Perica (napadač - NAC Breda), Mario Pašalić (vezni - Elće), Kenet Omeru (štoper - Midlsbro), Viktor Mozes (napadač - Stouk), Džoš Mekehran (vezni - Vitese), Marko Marin (ofanzivni vezni - Fiorentina), Tomas Kalas (štoper - Keln), Torgan Azar (Ofanzivni vezni - Menhengladbah), Gael Kakuta (levi bek - Rajo Valjekano), Kristian Kuevas (levi bek - Universidad Čile), Rajan Bertrand (levi bek - Sautempton), Patrik Bamford (napadač - Midlsbro), Kristian Atsu (nadapač krilni - Everton).

Gledajući imena i pozicije na kojima ovi igrači nastupaju teško je sastaviti tim a ne ogrešiti se o nekog, posebno o fudbalere koji nastupaju u veznom redu ili na poziciji napadača.

Celsi pozajmljeni

Ovo je naš izbor a vi sami možete da se "igrate menadžera" i od priloženog sastavite tim po volji. Sigurni smo da bi on bio dovoljno dobar da u našoj ligi ostavi "večite" za po petnaestak bodova iza sebe.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke