Murinjo ima plan - Baneta neće menjati Azpilikueta!

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 13.10.2015.
17:47
Izvor: Sportske.net

Utakmice devetog kola Premijer lige zakazane su za vikend a menadžer Čelsija Žoze Murinjo moraće da kombinuje u odbrani ne bi li nadomestio izostanak povređenog Branislava Ivanovića. Evo šta je "Posebni" spremio za duel sa Aston Vilom.

chelseafc.com
chelseafc.com

Povezane vesti

Aktuelni šampion Engleske nalazi se u velikim problemima već nakon osam odigranih utakmica u Premijer ligi, a Čelsiju za vikend predstoji duel sa Aston Vilom.

Pisali smo već da Žoze Murinjo za pomenuti susret neće moći da računa na Branislava Ivanovića koji se povredio u Elbasanu, zbog čega je otvoreno pitanje formiranja defanzivne linije u odsustvu srpskog reprezentativca.

Logično bi bilo da priliku dobije Baba Rahman koji igra na poziciji levog beka, a da Cezar Aspilikueta bude prekomandovan na mesto kraj desne aut linije. Ispostavilo se ipak da Murinjo ne razmišlja u tom smeru, a evo i zbog čega.

"Baba Rahman je stigao poslednjeg dana prelaznog roka i nema predstavu o tome kako je igrati u Premijer ligi. Nije odradio pripremni period sa nama i treba mu vremena da uči i da se navikne na novu sredinu" rekao je Murinjo.

To praktično znači da Žoze Murinjo nema nameru da Babu Rahmana baca u vatru protiv Aston Vile već će korekcije u defanzivnoj liniji ići u drugom smeru. Portugalčeva zamisao je da Kurt Zuma bude prekomandovan na poziciju desnog beka, da štoperski tandem čine Geri Kejhil i Džon Teri, dok bi Cezar Aspilikueta ostao kraj leve aut linije.

Tome treba dodati da će mesto startera u duelu sa Aston Vilom ponovo pripasti Dijegu Košti koji je izdržao suspenziju, dok će ulogu prvotimca imati i Ruben Loftus-Čik, mladi reprezentativac Engleske.

Utakmica devetog kola Premijer lige između Čelsija i Aston Vile zakazana je za 17. oktobar od 16 časova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

11 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Don Carlo
Tuesday, 13.10.2015
22:56

ja bih ovo zakonom kaznjavao

avatar
Mad Max
Tuesday, 13.10.2015
22:16

Да је први на табели, у овом тренутку, наравно да би Рахман играо лево а Аспиликуета десно... Баш ме занима како ће Тери и Кејхил да стигну Агбонлахора и остале тркаче из Виле.

avatar
lamps8
Tuesday, 13.10.2015
21:10

zuma je dosta igrao u francuskoj kao desni bek,ali vreme je rahmanu dati sansu odigrao je odlicno mec sa makabijem,nadam se da ce zaigrati i loftus cik umesti matica

avatar
Nemanja Radulovic
Tuesday, 13.10.2015
21:09

Kakav naduvenko.

avatar
Mia San Mia
Tuesday, 13.10.2015
19:41

Pa ni Costa nije imao pojma o Bundes ligi sem onih 7 komada sto je video u Minhenu, pa ga je Pep odmah bacio u vatru i covek izdominirao. Iskreno covek igra mnooogo bolje svoju prvu sezonu, nego sto je to Riberi odradio kada je zaigrao za Bajern. Ne razumem da das brdo para za nekog igraca, a onda ti on ne treba ili ga ne koristis kako treba.... Brujne , Mata, Sevcenko, Falkao, Filipe Luis, Kvadrado, Salah, Marin, Benajun, Tores, Surle, Staridz, Zirkov... Fenomenalni igraci, a vecina od pomenutih je unistila ili unazadila svoje karijere odlaskom u celzi (sem par njih koji su imali srece da jos dok su mladi pobegnu odatle i pokazu sta znaju). O svojim legendama da ne pricam kako se ponasaju... Po meni najgori klub...

avatar
Stefan_Chelsea(Sic)
Tuesday, 13.10.2015
18:14

E ako ovo uradis Murinjo od mene nemas vise podrsku ja sam te u svemu podrzavao i potpisao bih sa tobom da igramo 2 ligu ali da igra Zuma na desnog beka imajuci odlicnog Rahmana ne mogu da ti oprostim

avatar
Coa
Tuesday, 13.10.2015
20:07

e verujem da ce zbog toga da promeni svoje misljenje i da ipak gurne Rahmana da igra samo da ne izgubi tvoju podrsku, da izgubi podrsku Romana to bi i nekako mogao sebi da dopusti ali tvoju nikako

avatar
Stefan_Chelsea(Sic)
Wednesday, 14.10.2015
06:25

Sto ce mu podrska Romana ako gubi podrsku navijaca

avatar
Stefan_Chelsea(Sic)
Tuesday, 13.10.2015
20:58

Nikad mu ne bih oprostio dosta je bilo

avatar
The KING(guapo)
Tuesday, 13.10.2015
18:06

Sta radi ovaj covek,ko je na njega bacio crnu magiju deluje kao diletant u donosenju odluka,on ako izvede opet Kejhila i Terija dva prespora igraca Celzi gubi 100%