Muk na "Enfildu" - Džagelka evrogolom u nadoknadi doneo bod "Karamelama"

Autor: Boban Filipović
subota 27.09.2014.
15:41
Izvor: Sportske.net

"Redsi" imali pobedu u džepu do 91. minuta jer su vodili zahvaljujući golu Džerarda iz slobodnjaka, ali su ipak ostali bez celog plena. Krivac za to je Fil Džagelka, čiji je projetkil doneo bod Evertonu..

Beta/AP Photo/Clint Hughes
Beta/AP Photo/Clint Hughes

Povezane vesti

Derbi je počeo burno, Garet Beri e odmah dobio žuti karton, Liverpul je imao dva slodobnjaka na startu, Baloteli je pokušao, prvi put traljavo, drugi put dosta bolje, ali se Hauard ne da prevariti.

Nakon 11 minuta igre odličnu priliku imao je Adam Lalana, ali njegov trzaj golman Evertona skida maestralno.

Baloteli je zakasnio na jedan dobar centaršut Morena, na drugoj strani Lukaku je pokušao iz daljine, MInjole hvata "krušku", Bejns je imao jedan opasan prodor, ovaj period igre obeležili su i pokušaji obeju ekipa da ubede sudiju Etkinsona da pokaže na belu tačku, ali on u oba slučaja pokazuje da se igra nastavi.

"Karamele" su imale peh na isteku pola sata igre, povredio se Kevin Miraljas, umasto njega ulazi MekGidi.

U finišu prvog dela igre u šasni se našao i Lazar Marković, ali se vihorni Srbin ne snalazi. Baloteli je bio posebno agilan, često je šutirao ka golu komšija, ali na semaforu piše 0:0 pri odlasku na veliki odmor.

U nastavku slična slika kao u prvom poluvremenu, Liverpul nešto više napada, Everton više pažnej obraća na svoj gol, Marković je imao jedno dobro utrčavanje, ali je odnet u duelu pre no što je stigao da ugrozi Hauarda.

Ključni momenat meča dogodio je u 65. minutu. Slobodnjak za Liverpul sa pozicije koja više odgovara levonogom fudbaleru, Baloteli je istrošio kredit u prvom poluvremenu, pa lopti prilazi kapiten Stiven Džerard.

Izuzetan udarac, Hauard je kratak, uspeva samo da dotakne loptu, ne i da je spreči da zavri u mreži - 1:0. Ovacije  i pesma za tribina za legendu. Ovo mu je deveti gol u Mersijajd derbiju, a prethodnih 17 pogodaka za "Redse" pre ovog dao je sa bele tačke!

Nedugo potom, motivisani domaćin ima veliku priliku, Baloteli tuče iz peterca, Hauard mu ulazi u šut taman toliko da lopta završi na prečki, a ne u golu.

Do kraja meča nije bilo naročitih uzbuđenja, Everton nije ozbiljnije ni pripretio rivalu sve do sudijske nadonkade kada je sevnuo projektil Fila Džagelke, koji "Karamelama" donosi bod na "Enfild Roudu" za konačnih 1:1.

Golovi OVDE.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke