Moćni Čelsi i Siti, Arsenal "kroz iglene uši"

Autor: Janko Glavonjić
sreda 03.12.2014.
22:42
Izvor: Sportske.net

Kandidati za titulu su večeras oduvali svoje rivale, dok je Arsenal na domaćem terenu uspeo da minimalnim rezultatom savlada Sautempton.

Beta/AP Photo/Matt Dunham
Beta/AP Photo/Matt Dunham

Povezane vesti

Čelsi je praktično za tri minuta rešio sve dileme protiv Totenhema i zabeležio novu pobedu.

Totenhem je bolje počeo meč, Heri Kejn je imao dve prilike, ali je Čelsi u nekim trenucima imao i dosta sreće.

Ipak, po dobrom, starom nepisanom pravilu, stigla ih je kazna. Od 19. do 22. minuta Drogba, koji je potpuno opravdao poverenje Murinja na ovom meču, i Azar, koji je izluđivao Kirikeša koji je prinudno igrao na desnom beku, postigli su dva gola i već tada je sve bilo poznato.

Drugo poluvreme je bilo vrlo nesadržajno. Murinjo je, očekivano, "zaključao" svoj gol i bukvalno nije bilo prilaza za Totenhem, a na drugoj strani je praktično jedinu priliku za Čelsi iskoristio Loik Remi, koji je dobio priliku umesto Didijea Drogbe.

I u meču između Sanderlenda i Mančester Sitija, autsajder je bolje počeo meč, ali je za razliku od Totenhema Sanderlend i postigao gol, strelac je bio Konor Vikam.

Ipak, radost domaćih nije dugo trajala, vrlo brzo je fantastični Serhio Aguero izjednačio rezultat na asistenciju Jovetića, a do kraja poluvremena je Argentinac i vratio Crnogorcu, asistiravši mu za njegov gol i vođstvo Sitija na poluvremenu.

U 55. minutu Zabaleta se iskupio za grešku kod prvog gola i praktično rešio sve dileme, a Serhio Aguero je stavio tačku na ovu utakmicu u 71. minutu i postigao i četvrti gol za Siti.

Arsenal se jako dugo mučio sa Sautemptonom. Domaći su bili bolji, napadali, šutnuli gotovo 20 puta ka golu rivala, ali do samog kraja meča nisu uspeli da postignu gol.

Sautempton je završnicu meča igrao sa 10 igrača, ali ne zbog crvenog kartona, već zato što je Kuman izvršio sve tri izmene, pa nije imao ko da zameni povređenog Aldervajrelda. Arsenal je to iskoristio preko Aleksisa Sančeza u smiraj utakmice.

Čileanac je iskoristio dodavanje Remzija i savladao protivničkog golmana.

Everton nije uspeo da savlada Hal na domaćem terenu, iako su poveli u prvom poluvremenu preko Lukakua. Aluko je doneo bod gostima.

Golove možete videti OVDE.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
John McClane
Wednesday, 03.12.2014
23:44

Rutinska pobjeda Celzija. Cisto da se ne ponadaju da smo u nekoj krizi. :D