''Milioneri'' poklekli u Lisabonu!

Autor: Darko Mitrović
utorak 14.02.2017.
22:38
Izvor: Sportske.net

Gostima ni penal nije bio dovoljan, a Benfika na drugoj strani iskoristila jednu od retkih prilika koje je imala u ovoj utakmici i sa minimalnom prednošću čeka revanš.

EPA/TIAGO PETINGA
EPA/TIAGO PETINGA

Povezane vesti

Neizvesna borba vođena je večeras u Lisabonu, u prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona, a na kraju mnogo više razloga za zadovoljstvo imaju fudbaleri Benfike, koji su uz dosta sreće uspeli da trijumfuju rezultatom 1:0 protiv nemačkog Dortmunda.

''Milioneri'' su tokom prvog poluvremena imali rezultatsku inicijativu, a već u 10. minutu meča izborili su se i za prvu priliku za gol. Bila je to akcija Dembelea i Obamejanga, koji na kraju šutira preko gola.

Dvanaest minuta kasnije, nova opasnost pred golom domaćih, ponovo je pripretio odlično Dembele, ali ovoga puta golman Benfike Ederson odlično reaguje.

Drugih 45 minuta bilo je mnogo sadržajnije, ponajviše zahvaljujući vodećem golu koji je Mitroglu postigao za Benfiku, posle samo tri minuta igre u nastavku meča.

Sve se dogodilo posle kornera sa desne trane, izveo ga je Pici, pokušao je Luizao, a ispred gol linije Kostas Mitroglu je ''zakucao'' loptu u mrežu golmana Burkija - 1:0, veliko slavlje na stadionu u Lisabonu.

Benfika je tako iz svoje prve prave prilike na ovoj utakmici uspela da povede, ali samo deset minuta kasnije, gosti iz Dortmunda su izborili idealnu priliku za izjednačenje.

Naš reprezentativac Ljubomir Fejsa skrivio je najstrožu kaznu, ali sa bele tačke Obamejang šutira pravo u golmana Edersona koji uspeva da sačuva svoju mrežu!

Vrlo brzo, već u 62. minutu, trener gostiju odlučio je da Obamejanga izvede iz igre, priliku je dobio Andre Širle, ali bitnijih promena na terenu nije bilo.

Domaći su uspešno održavali minimalno vođstvo, a ''Milionerima'' inicijativa nije pomogla da nateraju golmana Edersona na kapitulaciju.

Benfika: Ederson - Nelson Semedo, Luizao, Lindelof, Eliseu - Pici, Fejsa - Eduardo Salvio, Andre Kariljo (Augusto od 46.) - Rafa Silva (Červi od 67.), Mitroglu (Himenez od 75.)

Dortmund: Burki - Pišček, Papastatopulos, Bartra, Šmelcer, Durm - Dembele, Vejgl, Gereiro (Kastro od 82.) - Rojs (Pulišić od 82.), Obamejang (Širle od 62.).



-

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

9 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Сотир Ђубре V.1.0
Wednesday, 15.02.2017
08:40

Бенфика више среће него памети. Обамејанг као да саботира:-). У реваншу очекујем убедљиву победу Дортмунда.

avatar
BenkovackiManitas31*
Wednesday, 15.02.2017
03:01

Kad sam gledao Obamejanga nikad nije bio nesto posebno a cena mu je 100 miliona. Ali sta reci kad je Pogba jos skuplji.. otisao je fudbal u pm

avatar
Stefan Išizaki
Wednesday, 15.02.2017
01:47

Dortmund mnogo oscilira ove sezone. Jeste da imaju mnogo talentovanih klinaca (Mor, Isak, Dembele, Vajgl, Pulišić...) ali nema zapaženih rezultata. Kako stvari stoje u Bundesu će se do poslednjeg kola boriti za mesto koje vodi u Ligu šampiona a ovde su jednom nogom eliminisani. Po svemu sudeći gledaćemo Benfiku i Pariz u četvrtfinalu.

avatar
El Matador PFC-FCB
Wednesday, 15.02.2017
00:58

Sad u revanšu Žile ima da izdominira rutinski! Nek pošalje nekog po burek ko onog jadnika iz Steaue 😂😂😂😂😂

avatar
HHadzimontagic
Tuesday, 14.02.2017
23:51

Dortmund ima veliki Problem, treba im mnogo sansi da bi postigli jedan gol, moraju svoje sanse da iskoriste bolje.

avatar
Dača
Wednesday, 15.02.2017
01:05

Ja ne pratim njihove mečeve, gledao sam ih samo protiv Lajpciga. 50 puta su šutnuli na gol i pobedili sa 1:0.

avatar
zeks
Tuesday, 14.02.2017
23:49

Obamejang tragicar,prvo onaj zicer pa promasen penal.Lepa prednost za Benfiku,ima sanse za Dortmund u revansu ali morace da poprave realizaciju.

avatar
La bestia negra
Tuesday, 14.02.2017
23:42

Obemejang na nivou klinaca ispred zgrade veceras,100 puta u ofsajdu,2 puta pogodio tribine u situacijama 1 na 1 o penalu ne vredni ni pricati.

avatar
Eglos Zero
Tuesday, 14.02.2017
23:41

Dobra kvota na Benfiku ispostova me :))))