Može li Tores da bude Atletikov Toti?

Autor: Nikola Miloradović
utorak 12.04.2016.
16:33
Izvor: Sportske.net

Španski napadač se na početku ove sezone,nakon osam godina igranja van Španije vratio u klub u kome je ponikao, a sada je izrazio i želju da ostane na "Visente Kalderonu" i ubuduće.

Beta/AP Photo/Emilio Morenatti
Beta/AP Photo/Emilio Morenatti

Povezane vesti

Sve je krenulo davne 2001. godine kada je Tores svoje prve fudbalske korake načinio u dresu "Jorgandžija". Nije ni slutio da će osvojiti svet svojim fenomenalnim partijama i golovima kojih je za oko šest godina u dresu madridskog tima bilo preko 90. Usledio je put u Premijer ligu u dresove legendarnog Liverpula. Za slavni engleski klub je nastupio preko 140 puta u svim takmičenjima, za tri i po sezone koliko je proveo u klubu sa "Enfilda", i postigao 81 pogodak. Ceo svet je bio "kupljen".

Ali usledio je neočekivani pad. Prešao je u Čelsi u januaru 2011. godine u rekordnom transferu koji je iznosio neverovatnih, pogotovu tada, 62 miliona evra. Svi su očekivali još veći "bum" popularnog "El ninja" ali sa 45 golova na 172 nastupa u dresu "Plavaca" to se nije desilo. Njegova karijera je krenula nizbrdo i sada se kao fudbaler Milana nalazi na pozajmici u svom voljenom Atletiku, i kako kaže voleo bi tu još dugo da ostane.

"Nadam se da bih mogao da budem Atletikov Toti ili Valeron. Bilo bi lepo postići ono što je Valeron uspeo i imati godina u fudbalu koliko on ima",
izjavio je Fernando Tores za španske medije, a preneo "AS".

Podsetimo, Frančestko Toti je tokom svoje čitave karijere branio boje isključivo italiljanske Rome, a Huan Karlos Valeron je postao legenda Deportiva iz La Korunje nastupavši za taj klub punih 13 godina.

Španac i u svojim četrdesetima i dalje igra u Primeri ali sada brani boje Las Palmasa, za koji nastupa od 2013. godine, te je Toresova namera da krene njegovim koracima i još dublje ureže svoj trag u dresu "crveno-belih" iz glavnog grada Španije.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
bvgcv
Tuesday, 12.04.2016
18:17

Naravno da ne.Ako neko moze da bude Atletikov Toti to je Gabi ili Koke a ne covek koji je prihvatio prvu ponudu da ode iz Altelika.

avatar
StormyLBZ
Tuesday, 12.04.2016
19:04

Kakav Gabi, igrao je on pre za druge klubove, jedini moze biti Koke

avatar
bvgcv
Tuesday, 12.04.2016
22:57

Znam da je Gabi igrao za Saragosu ali je ipak mnogo blizi da bude Atletikova legenda nego Tores.

avatar
Boixos_Nois
Tuesday, 12.04.2016
19:25

Sjećam se da je Gabi igrao u Zaragozi i kada su ispali iz lige prešao je u Atletiko

avatar
Tuesday, 12.04.2016
16:47