Mojes: "Premijer liga je slaba"

Autor: Stevan Milovanović
nedelja 22.03.2015.
15:57
Izvor: Sportske.net

Premijer liga više nije najjača liga na svetu?

Beta/AP Photo/Paul White
Beta/AP Photo/Paul White

Povezane vesti

Menadžer Real Sosijedada, Dejvid Mojes, je izjavio kako je trenutna sezona u Premijer ligi najslabija u poslednjih nekoliko godina, javljaju engleski mediji.

"Možda smo previše hvalili Premijer ligu. Ova sezona Premijer lige je jedna od najslabijih koju sam ikada video.", izjavio je Mojes za engleske medije.

Razlog ovakve Mojesove izjave je i to što nijedan engleski klub nije uspeo da se plasira u četvrtfinale Lige šampiona, dok su čak tri španska kluba uspela da stignu do četvrtfinala.

Bivši strateg Evertona i Mančester Junajteda se osvrnuo i na trošenje velikih svota novca što je redovna pojava u modernom fubalu.

"Naravno, najveći španski klubovi troše puno novca, ali ostali klubovi nemaju tu mogućnost. Međutim, i pored finansijskih problema Atletiko Madrid je uspeo da osvoji Primeru i odigra mnoga finala. Valensija i Viljareal su takođe uspevali da daleko doguraju u Ligi Evrope.", dodao je škotski stručnjak.

Menadžer Sosijedada je takođe otkrio da je odbio nekoliko ponuda iz Engleske i da je prelazak u Španiju pun pogodak.

"Mi na Ostrvo dovodimo puno stranih menadžera, ali veoma malo naših menadžera odlazi u druge zemlje i mislim da bi trebalo što više njih da se oproba na nekom drugom mestu.", zaključio je Mojes.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke