Mogu li Poljaci konačno da uzmu skalp Nemcima?

Autor: Boban Filipović
subota 11.10.2014.
12:18
Izvor: Sportske.net

Zvuči pomalo neverovatno, ali Poljska nikada u svojoj fudbalskoj istoriji nije uspela da pobedi Nemačku.

bild
bild

Povezane vesti

Od 1933. godine kada su ova dva rivala odigrale svoju prvu međusobnu utakmicu (u kojoj je "Elf" slavio mininalcem), pa sve do dana današnjeg, "Panceri" nisu osetilu gorčinu poraza i imaju skor od 12 pobeda i 6 remija.

Poljska će večaras (20:45) u okviru kvalifikacija za EURO 2016 u Varšavi ugostiti aktuelnog svetskog prvaka, zbog istorijskih okolnosti ovo je meč dana, a domaćin će biti u prilici da dođe do prve pobede u istoriji nad mrskim rivalom.

U poljskoj javnosti sve oči su uprte u Roberta Levandovskog, napadača Bajerna, od koga se očekuje da povede Poljake ka trijumfu koji se čeka preko 80 godina.

Popularni Leva će najveću prepreku imati u svom klupskom drugu i najboljem golmanu današnjice Manuelu Nojeru.

Poslednji takmičarski meč ove dve reprezentacije su odigrale na EP 2008 godine, "Panceri" su slavili sa 2:0 golovima Poljaka Lukasa Podolskog. "Princ Poldi" nije proslavljao ove golove protiv "svojih".

Dve godine ranije na Mondijalu u Nemačkoj, "Elf" je u grupnoj fazi takmičenja došao do pobede nad Poljskom u sudijskoj nadoknadi preko Olivera Nojvila.

Ono što Poljacima uliva optimizam je činjenica da su u poslednja dva odmeravanja snaga s Nemcima uspeli da ostanu neporaženi, ali to su ipak bile prijateljske utakmice.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke