Mojes: "Sudije u Španiji previše koriste pištaljke"

Autor: Stevan Milovanović
nedelja 22.02.2015.
00:26
Izvor: Sportske.net

Strateg Real Sosijedada, Dejvid Mojes, govorio je za španske medije o razlikama između engleskog i španskog fudbala.

Beta/AP Photo/Paul White
Beta/AP Photo/Paul White

Povezane vesti

Škotski menadžer, Dejvid Mojes, bivši strateg Evertona i Mančester Junajteda, je od novembra menadžer Real Sosijedada sa kojim je potpisao ugovor na godinu i po dana.

Evo kako on vidi razlike u fudbalu između španske Primere i engleske Premijer lige.

"Ima sličnosti između Primere i Premijer lige, ali i velikih razlika. U obe lige je prisutan profesionalizam kod igrača. Razlika je, na primer, u rasporedu i vremenu odigravanja utakmica. Takođe, ovde ne znate kada će tačno početi naredna sezona, dok se u Engleskoj to zna već otprilike u novembru.", izjavio je Mojes.

Pored toga, Mojes se osvrnuo i na sudije.

"U Španiji sudije mnogo češće koriste pištaljke nego u Engleskoj. Previše faulova sviraju i previše kartona daju. Ali nisu samo oni krivi za to, već i igrači.", dodao je Škot.

Takođe, škotski menadžer je govorio o vremenu provedenom u Evertonu, ali i Mančester Junajtedu.

"Mnogo prelepih uspomena imam iz vremena koje sam proveo u Evertonu. Za sada su to najbolje godine u mojoj karijeri.", reči su Dejvida Mojesa.

"Što se tiče Junajteda, imao sam puno ponuda, ali sam na kraju izabrao Junajted. Na žalost, nisam se mnogo zadržao u Mančesteru. Junajted je jedan od najvećih klubova na svetu, i žao mi je što sam imao ugovor na 6 godina, a nisam odradio ni celu prvu sezonu.", zaključio je škotski menadžer.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Nikola M.
Sunday, 22.02.2015
01:49

Često se pitam: kakva bi bila Mojesova druga sezona u Junajtedu? Pitanje koje će zauvek ostati bez odgovora, na sreću ili na žalost.