Mrđa zalud režirao preokret, Omija doživela poraz

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 22.10.2014.
17:34
Izvor: Sportske.net

Srpski internacionalac Dragan Mrđa postigao je osmi pogodak u japanskom fudbalskom šampionatu ali je njegova Omija na kraju ipak doživela poraz u duelu 29. kola sa Jokohamom.

ardija.co.jp
ardija.co.jp

Povezane vesti

Sezona u japanskoj J1 Ligi ulazi u završnicu pošto je nakon današnjih utakmica 29. kola ostalo da se odigra još pet takmičarskih kola.

Urava Redsi za sada drže čelo tabele sa 57 bodova, pet više od drugoplasirane Gamba Osake, a tim našeg Dragana Mrđe daleko je od vrha i bori se za opstanak u ligi.

Nakon tri vezane pobede kojima je Omija pobegla iz opasne zone, klub bivšeg napadača Crvene zvezde danas je poražen na svom terenu u duelu sa Jokohamom.

"Marinci" iz Jokohame slavili su rezultatom 2:3 (1:1) a Dragan Mrđa režirao je preokret na startu drugog dela igre.

Gosti su poveli u 29. minutu golom Šimohire ali je već posle osam minuta igre Masuda poravnao na 1:1. Preokret je doneo Dragan Mrđa golom u 50. minutu ali je onda usledio novi šok za domaće.

Dva minuta nakon Mrđinog gola Jokohama poravnava na 2:2 a pobedonosni pogodak za goste postiže Fudžita u 92. minutu.

Nakon 29. kola Omija Ardija nalazi se na 15. poziciji na tabeli sa 30 osvojenih bodova, bodom više od Kofua koji se nalazi u zoni ispadanja i dva više od Osake koja je pretposlednja na tabeli.

Mesto u nižem rangu već je kaparisala Tokušima koja pet kola pre kraja ima 13 bodova što znači da će Mrđina Omija Ardija do poslednjeg minuta sezone na izmaku voditi borbu za opstanak.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke