Milanov dan odluke, stiže špic, neće leteti samo Pipo?

Autor: Boris Jovanović
utorak 27.01.2015.
10:12
Izvor: Sportske.net

Milan bi trebalo da dobije veliko pojačanje, ali svejedno, to neće promeniti sudbinu Filipa Inzagija ako danas ne eliminiše Lacio. Navijači ne smatraju da je trener kriv. Ko "visi"?

Beta/AP Photo/Gregorio Borgia
Beta/AP Photo/Gregorio Borgia

Povezane vesti

Izgleda da je dogovor sa Romom postignut, Matija Destro će se preseliti u Milan na šestomesečnu pozajmicu sa pravom otkupa od 15 miliona evra. Ovaj napadač bi danas ili sutra trebalo da stigne na "San Siro", ali Inzagi nema vremena da o tome razmišlja.

Njegova sudbina vezana je za večerašnji meč protiv Lacija, ako se ne plasira u polufinale kupa, dobiće otkaz. U tom slučaju klupu privremeno preuzima večiti pomoćnik Mauro Tasoti, ko zna, možda i do kraja sezone, ako ne stigne Spaleti, ili na leto prva želja, Antonio Konte.

No, to je budućnost, klub je u haosu, "Korijere Delo Sport" piše da i dalje u pozadini svega besni sukob Barbare Berluskoni i Adrijana Galijanija. Preseći će gazda Silvio, ali on osluškuje i vox populi.

Navijači su na strani lepe Barbare, protiv Galijanija, on će i večeras biti na meti, traži se njegova ostavka.

"Ujak Fester" je Berluskonijeva desna ruka više od 30 godina, prvo u biznisu, posle i u fudbalu, ali izgleda da je njegovo vreme isteklo. Smatraju ga odgovornim za lošu transfer politiku poslednjih godina, mada nije jasno šta je mogao bolje sa novcem kojim raspolaže.

U svakom slučaju, rezultata nema, Berluskoni uvek može da se pokrije smenom trenera ili da prebaci odgovornost na svoje nameštenike. U svakom slučaju Milan je na niskim granama, sve validne ankete su pokazale da ne postoji ni optimizam među navijačima, oni ne vide ličnost koja može da pokrene stvari.

Većina bi želela da Berluskoni proda klub, ali on traži sumu od 800 miliona evra, ne bi u ovom trenutku mogao da dobije ni pola milijarde. Klub gubi i prestiž i novac, pali su ispod Juventusa na globalnom nivou kada su prihodi u pitanju, a novi slabi rezultati će dodatno narušiti brend.

Hoće li baš sve stati u 90 minuta protiv Lacija, čak i da Milan pobedi. Iz ovog začaranog kruga se ne vidi izlaz...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
ggmuchod
Tuesday, 27.01.2015
11:34

Eventualna pobjeda protiv Lacija bi samo odložila otkaz Inzagiju.. Oni dovode Toresa umjesto da nađu nekog talentovanog Holanđanina, Južnoamerikanca, itd. Loš skauting jer se i za male pare mogu dovesti dobri igrači.. Moraju da počnu da razmišljaju kao slabija ekipa jer više nisu neki prestiž.. Da naprave projekat kao Roma..

avatar
NDJ34
Tuesday, 27.01.2015
15:12

U pravu si za otkaz, samo je pitanje vremena..Ali za los skauting nikako nisi u pravu, Milan je trazio mnogo dobrij mladij igraca, ali kupili su Torresa zato sto je beaplatan, dok bi za eve ove mladje moralidati koji milion, a svi znamo kakva je Berlusconi skrtica postao, tako da do skauta nije problem, a i to je poznato, da italijanskenekipe imaju dobre skaute, posebmo Milan..