Monako kupio klub u Belgiji!

Autor: Nikola Miloradović
subota 06.05.2017.
14:43
Izvor: Sportske.net

Uprava aktuelnog lidera francuskog šampionata pokazuje svima kako jedan veliki klub treba da razmišlja.

EPA/SEBASTIEN NOGIER
EPA/SEBASTIEN NOGIER

Povezane vesti

"Kneževi" su ove sezone najprijatnije iznenađenje u evropskom fudbalu.

Domogli su se polufinala Lige šampiona, imaju veliku prednost u Ligi 1 nad PSŽ-om i Nicom, te je sve izvesnje da će se dokopati titule, a sve su to uradili na najbolji mogući način.

Nisu poput svojih najvećih rivala trošili basnoslovne svote novca, posvetili su se razvoju mladih igrača i kvalitetnom skautingu, pa su na kraju sastavili fantastičan tim, koji igra možda i najbolji fudbal u Evropi u ovom trenutku.

Iz njihovih redova među zvezde lansirani su Kilijan Mbape, Tomas Lemar, Benjamin Mendi, Đibril Sidibe, Fabinjo, Bakajoko i još mnogi, a uprava kluba namerava da nastavi da posluje na isti način.

Naime, pripritet je i dalje stvaranje igrača i pronalaženje talenata širom Evrope i sveta, a kako bi to što bolje i kvalitetnije radili dosetili su se da kupe jedan klub u Belgiji.

Oni su preuzeli vođstvo nad Serlk Brižom, članom druge belgijske lige.

Ideja je da svoje mlade igrače tamo šalju na kaljenje i tako na najbolji mogući način razvijaju talentovane fudbalera, koji zbog ambicija kluba ne bi odmah mogli da zaigraju u prvoj postavi Monaka, te bi njihov razvoj trpeo.

Sada će omladinci Monaka imati priliku da igraju u drugoj belgijskoj ligi, kroz koju godinu možda i u najkvalitetnijem rangu u Belgiji.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Los Vikingos
Saturday, 06.05.2017
16:26

Monako pametno radi posao, i vidi se da su u upravi kluba obrazovani ljudi. Jer da bi od jednog srednjeg tima napravio veliki, ne mozes preko noci da postanes najbolji kako je to recimo Man. City pokusao, doveo gomilu igraca i sada ne znaju koga ce pre da prodaju. Verujem da je Monako negde na sredini svoga puta, i da ce oni tek da postanu jak klub.

avatar
Saturday, 06.05.2017
16:08

Da kad to radi Monako onda je to super. A kad to radi Celsi sa Viteseom onda Celsi nevalja?!

avatar
Saturday, 06.05.2017
15:57
avatar
Lazalaza
Saturday, 06.05.2017
15:04

Nisu poput svojih najvećih rivala trošili basnoslovne svote novca????nove godine mozda a pre toga? falkao,james,kondogbia itd

avatar
AFC
Saturday, 06.05.2017
17:17

Kondogbia i Rodrigez su još skuplje prodani. Mislim da su videli na primeru PSŽ-a da gomilanjem skupih igrača neće ništa da naprave i promenili su politiku koja evidentno daje rezultate.

avatar
Manager
Saturday, 06.05.2017
14:55

Svaka čast za ovaj potez Monaka!

avatar
Sporske me ugasile
Saturday, 06.05.2017
14:46

Ceka njih lepa buducnost,ovo je samo pocetak.