Mitrovo vatreno krštenje, podela bodova na 'Sen Džejms Parku'!

Autor: Miloš Marković
nedelja 09.08.2015.
16:24
Izvor: Sportske.net

Zanimljiv meč na Stamford Bridžu, gde su igrala oba srpska reprezentativca.

BETA/AP Photo/Scott Heppell
BETA/AP Photo/Scott Heppell

Povezane vesti

Njukasl i Sautempton su sezonu otvorili zanimljivim duelom na Sen Džejms Parku.

Aleksandar Mitrović je meč počeo sa klupe, ali je Dušan Tadić na terenu bio od prvog minuta.

Počelo je obazrivo, ali je domaći tim već u prvim minutima meča zapretio preko novajlije Vijnalduma, čiji je udarac izblokiran, ali je tamnoputi vezni fudbaler već od starta nagovestio da će biti odlično pojačanje za engleski tim.

Uzvratio je Sautempton nedugo zatim, probao je srpski fudbaler Dušan Tadić, ali je njegov udarac u 18. minutu završio pored gola.

Samo dva minuta kasnije sporan trenutak na meču, Koloćini je bio ispred gola Njukasla, lopta je udarila u ruku defanzivca Svraka, ali sudija nije reagovao.

Već u narednih nekoliko minuta i prva promena na terenu, Sedrik je uputio odlučan centaršut Gracijano Pele odlično skače i smešta loptu u donji desni ugao gola Tima Krula.

Njukasl se nije predavao, Papis Sise u 43. minutu opravdava poverenje Stiva Meklarena i njegovuodluku da ga uvrsti u tim ispred Mitrovića, sjajno je iskoristio odbitak nakon centaršuta, postiće gol za 1:1, smestivši loptu ispred nespretnog Stekelenburga.

U drugom poluvremenu promena rezultata već na startu!

Novajlija Vajnaldum je iskoristio odličan centaršut Obertana nakon jedne kontre, donosi veliku radost domaćim navijačima.

Zadržale su Svrake prednost sve do 80. minuta, kada je Šejn Long, ponovo iz skok igre i ponovo nakon centaršuta nadskočio Janmata i loptu spakovao u mrežu Njukasla.

Pet minuta pre izjednačujućeg pogotka u igru je ušao i Aleksandar Mitrović, umalo nakon samo 11 sekundi nije isključen, poneo se kao Mateja Kežman.

Finiš utakmice donosi mnoštvo uzbuđenja, otvorena igra na obestrane, ističe se možda i najbolja koju je imao Mane, čiji je udarac sa nekih šest metara izblokirao Kolbek.

Isti igrač u nadoknadi vremena propušta fenomenalnu priliu da donese svom timu pobedu, imao je Mane i Pelea otkrivenog po strani, ali je odlučio da uputi udarac koji je Krul ispratio pogledom pokraj desne stative.

Na kraju, ostalo je 2:2 u jednom zaista uzbudljivom meču.

Golove sa 'Sent Džejms Parka' pogledajte OVDE.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Sunday, 09.08.2015
16:55

Lepo je videti utakmicu u kojoj su svi golovi postignuti glavom :)

avatar
Sportski Paćino
Sunday, 09.08.2015
16:42

Na Stamford Bridžu???

avatar
Вук Милош Мими Петровић
Sunday, 09.08.2015
16:33

Ne verujem baš da je bilo na Stamford Bridžu ali dobro. Inace, mislim da je Mitar morao da igra od samog početka, za klasu je bolji od Sisea. Dobra utakmica, Tadić igrao odlično samo mi nije jasno zašto je Sautempton igrao na kontre i zašto mi se činilo da su zadovoljni remijem iako su po meni bolja ekipa.

avatar
Z
Sunday, 09.08.2015
16:31

Ovo je draz PL....dve ekipe koje konkurisu za sredinu tabele odigrali su finu utakmucu, sa mogo borbe i 4 gola.....Mane sigurno covek utakmice, Tadic asistencija, par suteva i kreiranih prilika, a za Mitrovica ne sumnjam da ce se snaci, PL mu bas lezi....bitno je da on ima samopuzdanje.

avatar
Marko Petrovic
Sunday, 09.08.2015
16:31

Mitar mora da popravi kretanje bez lopte, to se jasno videlo danas