Murinjo: "Liga Evrope nije za Čelsi"

Autor: Beta Beta
utorak 16.09.2014.
22:05
Izvor: Beta

Trener fudbalera Čelsija Žoze Murinjo rekao je danas da njegova ekipa mora da učini sve kako bi se plasirala u drugu fazu Lige šampiona i izbegne ispadanje u Ligu Evrope.

Beta/AP Photo/Tim Ireland
Beta/AP Photo/Tim Ireland

Povezane vesti

Fudbaleri Čelsija sutra od 20.45 igraju protiv Šalkea, utakmicu prvog kola Grupe "G" u Ligi šampiona. Prve dve ekipe iz svake grupe plasiraće se u drugu fazu najelitnijeg evropskog takmičenja, dok će trećeplasirani timovi na proleće igrati u nokaut fazi Lige Evropa.

Murinjo će pokušati da postane prvi trener u istoriji koji je sa tri različita kluba osvojio Ligu šampiona.

"Takmičenje je deo moje istorije i ja sam deo istorije takmičenja. Bilo bi jedinstveno osvojiti trofej sa tri različita kluba", rekao je Murinjo, koji je prethodno osvajao Ligu šampiona sa Portom i Interom.

"Da li ću pokušati ponovo da je osvojim? Naravno. Imam još mnogo godina, ali u ovom trenutku imam jednu misao - nemoj da igraš u Ligi Evrope. Za napredak naših igrača bi bilo vrlo loše da igraju u Ligi Evrope. Moramo da uradimo sve kako bismo ostali u Ligi šampiona", dodao je portugalski trener.

Čelsi je dobro počeo sezonu, pobedio je u sve četiri prvenstvene utakmice. Sa druge strane, Šalke nema pobedu u prvenstvu, osvojio je bod u tri utakmice.

Murinjo je rekao da forma iz prvenstva nema veze sa Ligom šampiona.

"Odigrali su nerešeno sa Bajernom, izgubili su poslednju utakmicu sa 1:4, ali ne mislim da bi to moglo da se odrazi na Ligu šampiona. Možda će ih to učiniti jačim", rekao je Murinjo.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke