Murinjov omiljeni igrač? Nikada nećete pogoditi...

Autor: Boris Jovanović
sreda 11.02.2015.
12:42
Izvor: Sportske.net

Kapiten Teri? Ratnik Drogba? "Životinja Bane"? "Prinćipe" Milito? Kapiten Deki? Ma ne, niste ni blizu...

Beta/AP Photo/Rui Vieira
Beta/AP Photo/Rui Vieira

Povezane vesti

Najsmešnije od svega da omiljeni igrač nije ni igrao za Murinja, u Inter je stigao pošto je "Posebni" napustio klub.

Ali, po Žozeovim rečima, Đanpaolo Pacini mu je doneo titulu i najdraži mu je igrač.

Oni koji prate italijanski fudbal se sećaju šta se dogodilo u proleće 2010. Inter je jurišao na titulu prvaka Evrope, ostali su bez daha u ligi.

"Bili smo na konopcima. Ostalo je tri kola do kraja, devet bodova u igri, ništa nije zavisilo od nas. Ako Roma dobije sve tri utakmice izgubićemo titulu", priseća se Murinjo.

Prethodno je Roma slavila na "Olimpiku" protiv Intera krajem marta i preuzela čelnu poziciju. "Vučica" je dobila i gradski derbi protiv Lacija i izgledalo je da je titula blizu, tri kola pre kraja.

"A onda je Pacini rešio trku. On je moj omiljeni igrač, bio i ostao. To je moja najdraža titula u nacionalnim šampionatima, jedina koju sam osvojio poslednjeg dana sezone, odnosno u poslednjem kolu", dodaje Murinjo.

Naime, Roma je vodila sa 1:0 na poluvremenu protiv Sampdorije, Pacini je u nastavku dva puta pogodio mrežu "Vučice", okrenuo utakmicu, pa se Inter pobedom u Rimu protiv Lacija vratio na čelo tabele. Na kraju su u poslednja dva kola savladali Kjevo sa 4:3 kod kuće, i u poslednjem kolu Sijenu na "Frankiju" golom Milita.

Bila je to odbrana titule za Murinja, Inter je uzeo i kup Romi, takođe golom Milita u finalu, a i evropsku krunu, ponovo je Milito presudio, Bajernu.

Ali, umesto "Prinćipea", kao omiljenog igrača u svojoj najboljoj sezoni u karijeri, uz onu sa Portom 2004. Portugalac je naveo Pacinija!

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke