Murinjo – Dete u prodavnici slatkiša

Autor: Miloš Marković
ponedeljak 02.03.2015.
09:41
Izvor: Sportske.net

Portugalac je zavisnik, trofeji su njegova droga.

Beta/AP Photo/Tim Ireland
Beta/AP Photo/Tim Ireland

Povezane vesti

Čovek koji u životu nije izgubio niti jedno finale u kome je igrao, osvojio je svoj prvi trofej po povratku na 'Stamford Bridž'.

Okončao je sušni period od 914 dana bez trofeja, najduži u dosadašnjoj karijeri, poslednje parče vrednosne gvožđurije koje je podigao u vis bio je trofej Super Kupa Španije koji je 2012. godine osvojio sa Real Madridom.

Radost koju je juče iskazao na proslavi trijumfa u Liga Kupu je logična i potpuno razumljiva.

 

„Vrlo mi je važno da se u ovakvim trenucima osetim ponovo kao dete, da osetim tu dečiju radost. Pre utakmice sam imao isti osećaj koji sam imao u svom prvom finalu pre mnogo godina. Jako mi je važno da se uvek osećam ovako srećno nakon pobede. Važno mi je da se osetim kao dete iako mi je 52 godine.“, rekao je Murinjo.

Radost je u potpunosti zaslužio.

Vredno je radio od svog povratka u London, uz ogromnu podršku rukovodstva sa kojim se nekada rastao na nož stvorio je tim granitno jak na svim pozicijama, potvrdio je to i silovitim nastupom protiv Totenhema.

Ipak, proces sazrevanja i rasta nie završen.

„Znam da mi tek predstoji posao sa ovim timom. Želimo zajedno da rastemo, to i radimo, hranimo se pobedama, titulama. Jako mi je teško da živim bez trofeja, pa čak i sa znanjem da radim stvar koja će doneti stabilnost u narednim godinama. Ovo je prvi trofej za novi tim. Imate Čeha, Terija, Drogbu, ostali su svi nova generacija. Veoma važna pobeda za tim.“, istakao je Portugalac koji je trofej i proslavio kao dete.

U nedostatku Nemanje Matića, Murinjo je na centralnu poziciju stavio mladog Zumu. Odgovorio je defanzivac na pravi način.

„Veoma je teško za jednog defanzivca da igra na toj poziciji. Snašao se kao Desai, bio je odličan, vredno je radio da bi dovde stigao i ovo je nagrada i za njega.“, rekao je Murinjo, koji je i svojim potezom prilikom dodele trofeja pokazao koliko vodi računa o svojim mladim fudbalerima.

Pre nego što je podigao trofej u vis, drugarski je, džentlmenski i krajnje pedagoški, trofej predao Kristensenu i Braunu.

 

Možete ga voleti, možete ga mrzeti, ali kapu mu morate skinuti.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
MIlan Simic
Monday, 02.03.2015
11:08

Najbolji trener danasnjice :) nP.SnIzgubio je jedno finale protiv Bajerna u super-kupu evrope 2013 godine