Miloš Veljković - može li do mesta u timu?

Autor: Đorđe Đokić
nedelja 27.07.2014.
15:10
Izvor: Sportske.net

Mladi Srbin je dobio šansu u Totenhemu. Na pripremama je, čini se da ga Poketino ozbiljno testira kako bi video koliko može. Za sada se dobro pokazao.

tottenhamjournal.co.uk
tottenhamjournal.co.uk

Povezane vesti

Dok su oči srpske javnosti uprte u Lazara Markovića i njegov dolazak u Liverpul, ispod radara prolazi činjenica da je Miloš Veljković na pragu prvog tima Totenhema.

Veljković je debitovao za Spurse, već je skupio dva nastupa u pobedama nad Sanderlendom kad je debitovao i protiv Aston Vile kad je proveo na terenu oko pola sata. Ipak, to se desilo kad je sezona već bila odlučena i bio je jasan nagoveštaj da se na njega računa.

Ovo leto je međutim ključno za našeg mladog reprezentativca i momka koji bi u narednoj dekadi mogao da bude uzdanica reprezentacije. Dobio je šansu na pripremama, u prijateljskim utakmicama je standardan, jasno je da Poketino proverava koliko može.

Totenhemu treba unapređenje odbrane. Za mesto u timu, kako sad stvari stoje na poziciji štopera boriće se Vertongen, Doson, ali i Kabul, Čiričes, Frajers i naš Veljković. Jasno je da su Vertongen i Doson u prednosti, ali se čini na osnovu uvodnih mečeva da je Veljković prva zamena u očima Poketina. To ne treba da čudi, Poketino nema problem da ukaže šansu mladim igračima, Sautempton upravo profitira na tome.

Veljković se uklapa u Poketinov sistem. Može da iznese loptu, brz je, ne ispada kao što to radi u štopera prekomandovani Frajers. Protiv Sijetla je bio dobar, pokazao je da može dosta. Protiv Toronta je odigrao odličan meč, uparen sa Kabulom kao sirovom snagom, bio je baš ono što Poketino traži.

Sinoć protiv Čikaga ga je čini se Poketino dodatno testirao. Odigrao je gotovo ceo meč uparen sa Dosonom i odlično su funkcionisali.

Naravno, pitanje je hoće li Totenhem dovesti još nekog štopera. Deo priprema bez Vertongena Veljković je više nego dobro iskoristio i izvesno je da je u konkurenciji i da bi trebalo da očekujemo da njegova uloga naredne sezone u Spursima bude ozbiljnija.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke