Moćni Sančez "gura" Arsenal!

Autor: Aleksandar Obrenović
nedelja 11.01.2015.
16:23
Izvor: Sportske.net

Arsenal je lakše nego što se očekivalo pobedio ekipu Stouka, nije bilo problema za ekipu Arsena Vengera koja je danas dominirala. Povratak Mesuta Ozila.

Beta/AP Photo/Alastair Grant
Beta/AP Photo/Alastair Grant

Povezane vesti

Ekipa Arsenala nastavila je sa dobrim partijama u engleskoj Premijer ligi nakon onog poraza od Sautemptona, svakako da su danas navijači na "Emiratima" apsolutno zadovoljni napustili stadion.

Krenuo je Arsenal veoma ofanzivno, ali je Asmir Begović dominirao na samom početku i pokazao o kakvom se golmanu radi.

Prvo je Sančez izborio dobru poziciju za šut, ali je Begović sjajno initervenisao ispruživši se maksimalno i poslavši loptu u korner, a samo nekoliko minuta kasnije i Rosicki je probao svoj šut, ali je golman reprezentacije BiH bio odličan.

Ipak, u 6. minutu videli smo i prvi gol u mreži Stouka.

Aleksis Sančez je sjajno centrirao u šesnaesterac gostiju, najviše je skočio Košćelni koji ubacuje loptu u mrežu - 1:0.


Nastavili su fudbaleri Arsenala sa napadima, Sančez je bio neverovatan, Žiru je propustio jednu dobru priliku, a onda je ponovo na red došao Čileanac.

Prošao je po levoj strani, oslobodio se svog čuvara, da bi lukavim šutem savladao ponovo nemoćnog Begovića, 2:0, a do kraja poluvremena nije bilo promene rezultata.


Samo što je počelo drugo poluvreme, videli smo i treći gol u mreži Stouka.

Aleksis Sančez je preuzeo odgovornost na sebe, šutirao je slobodan udarac veoma lukavo, ispod igrača koji je najviše skočio u živom zidu, a Begović nije uspeo da odbrani pošto nije dobro video celu situaciju, lopta je nekako ušla u gol - 3:0.

Na drugoj strani su pretili igrači Stouka preko Bojana Krkića koji igra sve bolje, ali nisu uspeli da dođu do situacije kada bi ugrozili gol Ospine koji je danas stajao na golu.

Kazorla je na drugoj strani šutirao ka golu na veoma zanimljiv način, pokušao je da lobuje Begovića sa samo 5 metara i iz veoma teškog ugla, ali je pogodio prečku.

Navijači Arsenala su pozdravili ulazak prvo Tea Volkota, zatim i Mesuta Ozila koji je ove nedelje počeo da trenira i koji je zabeležio svoj prvi nastup nakon 3 meseca pauze.

Obojica su imali sjajne šanse, bolju Volkot, ali nisu uspeli da promene rezultat. Sančez je bio nesebičan uposlivši Volkota koji je izašao 1 na 1 sa Begovićem, ali je pokazao da mu realizacija nikad nije bila jača strana.

Ozil je svoju priliku propustio nakon odličnog dodavanja Santija Kazorle, ali je imao nešto težu situaciju od Volkota, pa je šutirao preko gola.

Zanimljiv podatak, Arsen Venger je pobedio na svih osam utakmica Marka Hjuza na domaćem terenu.

Golove pogledajte OVDE.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke