Milan - Kinezi ili Tajlanđani, svejedno, legenda se vraća!

Autor: Boris Jovanović
sreda 11.03.2015.
10:19
Izvor: Sportske.net

Iako je Fininvest demantovao prodaju, Milan će od leta biti u azijskim rukama. Navodno novi vlasnici već znaju ime direktora, ali i novog trenera!

Beta/AP Photo/Luca Bruno, File
Beta/AP Photo/Luca Bruno, File

Povezane vesti

Mediji u Italiji su više-manje uvereni da će Milan završiti u azijskim rukama. Fininvest, Berluskonijeva kompanija je demantovala da je klub prodat, kako su objavili rumunski mediji, gospodinu "Pinku", vlasniku najveće kompanije za energentska pića.

Ovaj Kinez jeste pregovarao sa Berluskonijem, zove se Poe Vang Šuo, ali oko reklamiranja pića na bazi ginsenga u Evropi. Zainteresovan je i za ulaganje, ali u ovom trenutku je mnogo ozbiljnija kombinacija sa tajlandskim investitorom, Bi Taekubolom.

On je vođa konzorcijuma koji okuplja još par tajlandskih i singapurskih biznismena, oni će navodno otkupiti 30% akcija za 250 miliona evra, a onda u budućnost, najverovatnije tokom leta stići i do većinskog paketa deonica.

Navodni sporazum podrazumeva i da Berluskoni plati kaznu od 25 miliona evra u slučaju da se predomisli, a zadržaće jedan paket akcija koji će omogućiti Barbari Berluskoni da zadrži upravljanje finansijama Milana.

Prema tvrdnji "Gazete Delo Sport", ona će, uz podršku novih vlasnika sprovesti ideju od prošlog leta, da Paolo Maldini preuzme funkciju direktora, to je prošle godine sprečio Adrijano Galijani.

Sam Galijani ne želi da komentariše navode uz poruku da je to stvar porodice Berluskoni.

Odmah su se javili insajderi, Maldini ubeđuje Antonija Kontea sa kojim je dobar prijatelj da od leta preuzme klupu, nekadašnji trener Juventusa bi bio garant povratka Milana na vrh.

Antonio Konte nije zadovoljan na klupi Italije, već se pominjalo da čeka da obezbedi matematički plasman na EURO i onda prepusti klupu nekom drugome. Ali, on je to demantovao.

Milanu bi sveži kapital omogućio da krene Juventusovim stopama, ojača tim, ali i napravi novi stadion koji bi bio zalog za budućnost.

Čak i ako ne bude kupovine od strane Azijata, Milan će ići u tom pravcu, što podrazumeva odlazak Galijanija i dolazak Maldinija, kao i planove za novi stadion.

Ali, onda neće biti novca za rezultatske pomake, odnosno pojačavanje tima, pa se veruje da će Berluskoni na kraju odlučiti da proda "Rosonere" posle gotovo 30 godina na čelu Milana.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke