Mojes pobedio očajnu Barsu!

Autor: Aleksandar Obrenović
nedelja 04.01.2015.
22:50
Izvor: Sportske.net

Real Sosijedad je savladao Barselonu u meču koji je odigran sa puno nervoze na obe strane, na kraju je bilo 1:0.

Beta/AP Photo/Alvaro Barrientos
Beta/AP Photo/Alvaro Barrientos

Povezane vesti

Neverovatno zvuči činjenica da klupa Barselone na kojoj je sedelo 7 igrača na početku meča košta nekoliko puta više nego svi igrači JSL zajedno, pošto su na istoj ostali Mesi, Nejmar, Rafinja, Pike, Rakitić, Ter Štegen i Dani Alveš.

U napadu Barselone našao se Suarez na svojoj omiljenoj poziciji, centralnog napadača u ovoj formaciji 4-3-3, a i Munir El Hadadi je čak našao mesto među starterima.

Ovo kao da je koštalo Barselonu odmah na startu, nakon jednog centaršuta Kanalesa sa leve strane Đordi Alba je reagovao veoma loše i poslao loptu u svoju mrežu - 1:0.

Najbolju priliku u prvom delu igre za Barselonu propustio je Pedro kada je šutirao malo iznad prečke u 25. minutu i to je sve što je uspela Barselona da uradi u ovom delu igre.

Sosijedad je mogao do povećanja prednosti u 37. minutu kada je sjajni Serhio Kanales danas, možda i igrač utakmice, izašao na golmana Brava, ali nije uspeo da prosledi loptu iza njega.

Sudija je često išao domaćim navijačima na živce tokom ovog meča, ali nije uticao na rezultat na kraju.

Spain Soccer La Liga
foto: Beta

Odmah je na startu Luis Enrike zamenio Munira, ubacio Mesija, a igra Barselone je nešto bolje izgledala tek kasnije, kada je Nejmar ušao umesto Pedra.

Ipak, ponovo je ekipa koju predvodi Dejvid Mojes mogla da udvostruči prednost. Prieto je propustio priliku, poslao je loptu iz izgledne situacije preko gola.

Krenula je Barselona veoma ofanzivno, "pritiskali" su rivala u šesnaesterac, ali nismo videli niti jednu izrazito povoljnu priliku iako je lopta veliki deo vremena bila u kaznenom prostoru domaćih.

Ušao je i Dani Alveš, ali bez ikakvog uticaja na igru tima Luisa Enrikea koji je nakon meča dobio dosta negativnih komentara na igru svog tima.

Spain Soccer La Liga
foto: Beta

Naravno, mora se napomenuti da je golman Sosijedada i odbrana odigrala "lavovski".

Najbolju priliku za Barselonu propustio je Suarez, nakon sjajne lopte Ćavija Suarez je izašao jedan na jedan sa golmanom Rudijem, ali je ovaj golman sjajno odbranio.

Samo minut kasnije ponovo je odbranio odličnu priliku za Barselonu i polako rastao u junaka utakmice.

Nije bilo promene, četvrti put u poslednjih 5 mečeva Sosijedad dobija Barsu u San Sebastijanu.

Porazi Reala i Barselone u istom kolu, tako da je najveći pobednik ovog puta Atletiko Madrid koji se pojačan Fernandom Toresom lagano uključuje u trku za titulu.

Poslednji put kada su Real i Barselona izgubili utakmicu u istom danu bilo je 2011. godine, 30. aprila. Tada je Sosijedad pobedio Barsu, a Saragosa Real.


Gol pogledajte OVDE.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke