Murinjo objasnio zašto je zamenio Matića

Autor: Lazar Mitrović
nedelja 04.10.2015.
14:57
Izvor: Sportske.net

Srpski reprezentativac 'žrtveno jagnje' portugalskog stručnjaka.

BETA/AP Photo/Rui Vieira
BETA/AP Photo/Rui Vieira

Povezane vesti

Posle još jedne razočaravajuće partije Čelsija i poraza od Sautemptona na 'Stamfor Bridžu', mnogi navijači su želeli da 'Posebnom' vide leđa. Ipak, on je, barem za sada, preživeo i vodiće 'Plavce', pogledajte ovde.

Pored loše partije, mnogi navijači su bili ogorčeni odlukom da Murinjo zameni Nemanju Matića posle samo 25 minuta, pogledajte ovde.

Menadžer Čelsija je objasnio svoju odluku kao krajnje racionalnu i naveo je da nikako nije želeo da ponizi Nemanju Matića, već je bio prinuđen da povuče takav potez.

"Uradio sam to bez ikakve namere da nekog povredim. Volim svoje igrače, verujem u njih, znam da su oni dobri fudbaleri, ali pojedini se nalaze u krizi, a Matić je jedan od njih".

'Posebni' je objasnio da je bio primoran da napravi ovu izmenu i da je ona čisto taktičke prirode, jer je njegov tim bio prinuđen da juri rezultat.

"Matić ne igra na vrhunskom nivou, nije oštar i pravi greške u defanzivi. Ramireš je radio odličan posao i sjajno je čuvao Manea. Ali, on je imao žuti karton i nisam smeo da rizikujem da bude isključen, pa sam ubacio Nemanju".

Loik Remi je zamenio Srbina, a u timu su ostali Oskar i Fabregas koji se bolje snalaze u fazi napada, to je objašnjenje koji je Murinjo pokušao da opravdava ovakav potez.

"Iako sam povukao taj potez Matić mi se veoma dopada i imam fantastičan odnos sa tim dečkom", zaključio je menadžer 'Plavaca'.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

9 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
PakyCFC
Sunday, 04.10.2015
21:12

Ceo tim je van forme, pogrešna taktika ili ne znam ni ja šta već. Mada i nije toliko do taktike kada Bane ispada kao amater, a prošle godine bi se i Ronaldo pošteno namučio da ga prodje. Teri isto, godine ih gaze. Na sredini treba imati adekvatnu zamenu za Fabregasa, koji stalno biva van forme, i Matića, iskreno ne mislim da su Ramireš i Mikel dostojni toga. Willian je najzad počeo da igra, njemu je trebala samo jaka konkurencija da bi pokazao da ume sa loptom. Pedro je ok sasvim, on sam da vuče tim kao i Azar ne može, a u napadu je džabe dovodjen Falkao. Možda je to bio samo marketinški trik. Onaj mladi Kenedi ubija kako dobro igra, čak bih ga forsirao mnogo više i umesto Košte kome je u glavi samo da ubije nekog. A Murinjo da smiri strasti, i da neke igrače najzad proda.

avatar
po cetvrtu zvjezdicu
Sunday, 04.10.2015
17:24

ne treba sad lupetati po murinju ima covjek svoju viziju i svoje ideje tko smo mi da mu sudimo ima on vise uspjeha od nas prepostavljam da i znanja vise tako da .....

avatar
PLAYBOY
Sunday, 04.10.2015
16:13

Fabregas se nije video na utakmici a on izbacuje Matica...ccc

avatar
1905
Sunday, 04.10.2015
16:07

Matić je vrhunski igrač, nema polemike, najzaslužniji je verovatno za prošlogodišnju titulu ali trenutno je u lošoj formi. Slab je u defanzivi, ne štiti odbranu kao ranije. Jeste i da su štoperi loši ali ako je i igrač ispred njih trom onda su oni na još većem udaru. Ako se samo pogleda ova utakmica, Ramireš dok je čuvao Manea imali smo koliko-toliko povoljan rezultat (povaljan u svetlu trenutnih rezultata kluba) da bi ulaskom Matića naša defanziva postala znatno slabija što je rezultiralo primanjem 2 gola, što je prošle godine bilo nezamislivo, da sa Nemanjom budemo izloženiji protivničkoj odbrani. Naravno, ovako loša igra nije posledica loše forme samo jednog igrača, mnogo je njih koji bi trebali da se presele na klupu i to ne samo na jedan meč...

avatar
MisoG
Monday, 05.10.2015
13:35

Murinjo traži žrtveno jagnje i našao ga je u Matiću . Toliko je sraman i ponižavajući njegov potez izvođenje Matića nakon 25 minuta , a mislim da je on to sve smišljeno uradio jer mu treba krivac . Svako ko se iole razume u fudbal vidi da je komplet ekipa totalno van forme , a za to se zna ko snosi odgovornost. Jeste Nemanja u lošijoj formi nego prošle godine , ali opet najviše trči i ostavlja srce na terenu . Po meni za loše igre i rezultate u ovoj sezoni su krivi , isključivo Fabregas i napad . Njih nema nigde i onda odbrana ispašta . Nema nigde Azara , Oskara ,Košte ,on se samo bije po terenu i ostavlja lošu sliku Čelzija . Murinjo nije doveo nikakvo sveženje u ekipu , nema ništa od Pedra , Falkaa koji je uzgred zaboravio igrati fudbal . A što je najgore u svemu igrača tipa Pedra imao je u Salahu , Čelzijev igrač a samo može biti bolji . Prodao je Širlea , Kvadrada za njega u redu , Lukakua , De Brujna , Matu , sve u svemu loše poslovanje Murinja . Verovatno je i za to kriv Matić .

avatar
Liquid Swords
Sunday, 04.10.2015
15:51

Da to su ti lojalni i moralni navijaci celsija. Kako bi voleo da ih vidim u mojoj situaciji. Los pocetak sezone i odma hoce promene i odustaju od kluba. Milan je katastrofalan i uzasan ali uprkos tome i dalje ima najvise navijaca u Italiji. To sto pisu gazeta i ostale novine to je budalastina, bas to govori koliko je Milan veliki i kakve navijace ima. Ne pomaze ovde ni ruski milijarder shvatili su ljudi da je celsi projekat upumpavanja para u klub, cist profit.

avatar
Don Andres
Sunday, 04.10.2015
15:17

murinjo je prevelika kukavica da bi priznao i prihvatio svoje greske. cinjenica je da celsi igra lose a to je najvise njegova krivica. svi veliki treneri su znali da se nose sa tim, murinjo ne zna i svaljuje krivicu na pojedince u timu, a opet, to veliki treneri ne rade. vec uvijek preuzmu odgovornost, makar ovako u javnosti. murinjo treba da se presabere, da motivise igrace i da bolje sprema meceve a da manje pametuje u medijima. nek pamet ostavi za svlacionicu

avatar
John Cena
Sunday, 04.10.2015
15:16

Nije mogao da smisli bolji izgovor. Bolje da je izbacio onog mrtvog Fabregasa umesto Nemanje

avatar
Pope el Berraco
Sunday, 04.10.2015
15:40

Ne volim ga uopste,ali covej je u pravu,svi su ofanzivniji od Matica,a oni jure rezultat zadnji vezni izlazi Fabregas jeste mrtav ali uvek moze da da pas za gol.