Murinjo: "FFP favorizuje Barsu i Junajted"

Autor: Aleksandar Obrenović
subota 06.09.2014.
15:53
Izvor: Sportske.net

Menadžer Čelsija, Žoze Murinjo, istakao je da UEFA nema ista pravila za Čelsi i za ostale velike klubove u Evropi, poput Mančester Junajteda i Barselone, posebno kada je u pitanju FFP.

Beta/AP Photo/Jon Super
Beta/AP Photo/Jon Super

Povezane vesti

Žoze Murinjo se sada nameračio na UEFA-u, najviše zbog, kako on to kaže, nepostojanja istog pravila za sve klubove.

On je rekao da Čelsi nije deo elite kada se radi o FFP-u.

"Kada je UEFA napravila taj Finansijski Fer Plej, onda je morala da sve klubove stavi u istu poziciju.", rekao je Murinjo.

"Realnost je malo drugačija. Veliki timovi, veliki klubovi, kao i klubovi sa velikom bazom navijača širom sveta koji imaju velikih prihoda imaju povoljniji položaj od drugih timova."

"Tako recimo, Real Madrid, Barselona, Bajern, Mančester Junajted, svi ovi veliki timovi imaju prednost u odnosu na druge."

"Ipak, mi u Čelsiju smo veoma srećni načinom na koji radimo stvari i na to kako smo odradili prelazni rok. Imamo odličan balans između prihoda i troškova. Srećni smo sa profilom koji imamo u ovom trenutku i ne bismo ništa menjali
.", istakao je on.

Nekoliko klubova je do sada zbog kršenja FFP-a sankcionisano od strane UEFA, a najpoznatiji su svakako PSŽ i Mančester Siti, kojima je dozvoljeno da prijave samo 21 igrača za Ligu šampiona.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke