Murinja "detalji" dele od Junajteda - Evo o čemu se zapravo radi!

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 25.05.2016.
14:44
Izvor: Sportske.net

U momentu kada fudbalska javnost iščekuje da Mančester Junajted i Žoze Murinjo ozvaniče saradnju, britanski mediji otkrivaju poslednje detalje o kojima dve strane pregovaraju.

Beta/Steven Paston/PA via AP
Beta/Steven Paston/PA via AP

Povezane vesti

Portugalski stručnjak Žoze Murinjo nalazi se pred vratima "Old Traforda" pošto su njegov agent Horhe Mendeš i izvršni direktor Mančester Junajteda Ed Vudvord "skicirali" ugovor za "Posebnog".

U očima fudbalske javnosti ovakvi pregovori deluju kao prost dogovor oko visine primanja i budžeta koji će menadžer dobiti za transfere, ali se u stvari radi o jako ozbiljnom poslu punom detalja koje treba precizirati.

Britanski mediji prenose da se trenutno razgovara o pravima koja se tiču lika i dela Žozea Murinja, kao i ugovora koje Portugalac ima sa kompanijom "adidas" i proizvođačem automobila "Jaguarom".

Olakšavajuća okolnost je ta što Murinjo ima dugoročni ugovor sa "adidasom" koji je na početku prethodne sezone postao tehnički partner Mančester Junajteda, pa u tom smislu ne bi trebalo da bude problema.

Sa druge strane, ugovori koji Žoze Murinjo ima sa "Jaguarom" i jednim proizvođačem satova predstavljaju nešto veći problem jer "Ševrolet" sponzoriše Junajted, a "Đavoli" takođe imaju ugovor sa jednim drugim proizvođačem satova.

Britanski "Indipendent" piše da Čelsi još uvek zadržava prava na Murinjovo ime a taj ugovor ističe 2025. godine. To je još jedna "sitnica" koja komplikuje stvari.

Što se tiče transfer politike, ta tema je obrađena u utorak i više o tome mogli ste da pročitate OVDE! Dogovor oko zarade i transfera trenutno predstavlja najmanji problem, ali ima još jedan detalj koji važan Murinju.

Mančester Junajted moraće da se odrekne usluga Rajana Gigsa i da mu pronađe neku novu funkciju u klubu, pisali smo da mu Murinjo savetuje preuzimanje U21 ekipe, jer Portugalac pored sebe želi proverenog saradnika.

Zajedno sa Žozeom Murinjom na klupu Mančester Junajteda treba da sedne Rui Faria, desna ruka gospodina "Posebnog" i njegov asistent u Portu, Čelsiju i Real Madridu.

Kao što možete da zaključite iz navedenog, sama visina plate Žozea Murinja ili pitanje transfer politike nisu više prepreka za realizovanje saradnje sa Junajtedom, pa se očekuje da po prevazilaženju postojećih prepreka Portugalac parafira ugovor sa "Đavolom".

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

9 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Paklena pomorandza
Wednesday, 25.05.2016
22:26

Kako fanovi iscekuju promociju Murinja:https://streamable.com/0iuf

avatar
Steph22
Wednesday, 25.05.2016
21:48

Ajde, zavrsite to :D

avatar
Wednesday, 25.05.2016
21:17

Лагано, завршавајте ви ово, парафирајте Жозеа. Одличан је то тренер!

avatar
bebel
Wednesday, 25.05.2016
16:36

Treba dobro precizirati i šta će se dogoditi u situaciji da United želi raskinuti ugovor s Posebnim. Ta bi klauzula mogla biti vrlo važna, he he...

avatar
RHawtin
Wednesday, 25.05.2016
15:56

Da bog da ne dosao

avatar
Grobbelaar
Wednesday, 25.05.2016
15:48

Ako mu je jedan od uslova da se klub odrekne legende, kakav je nesumnjivo Giggs, onda je to početak koji ne obećava. Tvrdim da engleski mediji namerno plasiraju glasine koje unose nemir i nespokojstvo i da Mou vrlo dobro zna da bi mu to bio pucanj u sopstvenu nogu. Videćete da će nastojati da pridobije što više klupskih legendi na svoju stranu, da itekako razume veličinu i renome Man Utd-a, da se neće tek tako odreći omladinaca nad kojima svi sad lamentiraju, te da neće trošiti besmislene novce u pojačanja!

avatar
The KING(guapo)
Wednesday, 25.05.2016
15:10

Ovi dovode Murinja da trenira ali da sklapa ugovore sa proizvodjacima.

avatar
Roči Salamanka
Wednesday, 25.05.2016
15:02

Ajde Vudvorde pokazi jos jednom svoju sposobnost i spasi Junajted time sto ces zeznuti sa papirologijom i prvi put uraditi nesto korisno!

avatar
Mangus
Wednesday, 25.05.2016
14:57

Sta je fudbal danasnji... Unesto rezultata, njega koci ugovor sponzorski