Montreal: "Razumemo Drogbu, ali želimo da ga zadržimo"

Autor: Beta Beta
četvrtak 24.12.2015.
12:08
Izvor: Beta

Fudbalski klub Montreal saopštio je danas da želi da zadrži Didijea Drogbu, ali da je taj napadač izrazio želju da pomogne svom bivšem timu Čelsiju.

BETA/AP Photo/Ringo H.W. Chiu
BETA/AP Photo/Ringo H.W. Chiu

Povezane vesti

"Razumemo njegovu vezanost za Čelsi, ali naš cilj je da ga zadržimo još jednu sezonu", saopštio je Montreal.

Taj klub je naveo da je dogovorio sa Drogbom da fudbaler iz Obale Slonovače provede još jednu sezonu u Kanadi.

"Činimo sve što možemo da ga zadržimo i u 2016. Spremni smo, ali je ovakva situacija van naše kontrole", dodaje se u soapštenju.

Drogba je u julu potpisao za Montreal, a u subotu je uživo gledao Čelsi u pobedi nad Sanderlendom u Premijer ligi, zajedno sa privremenim trenerom Gusom Hidinkom i vlasnikom kluba Romanom Abramovičem.

Hidink je ranije odbio da govori o tome da li će mu se Drogba pridružiti u stručnom štabu.

"Radio sam sa njim pet-šest godina i imao sam čast da mi takav čovek bude u ekipi. On je već legenda Čelsija. Jedina stvar u ovom trenutku je da je on igrač Montreala. Zvaničan proces ne znam, ali sam otvoreno razgovarao sa njim i preneo mu da ima veliki uticaj na igrače, što može da bude ključno za Čelsi", rekao je Hidink.

Drogba je ukupno proveo devet godina u Čelsiju, prvo od 2004. do 2012, a potom i prošle sezone.

Čelsi brani titulu u Premijer ligi, ali je ove sezone veoma loše počeo, pošto nakon 17 kola zauzima tek 15. mesto, a prošle nedelje je otpustio trenera Žozea Morinja.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

12 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
NIKE
Thursday, 24.12.2015
13:19

Uz Terryja najveća plava legenda #DD11

avatar
MANUTD
Thursday, 24.12.2015
14:04

Gde su legende pre 21. veka? Kako Drogba moze biti veca legenda od Lamparda?

avatar
Duncan Ferguson
Thursday, 24.12.2015
19:47

Hiddink a gde su ti Ron Harris i Peter Ossgood (čija statua stoji ispred stamford bridge-a)? Ti nabrajas Gallasa i Dzeremija, dobro nisi stavio davida luiza. Ali ajde neke si i pogodio, vidi se da bar procitas ponesto kad vec ne gledas.

avatar
Marko7
Thursday, 24.12.2015
18:05

Preterujes, nabrojao si svakog igraca koji je igrao u Celziju zadnjih 20 godina i svaki ti je legenda. Dela Bona. Majko mila. Weah, bio na pozajmici nekoliko meseci. I jos si napomenuo kako je osvajac zl lopte. Kao da je u Celziju to ostvario.

avatar
John Cena
Thursday, 24.12.2015
15:10

Neke igrace koje si nabrojao uopste nemaju status legende u Celziju. Npr, Roben. On je igrac svetske klase ali on je legenda Bajerna ne Celzija. Ne mozes da kazes da je legenda kluba samo zato sto je igrao za vas i to jako slabo

avatar
NIKE
Thursday, 24.12.2015
14:48

Imamo mi i takvih legendi, i to u inat hejterima kao što si ti: Weah (osvajač zl lopte), Tembling, Gulit, Flo, Haselbank, Di Mateo, Vajs, Zola, Dela Bona, Babayaro, Desai, Lebef, Gallas, De Goy, Le Saux, Zenden, Stanić... iza 2001 Lamps, Drogba, Terry, Ballack, Essien, Macelele, Carvalho, Bane, A Cole, J Cole, Robben, Gudjonsen, Džeremi, P Čeh, D Duff, J Gromkjaer, Alex, P Ferreira, - Ramires je onim lobom protiv Barce (2012) takođe postao legenda... imamo mi care mnogo legendi, nego ti nisi pratio fudbal do prije 5 godina, jer si morao ići u školu :D Drogba više voli plavce nego Lamps i zato je veća legenda od njega, to je samo moje mišljenje.