Milan - Najbolji napad i najgora odbrana!

Autor: Boris Jovanović
sreda 24.09.2014.
12:41
Izvor: Sportske.net

Ako se pogleda početak sezone brojke jasno pokazuju u čemu je najveći Milanov problem.

Beta/AP Photo/Paolo Lazzeroni
Beta/AP Photo/Paolo Lazzeroni

Povezane vesti

Milan je odigrao meč više od rivala, ali svejedno, u ovom trenutku imaju najgoru odbranu u ligi. "Rosoneri" su primili 8 golova u 5 mečeva, danas bi mogli da ih stignu neki timovi, no utakmica u Empoliju je pokazala gde je problem.

Primili su dva gola u prvom delu, mogli su još nekoliko, nedopustivo je da im jedan od najslabijih timova u ligi napravi toliko šansi.

Hajde da to uporedimo sa utakmicom između Empolija i Rome na "Kastelaniju" pre desetak dana. Tada je Empoli izgubio sa 1:0, Roma nije stvorila toliko šansi kao "Rosoneri", ali im protivnik nije praktično šutnuo na gol.

Za sada je stvari izvadio napad, najefikasniji su u ligi, postižu u proseku dva gola po meču, ali protiv najjačih timova to neće biti dovoljno, pogledajte uostalom meč protiv Juventusa kada su Inzagijevi ofanzivci u većem delu utakmice bili bezopasni.

U Seriji A ne možete dobijati samo napadom, mnogo je povika na Inzagija zbog izbora igrača. Sinoć je Bonera konstantno bio u nevolji, Pipo je odmarao Ramija koji je svakako bolji igrač.

Naravno, nedostaje i iskusni Aleks, sa nekadašnjim igračem Čelsija odbrana bi mogla da deluje bolje. Ni De Šiljo nije u formi, dok Abate pruža solidne partije, već je zabeležio tri asistencije.

U svakom slučaju, ako bude nastavio ovako da prima golove, Milan ni ove sezone neće ostvariti ambicije, niti se boriti za velike stvari u Italiji. Kada to kažemo, mislilmo na treće mesto, jer sve osim toga svakako da nije uspeh za jedan tako veliki klub.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke