Morata skinuo krunu "Kralju"!

Autor: Aleksandar Obrenović
sreda 13.05.2015.
22:39
Izvor: Sportske.net

Sjajna predstava večeras u Madridu, dobili smo i drugog učesnika finala Lige šampiona, a to će biti italijanski Juventus.

Beta/AP Photo/Oscar del Pozo
Beta/AP Photo/Oscar del Pozo

Povezane vesti

Juventus je prošao dalje, gledaćemo ga u finalu sa Barselonom ove sezone u Ligi šampiona, a za to ekipa Masimilijana Alegrija mora najviše da zahvali Alvaru Morati koji je postigao zlata vredan gol za Juventus protiv svog nekadašnjeg tima. Na kraju je Juventus izborio nerešen ishod, bilo je 1:1.

Da podsetimo, prvi meč je završen pobedom Juventusa 2:1.

Real Madrid je danas krenuo odlučno ka golu Điđija Bufona, prilike su sevale jedna za drugom u prvom delu igre, Juventus nije ličio na ekipu koja je došla do ove faze takmičenja.

Odmah je Bejl stavio do znanja da će odbrana Juventusa danas imati veoma težak zadatak, šutirao je glavom preko gola, da bi već u šestom minutu Real imao još jednu priliku i to preko Benzeme koji se sjajno izborio za poziciju, ali nije uspeo da pogodi okvir gola.

Ronaldo je imao priliku nakon toga, da bi Juventus prvi put pripretio posle šuta Vidala sa velike udaljenosti, ali je Kasiljas najavio da će imati svoj dan danas.

Usledilo je još par opasnih napada Real Madrida koji je u u ovom delu igre imao manje loptu u svom posedu. Ovoga puta je Isko majstorijom izbacio jednog igrača, pokušao je da plasira loptu u nebranjeni deo mreže, ali ni on nije uspeo da probije odbranu Italijana.

Bejl je pokušao sa velike udaljenosti, Bufon je odlično odbranio, a samo dva minuta nakon toga, sudija Erikson je video penal koji je napravio Đorđo Kjelini nad Hamesom Rodrigezom i pokazao na belu tačku.

Diskutabilna je bila ova odluka, a Kristijano Ronaldo je uspeo da pogodi gol Bufona, Real Madrid je sa ovim rezultatom prolazio u narednu fazu.


Veoma loš je bio Juventus u ovom delu igre, igrači Reala su stvarali prilike, a u 29. minutu na semaforu je moglo vrlo lako da stoji 2:0.

Sjajno je Benzema povukao loptu ka šesnaestercu gostiju, dodao je do Ronalda koji nije hteo da bude sebičan iako je mogao, pokušao je da proigra Iska na drugoj stativi, ali je jedan od odbrambenih igrača Juventusa uspeo da preseče loptu i da spasi Juventus u ovoj situaciji.

Do kraja prvog dela igre Benzema i Ronaldo su propustili po jednu priliku, ali je Bufon bio na mestu u prvom slučaju, dok je Kristijano šutirao pored gola iz voleja.

Real Madrid's Cristiano Ronaldo hits the post during the Champions League second leg semifinal soccer match between Real Madrid and Juventus

Drugo poluvreme nešto drugačija slika na stadionu Real Madrida.

Juventus je prvi pripretio preko Markizija koji je šutirao veoma jako sa distance, ali neprecizno, da bi na drugoj strani Marselo imao šansu koju nije iskoristio.

Onda se desio taj 57. minut i šok za Real.

Nakon jednog karambola u šesnaestercu Real Madrida Pol Pogba je uposlio Alvara Moratu, nekadašnjeg igrača Real Madrida, a ovaj je "žabicom" uspeo da savlada Ikera Kasiljasa koji je u ovoj situaciji bio nemoćan - 1:1, veliko slavlje navijača Juventusa. Jako loša reakcija odbrane Real Madrida.


Bejl je na drugoj strani šutirao pored gola, zatim je i Rodrigez imao jednu priliku koju nije iskoristio, a na drugoj strani umalo novi šok za Real koji je sprečio Iker Kasiljas.

Arturo Vidal je sjajno pronašao Markizija, ovaj je izašao 1 na 1 sa golmanom Reala, ali je kapiten domaćih sjajnom intervencijom uspeo da ostane nesavladan, ostalo je 1:1, Kasiljas je uspeo da ostavi Real u igri za finale.

Sve nervozniji su bili domaći igrači kako se meč bližio kraju, Bejl je propustio jednu priliku u 71. minutu kada je glavom šutirao preko gola na asistenciju Kristijana Ronalda, a onda je Alegri izmenom još više umirio Real Madrid.

Barzalji je ušao umesto Pirla, znalo se da će Alegri sve karte baciti na odbranu, a imali su sve više prostora u napadu kako se meč približavao kraju.

Pogba je propustio jednu dobru priliku pred sam kraj kada je šutirao pravo u Kasiljasa.

Bližio se kraj, Juve je bio sve bliži finalu, odigrali su taktički dobro poslednjih deset minuta, a fudbaleri Real Madrida nisu imali snage da izdrže do kraja.

Dakle, Juventus slavi jednu od najvećih pobeda u svojoj istoriji, pao je "Kralj" nakon dve utakmice!

Golove pogledajte OVDE.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj članak