Murinjo: "Čeh jeste razočaran, ali hoću ga u timu!"

Autor: Beta Beta
utorak 19.08.2014.
17:34
Izvor: Beta

Dosta polemike je bilo oko toga ko će među stative Čelsijevog gola, a Murinjo je u prvom kolu rešio i tu dilemu...

Beta/AP Photo/Rui Vieira
Beta/AP Photo/Rui Vieira

Povezane vesti

Trener fudbalera Čelsija Žoze Murinjo rekao je danas da se nada da će golman Petr Čeh ostati u klubu, uprkos tome što je Tibo Kurtoa branio protiv Barnlija u prvom kolu Premijer lige.

Kurtoa (22) se ovog leta vratio u Čelsi posle trogodišnje pozajmice u Atletiko Madridu i branio je u jučerašnjoj utakmici protiv Barnlija, koju su "plavci" dobili sa 3:1.

"Nadam se da Petr ne želi da ode i nadam se da nema ponude drugih klubova. Ako ih ima, nadam se da će ih odbiti", rekao je Murinjo, preneli su britanski mediji.

Čeh (32) je prvi golman Čelsija od dolaska na Stamford Bridž 2004. godine iz Rena. Osvojio je tri šampionske titule s Čelsijem i stajao je na golu u finalu Lige šampiona i pobedi protiv Bajerna iz Minhena 2012. godine, kao i godinu dana kasnije u trijumfu u finalu Lige Evropa protiv Benfike.

"Bio bih zadovoljan kada bih u mojoj ekipi imao dva najbolja svetska golmana", rekao je Murinjo.

Čelsi je ovog leta dozvolio svojim dugogodišnjim igračima Franku Lapmardu i Ešliju Kolu da napuste Stamford Bridž, pošto Murinjo želi da napravi tim za budućnost.

"Golman nije igrač koga menjate iz utakmice u utakmicu. Morate da pokažete stabilnost, ali radi se o nastupima. Pre 10 godina sam morao da donesem tešku odluku, kada je Karlo Kudićini fantastično branio za Čelsi. Ovo je slična situacija. Moramo da razmišljamo o budućnosti kluba i odlučio sam da gol prepustim Kurtoi", rekao je portugalski trener.

Morinjo je o izmeni na golu juče obavestio Čeha.

"Petr je bio razočaran, ali fudbal je takav ponekad. Igrači često mogu biti nezadovoljni trenerima", rekao je Murinjo.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke