Morata: "Sezona u Italiji vrednija od svih u Španiji"

Autor: Dragan Milosavljević
utorak 16.06.2015.
00:29
Izvor: Sportske.net

Pravi procvat doživljava Španac u Torinu.

Beta/AP Photo/Michael Sohn
Beta/AP Photo/Michael Sohn

Povezane vesti

Fudbaler Juventusa Alvaro Morata prošao je omladinsku školu Reala i dosta se od njega očekivalo.

Međutim, desilo mu se kao i većini talentovanih igrača koji stignu u "kraljevski klub".

Šansu je dobijao na kašičicu jer se u Madridu odmah traže rezultati.

Usledio je prelazak u Torino i Morata doživljava renesansu podno Alpa.

U razgovoru za španske medije Morata je rekao da je veoma zahvalan Juventusu na pruženoj šansi i da je veoma srećan u Torinu  a potom se osvrnuo na fudbal u Španiji i u Italiji.

"Mnogo sam više naučio u Italiji za jednu sezonu nego u Španiji za sve ove godine."

"U Italiji se mnogo više pažnje posvećuje odbrani i mnogo je teže dati gol nego u Španiji."

"Taktički je dosta zahtevnije igrati u Seriji A nego u Primeri." - rekao je Morata.

"Ljudi su mi pričali da sam bio mnogo zahtevan u Realu, a ja sam hteo samo malo prostora da pokažem šta znam. Taj prostor sam dobio u Juventusu i veoma sam im zahvalan."

Potom je Morata pohvalio Andreu Pirla rekavši da je to jedan od najboljih igrača na svetu i da je bio privilegovan da igra sa njim jer je mnogo toga mogao da nauči.

Morata je sjajnim igrama u dresu "bjankonera" izborio i startnu poziciju u dresu reprezentacije Španije.

Na sinoćnjem meču protiv Belorusije igrao je od početka.

Španci su slavili 1-0 golom Davida Silve.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

10 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Jonas Gutierrez
Tuesday, 16.06.2015
09:53

Zato sto u Realu igrac ne moze da se razvija, oni su jedinu klub na svetu kojem samo trebaju formirani igraci, takva im je politika. Talentovani ne dobijaju sansu da napreduju, a legende se ne postuju!

avatar
Misosesic
Tuesday, 16.06.2015
18:13

Gjdje ti je DelPiero?

avatar
Jonas Gutierrez
Tuesday, 16.06.2015
19:00

Ja ne navijam za Juventus.

avatar
ppera 1
Tuesday, 16.06.2015
02:50

Da, naravno, u Italiji je mnogo teže dati gol nego u Španiji, pa je Morata tu postigao 15 golova u 45 utakmica, a u Španiji samo 11 golova u 52 utakmice. Uz to je naravno i taktički zahtevnije igrati u Italiji, pa je znači Morata bolji što su uslovi teži. I naravno, naučio je u Italiji za jednu sezonu više negoli za 4 u Primeri itd. Ni prvi ni poslednji koji, kada bi se vratio u Primeru, ponovo bi morao da ide nazad u Italiju ili u Englesku...

avatar
Brat Konte
Tuesday, 16.06.2015
16:54

Real i Barsa preko 100 golova svake sezone, odbrane u Primeri su jedna velika nula!

avatar
Brat Konte
Friday, 19.06.2015
14:32

Morata je u Juveu(u drugom delu sezone) igrao glavnog napadača, zato i jest' dao više golova nego u Realu, kad nije dobijao mnogo šanse. Sem toga, bio je mlađi i u senci Ronalda, Benzeme i ekipe. U Juventusu ipak igra prvu postavu. Finale LŠ ne može se upoređivati sa ligom i ligaškim tekmama, to je nešto sasvim drugo.

avatar
ppera 1
Thursday, 18.06.2015
20:17

Ma naravno, al' zašto taj Morata ne dade tim 'nulama od odbrana' za 4 sezone više od 11 golova, nego ode u Italiju i dade 'najačim odbranama na svetu' 15 golova i to u 7 utakmica manje nego u Primeri? Juventus je primio samo 24 gola za celo prvenstvo u Italiji, a osminu od toga u samo jednoj jedinoj finalnoj utakmici LŠ. Kada bi malo bolje razmislio, jasno bi ti bilo da bi Real i Barsa davali preko 100 golova u kojoj god ligi da igraju...

avatar
Alex#10
Tuesday, 16.06.2015
01:27

Iako sam bio medju prvima koji su bili protiv njegovog dolaska u klub decko me je brzo demantovao. Igra za sve pare. Jako dobar i talentovan igrac (visok, brz, jak, dobro se gradi, igra odlicno glavom a ima i strasan sut). I sta mi se najvise dopada je sto se cesto vraca pozadi i pomaze u defanzivi. Velika buducnost je pred njim u dresu Juvea. Samo da jos malo smiri zivce i ne reaguje onako kako ume i da ne dobija neke kartone bzvz i totalno nepotrebno. nForza Moratatata i forza grande Juve.

avatar
Javier Mascherano
Tuesday, 16.06.2015
01:16

Kada bi samo malo popravio realizaciju postizao bi preko 30 golova po sezoni. Sjajno se krece, tj zna jako dobro da se pozicionira i gde da ceka loptu. Velika greska Reala sto mu nisu dali sansu.

avatar
juventino
Wednesday, 17.06.2015
11:02

Decko je po dolasku u Juve dozivio zeznutu povredu pa uopste nije prosao pripreme prosle sezone sa ekipom..ove ce to biti mnogo bolje