Milinko podržao Toresa!

Autor: Miloš Marković
utorak 30.12.2014.
12:04
Izvor: Sportske.net

Dobrodošlicu detetu kluba poželela je legenda kluba.

Beta/AP Photo/ Marco Vasini
Beta/AP Photo/ Marco Vasini

Povezane vesti

Fernando Tores se vratio svome domu, španski napadač će u nastavku sezone nositi dres kluba u kome se afirmisao.

Narednih 18 meseci će El Ninjo ponovo igrati pred svojim navijačima, u nadi da će se ponovo vratiti u svoju prepoznatljivu formu, kojom je bio svrstavan među najbolje napadače na svetu svojevremeno.

Navijači su sa oduševljenjem prihvatili vest o povratku svog ljubimca, podjednako je pozitivno reagovao i Milinko Pantić, legendarni igrač španskog kluba.

Srpski fudbaler je u Atletiku igrao dok je Tores krčio svoj put kroz mlade kategorije kluba sa Visente Kalderona, za to vreme se izdvojio kao najbolji strelac Lige šampiona u sezoni 1886/97 sa pet golova, ostao jedini fudbaler Atletiko Madrida kome je to pošlo za rukom, tačnije nogom.

U Atletiku je po okončanju karijere radio i kao trener, Madrid je njegova (druga) kuća, baš kao i Fernandu Toresu.

„Fernandov povratak je sjajna vest!“

„Ne razmišljam o načinu na koji će Dijego Simeone uklopiti Toresa u tim, to je na njemu. Hoće li igrati sa jednim ili dva napadača, o tome on odlučuje. Ja o povratku Toresa govorim sa navijačke strane. Sjajno je to što se vratio kući. Ljudi će ga ovde na svakom koraku obasipati ljubavlju, svi i dalje pamte sve što je dao klubu i koliko je bio važan igrač za Atletiko, ali i za reprezentaciju Španije.“, rekao je Milinko Pantić.

Istina, Tores je postigao 91 pogodak na 244 nastupa za Atletiko, pre nego što se preselio na Enfild.

Ipak, tokom poslednjih pet sezona, Tores je odigrao 208 utakmica i postigao (samo) 55 golova. U Milanu je zabeležio 10 nastupa i jedan gol, svi se nadaju da će kod kuće proraditi.

„Mislim da je dolazak Toresa, kao i slanje Ćerćija u Italiju strateški potez u kome koristi mogu da imaju sve uključene strane. U januaru se obično ovakvi transferi ne dešavaju, tako da je ovaj epilog veliki šok i iznenađenje, uopšteno govoreći.“, istakao je Pantić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke