Murinjo: "Košta skoro i da ne trenira!"

Autor: Janko Glavonjić
nedelja 28.09.2014.
12:00
Izvor: Sportske.net

Posle utakmice sa Aston Vilom, koju je Čelsi lako dobio sa 3:0, uz novi gol Dijega Košte, Murinjo je na zanimljiv način odgovorio na pitanja o španskom reprezentativcu.

Beta/AP Photo/dpa, Carmen  Jaspersen
Beta/AP Photo/dpa, Carmen Jaspersen

Povezane vesti

Dijego Košta je po principu "veni, vidi, vici" (dođoh, videh, pobedih) započeo svoju karijeru u Engleskoj. Bivši napadač Atletika je već dokazao klasu i ne namerava da stane, ali mu problem, bar po Murinjovoj priči, predstavlja mišić noge koji je konstantno u riziku od rupture.

Ipak, to ne odmaže Košti da daje golove, engleski novinari su oduševljeni njime i čim je Murinjo zakoračio u konferencijsku salu posle meča sa Vilom, počela su da "pljušte" pitanja o Košti. Murinju kao da se to nije dopalo, pa je odgovorio malo neuobičajeno.

"Košta? Košta gotovo da ne trenira. On se na treninzima odmara jer ne želimo da rizikujemo povredu. To što daje golove je sjajno, ali za mene je bitno da ekipa pobeđuje, čak i sa 1:0 i nije bitno ko daje golove", rekao je Murinjo.

Na novu opasku da je on na vrhuncu forme i da igra kao u transu, Murinjo je samo odmahnuo rukom.

"Da ima prostora za odmor i regeneraciju, bio bi na vrhuncu forme. Ovo nije njegov vrhunac. Lepo je za njega što daje golove, ali on može da igra mnogo bolje i intenzivnije od ovoga", smatra Murinjo.

Nas baš zanima kako može da igra bolje od ovoga, ali videćemo valjda kad sredi probleme sa povredom...

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke