Murinjo o Liverpulu: "Svi su hteli da izgledamo kao klovnovi"

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 17.10.2014.
22:47
Izvor: Sportske.net

Murinjo je u intervjuu sa Gerijem Nevilom govorio, između ostalog, i o meču sa Liverpulom pred sam kraj prthodne sezone nakon koga su stvari oko šampionske titule bile jasnije.

Beta/AP Photo/dpa, Carmen Jaspersen
Beta/AP Photo/dpa, Carmen Jaspersen

Povezane vesti

Liverpul je izgubio sve nade da može da bude šampion prethodne sezone, a glavni krivac za to je Žoze Murinjo. Ovaj stručnjak je sa Čelsijem uspeo da odnese veliku pobedu na "Enfildu" od 2:0, što je značilo da Mančester Siti najverovatnije postaje šampion, što se dogodilo kasnije.

Murinjo je govorio sa nekadašnjim fudbalerom Mančester Junajteda, Gerijem Nevilom, o toj utakmici i kako je čitava nacija bila protiv njega i njegove ekipe jer su svi želeli da Liverpul osvoji titulu.

"Činilo mi se da je cela zemlja želela da Liverpul bude šampion. Mediji, štampa, svi su stavljali Liverpul na naslovnice. Niko nije govorio o tome da su bili privilegovani pošto nisu igrali Ligu šampiona. O tome niko nije pričao, a bodovi koje su osvajali su bili i zbog toga. Nismo imali nameru da glumimo "klovnove" da bi se neko drugi zabavio.", rekao je Žoze Murinjo aludirajući na meč sa Liverpulom na "Enfildu".

Međutim, to nije sve. Murinjo je govorio i o tome da je Premijer liga bila uporna u tome da Čelsi igra tu utakmicu u nedelju, iako je nakon toga imao utakmicu u Ligi šampiona.

"Mi smo hteli da igramo dan ranije, u subotu, pošto smo u sredu igrali polufinale Lige šampiona. Jesmo izgubili titulu, ali nije mi jasno kako to da engleski tim koji predstavlja tu zemlju u Ligi šampiona nema pravo da igra u subotu.", govorio je Murinjo.

"Daleko smo išli. "Skaj" je odlučio? Otišli smo do njih. Ljudi su govorili da je Premijer liga to rekla, otišli smo i kod njih. Svako ko je bio uključen u ovu situaciju nije bio u pravu."

Nakon toga, sa Nevilom je govorio i o prednosti koju ima na početku sezone u odnosu na Mančester Siti.

"Pet bodova je ništa.", rekao je on.

"Mislim da Mančester Siti ima sve. Imaju mnogo talenta, ali i fizički su veoma jaki. Imaju više opcija od bilo koje druge ekipe u Premijer ligi. Imaju po dva igrača na svakoj poziciji. Pored toga, nije kao u Manćinijevo vreme, sada su oni tri godine stariji, u najboljim godinama. Svi oni najbolji su od 27-31 godine starosti, što je najbolje."

"Odmah sam rekao, mi, jer ćemo za pet godina imati Azara, Oskara, Vilijana, Aspilikuetu, Zumu u najboljim godinama, kao i sa fantastičnim igračima koje imam sada a koji imaju po 28, 29 godina, smo odličan tim sa mnogo mogućnosti."

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke