Murinjo: "Nikada neću (svojevoljno) napustiti Čelsi"

Autor: Miloš Marković
utorak 30.09.2014.
11:20
Izvor: Sportske.net

Portugalac je još jednm ponovio svoj stav i emocije koje gaji prema londonskom klubu, uz sav respekt prema postulatima modernog fudbala koji ne ostavlja mesta romantizmu.

Beta/AP Photo/Keystone,Laurent Gillieron
Beta/AP Photo/Keystone,Laurent Gillieron

Povezane vesti

Priznao je, međutim, Žoze Murinjo da sebe može da vidi na klupi nekog drugog engleskog kluba.

„Odgovor na to pitanje je – da.“, rekao je Žoze Murinjo, uz dodatno objašnjenje i pojašnjenje ovog pitanja.

Kako ističe, jedini način da ode iz Čelsija je da ga oteraju.

„Moj prioritet će uvek biti Čelsi. Nikada ne razmišljam o drugim klubovima, iako sam svestan da ovde neću biti u narednih pet, osam, deset godina ukoliko ne budemo ostvarivali rezultate i osvajali trofeje. Naravno da ne. To generalno i nije moj smisao kao trenera. Ne dozvoljavam sebi da se uljuljkam, da živim u zonama komfora. To ne odgovara mojoj ličnosti.“, rekao je Murinjo.

Portugalac u dosadašnjoj karijeri i jeste stvorio utisak u javnosti da je trener koga pokreće uspeh i novi izazovi. Da nakon dve, tri godine uspešnog rada na klupi jednog tima traži novu sredinu.

Ipak, sa Čelsijem to nije slučaj.

„Iz Čelsija su otići samo kada mi kažu da odem. Ne postoji niti jedna druga zemlja, grad, klub, niti projekat koji me motiviše. Otići ću jedino kada me gospodin Abramovič pozove i kaže mi da je gotovo. Tek tada bih potražio druga rešenja.“, jasan je Žoze Murinjo.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke