Može li Barsa da osvoji 'Pishuan'?

Autor: Boban Filipović
petak 10.04.2015.
15:32
Izvor: Sportske.net

Lider Primere sutra gostuje Sevilji, jedinoj ekipi koja ne zna za poraz na svom terenu. Nema sumnje da nas čeka spektakl.

Beta/AP Photo/Manu Fernandez
Beta/AP Photo/Manu Fernandez

Povezane vesti

Ulog je ogroman, Andalužani žele u Ligu šampiona, Katalonci jure titulu prvaka Španije.

Sevilja u derbi ulazi kao petoplasirani tim na tabeli španskog prvenstva, na bod je od pozicije koja vodi u kvalifikacije za LŠ, ekipa Unaja Emerija je u odličnoj formi, na poslednjih pet utakmica u domaćem šampionatu ostvareno je isto toliko pobeda.

Adut Sevilje je njena publika, pred kojom niko nije uspeo da je dobije ove sezone, stadion 'Sančez Pishuan' je 'neosvojiva tvrđava'.

Barselona je lider uoči 31. kola Primere, ima četiri boda viška u odnosu na najvećeg rivala Real Madrid i u slučaju pobede u Sevilji napraviće veliki korak ka novoj tituli šampiona države.

Katalonce sigurno očekuje pakao u najvećem gradu Andaluzije, mada se mora dodati da je još jedna ekipa koja se bori za plasman u Ligu šampiona, Valensija, svoj jedini neuspeh na svojoj 'Mestaji' doživela upravo protiv ekipe Luisa Enrikea. 'Slepim miševima' je presudio Serhio Buskets u sudijskoj nadoknadi...

Šest vezanih pobeda u domaćem prvenstvu je takođe paramatar koji uliva optimizam kod gostiju.

U prestonici Katalonije evociraju uspomene na neka ranija vremena, podsećaju da je upravo sadašnji trener Luis Enrike tokom igračke karijere svojim golom doprineo pobedi Barse na 'Pishuanu', te priziavju da se ponovi slično i sutra uveče.

Bilo je to u sezoni 1996/97...

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke