Murinjo, dosadan si...

Autor: Miloš Marković
ponedeljak 16.03.2015.
11:09
Izvor: Sportske.net

Jednostavan komentar na račun portugalskog trenera slikovito opisuje način na koji počinje da ga doživljava engleska javnost.

Beta/AP Photo/Matt Dunham
Beta/AP Photo/Matt Dunham

Povezane vesti

Žoze Murinjo je pribegao starim trikovima.

Stvar u koju ste sigurni da će se desiti svakog vikenda u Premijer Ligi ove sezone, naročito ako Čelsi ne izvuče povoljan rezultat, jesu Murinjovi komentari na račun suđenja. Portugalac je u ranijem delu sezone izneo uverenje da se protiv njegovog kluba vodi 'orkestrirana kampanja', postao pravi teoretičar zavere.

Nebrojano puta je kritikovao sudije, iznosio negativne komentare na račun odluka koje su donošene njegovom timu na uštrb, a sada je postao kao dečak koji je vikao 'Vuk'.

Šta više, kritike na svoj račun i račun igara njegovog tima od strane stručnih lica sa televizije Murinjo ne ume da prihvati blagonaklono, vređa se i duri poput kakvog školarca.

Opšta ocena i odgovor medija, svodi se na kratku poruku – 'Murinjo, dosadan si!'

„Murinjove primedbe i odgovori na kritike koje stručnjaci iznose na račun njegovog tima zaista postaju dosadne. Ne postoji kampanja protiv Čelsija, niko londonskom klubu ne želi loše, Murinjo preteruje.“, poručuju Englezi.

Doći će vreme, nadaju se Englezi da neće mnogo čekati na to, kada će Murinjo shvatiti da je svrha televizije i medija, a naročito stručnih konsultanata tokom prenosa mečeva upravo da daju komentar i ocenu zbivanja na terenu, pažnju usmere na ključne trenutke utakmice, a na poslednjoj protiv Sautemptona ih je bilo ukupno 4, u 18., 23., 46. i 56. minutu koje je Murinjo okarakterisao kao momente koji su promenili tok utakmice.

„Stručnjaci su stručnjaci, a menadžeri su menadžeri.“, prokomentarisao je Murinjo nakon remija sa Sautemptonom.

„Stručnjaci su plaćeni da nose moje odelo, ali ja nisam plaćen da nosim njihovo, niti da komentarišem njihove komentare. Ako jednog dana postanem medijski konsultant nosiću menadžersko odelo i pobeđivaću na svakom meču jer to rade stručnjaci. Mogu da budem fenomenalan, baš kao što su oni fenomenalni.“, ironičan je bio Murinjo.

Posebno je ljut Murinjo na Grejema Sunesa i Džejmija Karagera koji su se usudili da kritikuju Murinjovu taktiku na meču sa Pari Sen Žermenom.

Majk Din, glavni sudija meča sa Svecima, opšta je ocena, ipak nije zaslužio Murinjove kritike.

Poveo je Čelsi preko Košte, Matić sapleo Konea, igrači nisu reagovali kao što su to učinili u meču Lige šampiona, ali je Murinjo hitno poslao svog pomoćnika Fariju da proveri ponovljeni snimak i utvrdi da li je Din pravedno pokazao na belu tačku.

Nakon meča, nije propustio priliku.

„Nije važno šta ja kažem, važno je šta kaže sudija, njegovo viđenje se uvažava.“, istakao je, ne propustivši priliku da pomene izostanak penala nakon Ivanovićevog pada i slične situacije koja je dosuđena protiv njegovog tima.

„Grejem Sunes kaže da je gore to kada igrač zatraži da sudija pokaže žuti, od toga kada igrač šutne nekoga u grudi. To je ono što on kaže, a ja imam pravo na svoje mišljenje. Ono što je bitno jeste gospodin Majk Din i njegova odluka da ne dosudi penal nad Ivanovićem.“

„Ljudi sa Skaj televizije su mi rekli da je penal bio, pitao sam BBC, oni kažu da nije, na radiju isto kažu da nije. Sada mi i vi pričate da nije bio penal. Ne skačem baš od sreće, ali ni ne plačem od razočaranja.“, rekao je slikoviti Murinjo.

Koliko god poseban bio, Murinjo lagano gubi pažnju engleskih medija.

U ratu sa sedmom silom, sevanje bliceva uvek će pobediti, mnogi su to naučili težim putem. Kada se vraćao u London Murinjo je rekao da mu je nedostajalo svega, naročito engleskih medija, sa kojima je uvek imao specifičan, da se ne kažem poseban odnos.

Sposobni da te uzdignu, još sposobniji da te ukopaju, britanski tabloidi i mediji do sada Murinja nisu uzimali na zub. Nema ni potreba da mu čine usluge, Portugalac je sam sebi prokopao rupu.

Hoće li samo u nju i upasti, pokazaće vreme.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke