Morati "smenjuje" Macarija?!

Autor: Boris Jovanović
ponedeljak 10.11.2014.
10:15
Izvor: Sportske.net

Raskol između bivšeg i sadašnjeg predsednika Intera je upravo nastao zbog trenera. Rezultata nema, Macarija čuva velika plata, ali bi ipak mogao da dobije otkaz pre Derbija dela Madonina.

Beta/AP Photo/Luca Bruno
Beta/AP Photo/Luca Bruno

Povezane vesti

Inter ponovo nije pobedio, samo remi protiv Verone se nadovezao na onaj u Francuskoj. Tabela je presuda Macariju, njegov tim je tek na devetom mestu, ima pet bodova manje od trećeplasiranog Napolija.

Novi gazda Tohir ponavlja da je cilj stabilizacija i Evropa, ali novim plasmanom u LE niko neće biti zadovoljan. Ambicije su bile veće, Inter i dalje gubi novac, pa je pod pretnjom finansijskih sankcija UEFA.

Morati koji i dalje ima 30% akcija je napustio mesto počasnog predsednika, spekuliše se da je u pitanju neslaganje sa Tohirom oko trenera Macarija. Bivši većinski vlasnik smatra da je vreme toskanskom treneru isteklo i da su loši rezultati njegova krivica.

Navijači se slažu, Macariju zvižde svaki meč, on kaže da ne odlučuje sam o svojoj sudbini i da radi najbolje što ume.

Drugim rečima, neće podneti ostavku, otkaz bi Inter, ako se sračunaju i plate njegovih pomoćnika koštao oko 11 miliona evra. Ima ugovor do leta 2015. kada na to dodate eventualne troškove oko novog trenera, jasno je da je otkaz skupa rabota.

Italijanski mediji pišu da će Tohir pokušati da se pomiri sa Moratijem, da ga na neki način natera da se vrati u klub, uzme veće učešće u odlučivanj. Nekadašnji predsednik je bio razočaran što ga letos nisu konsultovali i oko pojačanja, i oko trenera, posle odlaska sa mesta počasnog predsednika iz borda su se povukli njegovi ljudi, sin i još dvojica direktora. Od osam članova uprave, porodica Morati daje tri, ta mesta su upražnjena.

Tohir tvrdi da nije u svađi sa Moratijem, za danas se najavljuje sastanak, a postoje spekulacije da će Maks ponovo tražiti Macarijevu glavu. U tom slučaju bi Inter iskoristio pauzu da nađe novog trenera, ali to neće biti izvesno je, Siniša Mihajlović koji bi bio kandidat od leta.

Za sada je sve neizvesno, ako ne budu imali rešenje, u Interu će nastaviti sa sadašnjim trenerom, ali bi poraz odmah posle pauze, protiv gradskog rivala verovatno bio kao giljotina za Macarija.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
INTERnacionalista
Monday, 10.11.2014
14:49

Handanovic-Vidic-Ranokia-Juan-Dodo-Medel-M'vila-Guarin-Kovacic-Ernanes-Ikardi-Palasio-Osvaldo..pa sa ovim igracima bi i Limeni uzeo trece mjesto,a mozda i vise!
Macari odari se po obrazu i podnesi ostavku.

avatar
Monday, 10.11.2014
16:39

Vise ne bi sigurno,a za 3. bi se borili sa Milanom,Napolijem i Lacijom,msm da vi navijaci Intera precenjujete svoj tim daleko od toga da ste kvalitetom 9.najbolji tim,ali niste ni dobri onoliko koliko tvrdite,Roma i Juve su daleko ispred svih,a vi ste u rangu sa nama,Napolijem...Ovo je realnost bar po mom misljenju,sledi derbi,logicno zelim vam poraz

avatar
Monday, 10.11.2014
19:56

Bas msm da ste u rangu Milana i to realno pricam sredinu imate bolju da imate mnogo bolju odbranu ejj preterujes,imate vece ime u odbrani sigurno,ali Alex ne kiksa koliko Vidic,a Rami je odlican,recimo bekovi su kod Milana bolji,na sredini De Jong je bolji igrac od Medela,Kova je bolji od Muntarija,a Ernanes i Montolivo su do pre povrede nasega kapitena bili tu negde i po ocenama i svemu,a te price borili biste se za Scudeto,budi realan i reci posteno da ste u rangu Milana i Napolija,evo Roma koja je linija tima izuzev golmana bolja kod Intera izuzev golmana,a Juve da ne pricamo on je miljama daleko,tako da budi zadovoljan i objektivan kao ja teska srca kazem da je Juve bolji kao i Roma,a Milanov maksimum je ove godine Liga Evrope,a Icardi jeste bolji,a Osvaldo ako je odigrao nekoliko tekmi dobro ne znaci odma da je bolji tako da ne mozes tako da gledas,msm da nemate loseg trenera,daleko da je Macari trenercina,ali daleko od toga da je los koliko vi pricate,jedina greska je sto ne igrate 4-3-1-2,msm da vam to najbolje lezi isto kao sto Milanu odg 4-2-3-1 i zaboravio sam Bonaventuru koji je u vezi,a tu je i Van Ginkel,ako si ga gledao kad znas o cemu pricam tako da realno je da su posrnuli giganti tu negde kvalitetom

avatar
INTERnacionalista
Monday, 10.11.2014
17:42

..ne bih rekao da smo u rangu Milana,realno Inter ima mnogo bolju odbranu i sredinu,jedino u napadu je Milan jaci i to samo na poziciji krilnog napadaca (Saravi,Honda i Menez) dok je Ikardi trenutno mnogo bolji spic od Toresa i Pacinija,a Osvaldo takodje!
Uglavnom tim je dobar al Macari ne moze da ga skocka,pogledaj jednog Mihajlovica sta radi sa timom Sampdorije koja je po imenima bliza donjoj polovini tabele nego li vrhu!
Murinjo il npr Mancini bi se sa ovim timom borili za skudeto,ne kazem da bi osvojili al bi se borili!

avatar
tarzan333333
Monday, 10.11.2014
14:00

Ne volim kada vidim da indijanci poput arapa, rusa, amerikanaca ulazu naftaske pare u fudbal. Ali bas Inter da dobije najlosijeg gazdu, to mi stvarno nije jasno. Pa jedno smece od kluba City je pokupovo sve zivo, isto Malaga, Chelsea, Monaco, Psg. Jedino Inter ne dovodi nista. Uzeli su prevaru Vidica i neke anonimuse. Nije mi jasno, a od svih tih klubova Inter ima jedini tradiciju

avatar
Oldboy
Monday, 10.11.2014
15:23

Inter ima bogatog gazdu, ali su po recima komisije Uefe pred koje je Thohir izasao u petak, potrosene 200 milki umesto 45 kolio je smelo da se potrosi u poslednjih 3-4 god, najverovatnije nas ceka zabrana kupovine na jedan duzi period. Zbog toga igraci dolaze na pozajmicu sa pravom otkupa. Novi direktori marketinga rade odlican posao i kad ovo prodje plan je da se ulaze ponovo. Tako da ja licno smatram od igraca koji su bili besplatni odnosno koji su hteli na pozajmicu da je Inter izabrao jako dobre igrace, ali dok je Macari trener mogu i Ronaldo i Mesi zajedno da dodju Inter nece imati bolju igru