Moćni De Hea čuva Junajted, demoliran Liverpul!

Autor: Aleksandar Obrenović
nedelja 14.12.2014.
16:21
Izvor: Sportske.net

U jednom od najvećih klasika na svetu, Mančester Junajted je danas savladao Liverpul uz sjajne odbrane Davida De Hee. Šesta pobeda u nizu.

Beta/AP Photo/Jon Super
Beta/AP Photo/Jon Super

Povezane vesti

Mančester Junajted nastavlja po svome, dosta problema je ponovo viđeno u igri, ali i još jedna pobeda, i to kakva i protiv kog tima.

Prvi su gosti iz Liverpula pripretili fenomenalnom golmanu De Hei, ali je Španac bio odlično postavljen u situaciji 1 na 1 sa Rahimom Sterlingom.

Odmah je lansirao kontru na drugoj strani, Valensija je prošao Alena proturivši mu loptu kroz noge, poslao je povratnu loptu do Runija koji rutinski šalje loptu iza Breda Džonsa, čoveka koji je danas menjao Minjolea - 1:0!

Igralo se tvrdo na sredini terena, a onda je ni iz čega Rahim Sterling izgradio sebi poziciju, sličnu onoj koja je prethodila golu Junajteda, ali je ponovo magični De Hea bio dobro postavljen.

Pred kraj poluvremena veliki šok za navijače Liverpula, pomoćni sudija je napravio ogromnu grešku koja je možda i odlučila utakmicu.

Na jednu loptu koja je bila upućena u šesnaesterac Van Persi je zahvaljujući svojoj frizuri zakačio loptu, onda je došla do Mate koji je bio u ofsajdu i koji je postigao gol za 2:0!

Pogledajte tu situaciju OVDE.

Britain Soccer Premier League
foto: Beta

Uzdrmani su bili fudbaleri Liverpula, ali i Brendan Rodžers, smešio im se još jedan poraz. Da stvar bude gora po njih, Junajted je iz dva šuta postigao 2 gola, neki recept koji ih prati u poslednjih 6 mečeva.

Usledila je neverovatna prilika koju je propustio tragičar meča, Rahim Sterling.

Evans je poslao jednu loptu ka De Hei, Kerik je dozvolio da ga ona prođe, a lukavi Sterling se prišunjao iza leđa i izašao sam 1 na 1 sa De Heom, treći put danas.

Zaobišao ga je, ali nije odmah šutirao, Španac je imao dovoljno vremena da se stabilizuje i da još jednom odbrani šut brzog reprezentativca Engleske.

Samo nekoliko minuta kasnije Liverpul je preko Balotelija imao još jednu priliku da ugrozi gol Junajteda, ali je, pogađate, De Hea refleksno zakačio prstima loptu, ona se od prečke odbila u polje.

Britain Soccer Premier League
Foto: Beta/AP Photo/Jon Super

Junajted na drugoj strani ponovo postiže gol, igrao se 71. minut.

Bila je to polukontra koja je sjajno izvedena, Mata je odličnim pasom pronašao Runija, a nakon jedne neverovatne greške Lovrena lopta je došla do Mate koji proigrava Van Persija - 3:0!

Narednu priliku na meču imali su fudbaleri Liverpula, odnosno Baloteli. Iz srca šesnaesterca je šutirao Italijan, ali je neverovatni De Hea uhvatio "živu" loptu. Samo par minuta kasnije Lazar Marković koji je ušao u igru sredinom drugog dela pronalazi sjajnom loptom Balotelija, ali je u situaciji 1 na 1 ponovo izašao kao pobednik znate već ko.

Van Persi na drugoj strani ima sjajnu priliku, u stilu Denisa Bergkampa šutira sa ivice šesnaesterca, ali je Džons bio siguran, prebacio je loptu preko gola.

Na kraju, sedmi poraz Liverpula ove sezone, šesta uzastopna pobeda Junajteda.

Golove pogledajte OVDE.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

10 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Jac
Sunday, 14.12.2014
17:22

U ovoj utakmici su Junajted spasile sudije za katastofalno sudjenje, povampireni golman Dehea i veoma losa forma najtrofenijeg kluba u Engleskoj Liverpula. Niste losi. YNWA!

avatar
Стефан Б.
Sunday, 14.12.2014
18:06

Najtrofejniji tim u Engleskoj je u veoma dobroj formi, 6 pobjeda u nizu ;)

avatar
Balkan
Sunday, 14.12.2014
18:07

3: 0 sta da pricamo