Milanoviću, nije trebalo da pišeš Platiniju!

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 21.07.2015.
12:38
Izvor: Sportske.net

Premijer Republike Hrvatske Zoran Milanović učinio je "medveđu uslugu" fudbalskoj reprezentaciji svoje zemlje odlukom da piše predsedniku UEFA i traži da HNS ne bude drastično kažnjen zbog incidenta na "Poljudu".

Beta/HINA/LanaSlivarDominic/DS
Beta/HINA/LanaSlivarDominic/DS

Povezane vesti

Tri dana uoči zasedanja Disciplinske komisije UEFA po pitanju incidenta koji se 12. juna dogodio na "Poljudu" hrvatski mediji dobili su ekskluzivne informacije od "krtice" koje se tiču moguće kazne.

Kako prenosi "Jutarnji list", o kazni za Fudbalski savez Hrvatske (HNS) odlučivaće najviše instance UEFA a pozicija naših zapadnih komšija dodatno je pogoršana nepromišljenim gestom premijera Zorana Milanovića.

Predsednik Vlade Republike Hrvatske pisao je nedavno prvom čoveku UEFA kako bi ga zamolio da kazna ne bude rigorozna a time je izgleda napravio "medveđu uslugu" Hrvatskoj.

"To je loš potez vašeg premijera! U UEFA nisu oduševljeni tim pismom, doživeli su ga kao pritisak na Disciplinsku komisiju, pa i na samog predsednika Platinija. UEFA se trudi da dokaže svetu da su njene komisije nezavisne, da Platini nije diktator koji ukazima donosi glavne odluke" objasnio je izvor "Jutarnjeg lista".

Kako navodi neimenovani izvor blizak Disciplinskoj komisiji, Hrvate sigurno čeka teža kazna zbog gesta Zorana Milanovića i vrlo je verovatno da se ne radi o oduzimanju tri boda ili novčanim penalima.

"Čudno je da je kazna Hrvatskoj tabu-tema u UEFA, niko o tome ne želi da razgovara. To je znak da neće biti dobro, kazna sigurno neće biti minus tri boda, iako bi diskvalifikacija Hrvatske donela velike probleme UEFA" objašnjava izvor.

Kako trenutno stoje stvari, u Hrvatskoj mogu da se uzdaju u marketing i činjenicu da bi diskvalifikacija napravila veliki problem UEFA jer su TV prava za Evropsko prvenstvo već prodata.

Reprezentacija za koju nastupaju Luka Modrić, Mario Mandžukić i Ivan Rakitić poželjna je na Evropskom prvenstvu jer u svojim redovima ima pomenute zvezde koje su izuzetno važne u marketinškom smislu.

Zasedanje Disciplinske komisije UEFA zakazano je za 23. jul ali se već sada zna da kazna neće biti izrečena odmah. Dok se u "kuhinji" UEFA sprema kazna za Hrvate, komšije se sa zebnjom pitaju:

"Zar smo vani?"

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Volim nogomet
Tuesday, 21.07.2015
15:36

Ma šta će Milanović pojama on nema ,ne vjerujem da će nas izbacit moguće je najverovatinije oduzimanje bodova to je onošto je sigurno novčana kazna uz to ili igranje opet pred praznim tribinama.

avatar
Alex DeLarge
Tuesday, 21.07.2015
15:31

Nece biti izbaceni, jer imaju dobar lobi, pogotovo u UEFA. Pored toga Izbacivanje bi bilo kontraproduktivno za njih zbog novca, a u Nionu sve moze da prodje, samo je to smrtni greh. Medjutim doslo se do kraja, posle ove hiljadite gluposti u nizu jako su blizu tretmanu koji ima Srbija, i cini mi se da su Hrvati svesni toga. Ako se sad provuku nece biti gluposti u dogledno vreme, jer ce i za 3 puta manji incident popiti suspenziju sledeci put...

avatar
Čika Marko
Tuesday, 21.07.2015
13:47

Stvarno su smesne komsije.... sramoti nigde kraja....

avatar
tweetpotweet
Tuesday, 21.07.2015
13:15
avatar
AC Milan-najtrofejniji klub na svetu
Tuesday, 21.07.2015
13:04

Nisu se dosta izivljavali kroz ratove, mora i na stadionu

avatar
Zver Memphis
Tuesday, 21.07.2015
12:42

Mene bi bilo sramota da sam Hrvat,koliko je ljudi umrlo u drugom svetskom ratu,oni nasli da izigravaju naciste :(

avatar
Иван Кузељевић
Tuesday, 21.07.2015
13:22

Pa nije da nisu bili na njihovoj strani.

avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Tuesday, 21.07.2015
12:40

I kod nas su lani politicari pisali u ime zvezde, neka prodju kao i ona:-D