Miho, Milan je tvoja šansa karijere!

Autor: Vladimir Stojanović
četvrtak 04.06.2015.
09:33
Izvor: Sportske.net

Sve je gotovo, tokom dana Siniša Mihajlović će postati trener Milana. Koliko će zarađivati i kakva pojačanja može da očekuje? Zbog čega je Milan izabrao Srbina?

Beta/AP Photo/Carlo Baroncini
Beta/AP Photo/Carlo Baroncini

Povezane vesti

Sastanak u Berluskonijevoj vili u Arkoreu je praktično bio potvrda dogovorenog, Mihajlović je prošle nedelje već razgovarao sa Galijanijem.

Srbin će danas postati trener Milana, trebalo bi već u prepodnevnim časovima da poseti "Milanelo", pre nego što tokom dana bude potvrđeno da će sedeti na klupi slavnog kluba.

Mihajlović će potpisati ugovor na dve godine, zarađivaće dva miliona evra po sezoni, plus bonuse za trofeje i plasman u Evropu.

U Milanu su entuzijasti, veruju da je Srbin sposoban da prene ekipu, Mihajlović je poznat kao veliki motivator što je po oceni Berluskonija u ovom trenutku najvažnije.

Berluskoni je rekao da mu prija Mihajlovićeva glad za uspehom. Međutim videćemo hoće li mu klub obezbediti pravi tim za povratak u vrh italijanskog fudbala.

Još je rano da se spekuliše o pojačanjima, Mihajlović bi da zadrži neke igrače poput Destra koji je na pozajmici iz Rome, a De Jong kome ističe ugovor bi posle dolaska Srbina mogao da se predomisli i ostane u klubu.

Verovatno će Mihajlović pokušati da dovede iz Sampdorije par igrača poput Sorijana, kao i De Silvestrea, a pominje se i Baseli iz Atalante. Niang bi mogao da se vrati iz Đenove, a Mihajlović tek treba da pruži svoj sud o igračima koji su u klubu.

Kao što i sami vidite, budžet neće biti veliki, tačnije, Milan će uglavnom operisati na domaćem tržištu što naravno budi skepsu, ali kako navijači kažu, od ovoga gore ne može...

Sinišina avantura počinje, za njega ovo je šansa karijere.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

18 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Zoran GGMU CG
Thursday, 04.06.2015
13:15
avatar
Thursday, 04.06.2015
12:28

Jednostavno, ako milan (berluskoni) ne odluci da otvori novcanik i potrosi novac na pojacanja, nema ovde ni bolji trener od mihe sta da trazi. Mihajlovic je pokazao sa sampom da ipak ume i da je talentovan, ali dzabe sve to kada je igracki kadar ocajan. Dzabe i najbolja taktika, sati i sati skeniranja protivnika, motivisanje igraca, kada to nema ko da sprovede u delo. Dzaba sve ako mesiju treba da se suprotstavi djordje tutoric. Mozes ti da mu pricas i objasnjavas do prekosutra, da mu sve objasnis i das na tacni, ali ako igrac nema kvalitet, sve to pada u vodu. Neki ce reci da miha ume da motivise igrace, da izvuce maksimum iz njih, ali takve igre mnogo retko traju cele sezone, obicno to bude par utakmica, a onda vracanje u realnost. Tako je bilo i sa sampom, u ono vreme dok su bili 3. na tabeli, a onda u drugom delu pad forme i ispadanje sa mesta koja vode u evropu (znam da ce je ipak igrati, jer nisu pustili djenovu). A cini mi se da sampa ima i bolji igracki kadar od milana. Milanu za neko ozbiljnije takmicenje u seriji a (ne napad na titulu, pa mozda cak i ligu sampiona) fali 3-4 doooooobra igaca. I to bi im bilo dovoljno za neko 4. mesto, eventualno uz ludu srecu 3. Jer su roma, a pogotvo juve, mnogo daleko od milana po kvalitetu. A tu su i lacio i napoli koji su takodje odlicni i ni njih nece lako stici po kvalitetu. Pogotovo lacio ako udje u ls, jer ce se tek onda pojacati. Zato se plasim da ce ovo biti jos jedan potroseni trener, koji nece moci mnogo da donese milanu, ako se mnoge druge stvari ne promene, pa sledece sezone sve ispocetka. Srecno mihajlovicu, nadam se da ces imati uspeha!

avatar
Rossonero-Beograd
Thursday, 04.06.2015
13:16

Ovo je smešno, neće uložiti ništa, dovešće opet sprdnje od igrača i opet će se cimati za zlatnu sredinu(10. ili 12. mesto je realno)...nijedan ozbiljan trener neće prihvatiti ovakvu sprdnju od kluba...nama treba Klop, Anćeloti, Konte ili Emeri, ulaganja od 150-200 miliona po sezoni, novi stadion, novi vlasnik, novi direktor, pa onda nešto da pričamo...ovo je sve sprdnja i zamajavanje...

avatar
33
Thursday, 04.06.2015
12:07

Bravo za Sinišu. Svaka čast majstore.

avatar
jc
Thursday, 04.06.2015
11:20

Napravili su od Milana ekipu za sprdnju, sramota.non bez pravih pojacanja ne moze da se vrati u vrh. Ako nastave ovako da posluju to je presipanje iz supljeg u prazno.

avatar
Alexander Stonsky
Thursday, 04.06.2015
11:08

Setite se 2010. kada je dosao Alegri, koji je tada proglasen za trener sezone u Italiji. U debitantskoj sezoni je osvojen Skudeto. Sad je situacija slicna, Miha je trener sezone, i dolazi u Milan koji je daleko od Skudeta ali ne i od 3. mesta.

avatar
stanko1164
Thursday, 04.06.2015
10:52

Milan je sansa da mu propadne karijera.

avatar
Делија_момак
Thursday, 04.06.2015
10:51

Срећно, легендо! Да вратиш Милан на стазе старе славе! Слажем се са констатацијом да му је ово шанса каријере јер до сада није водио велике клубове али гори од Инзагија не може да буде па све и да хоће. Ваљда ће и Берлускони да обезбеди лову. Лако је њему било да троши државне паре кад је био премијер. Сада када није премијер, нешто га мрзи да завуче руку у властити џеп. Милан не може дуго да буде у кризи али једино решење је продаја клуба јер Берлускони више нема идеју како да врати клуб на прави колосек

avatar
Thursday, 04.06.2015
10:48

Ако спорстке тако кажу :D

avatar
Kladionicar BAN 40
Thursday, 04.06.2015
10:40

Taman sam pomislio da sam se oslobodio Mihe kad je otiso iz reprezentacije, ali evo ga opet :( A to sto smo posle najava budzeta od 120 miliona stigli do 20 je jos tuznije.

avatar
Čika Marko
Thursday, 04.06.2015
10:31

Nisam nesto posebno odusevljen ali sve je moguce...Milan nije sto je nekad bio, a Miha je u usponu tako da mozda i nesto bude od ovoga. Zivi bili pa videli !!!

avatar
Bruce Wayne
Thursday, 04.06.2015
10:05

Nije mi jasno šta će mu Destro? Valjda je i njemu jasno da će za 20 miliona biti bolja kupovina Mitrović. Pogotovo što je Miha trener pa mogu da se biju po cijeli dan :D

avatar
Thursday, 04.06.2015
09:56

Jos kada bi dobio budzet za pojacanja od 150 miliona koliko je ako se nevaram nudjeno Ancelotiju Juve bi dobio ozbiljnu konkurenciju u borbi za titulu.Ovako ako izbori Ligu Sampiona to je ogroman uspeh.

avatar
Thursday, 04.06.2015
09:54

Bolje da je ostao u Sampdoriji ili preuzeo Napoli. Ali evo ovako mu zelim svu srecu nadam se da ce biti Milanu kao pre Don Carlo.

avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Thursday, 04.06.2015
09:53

Ma, dovedi komotno i Krsticica pa da nas Bog vidi! Nisi pozeljan, SLinisa!

avatar
ManUtdSrbija
Thursday, 04.06.2015
09:51

Napravice Miha uspeh sa Milanom, izvucice iz njih 150% mogucnosti i bice to dovoljno za izlaz u LE, bez minimum 6,7 dobrih pojacanja Milan nazalost nije u mogucnosti da se bori za LS. Samo ako daju Mihi sansu na nekoliko godina, sklopice on tim koji ce se boriti za titulu. Srecno Miha! Pravicemo te mi od blata!

avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Thursday, 04.06.2015
09:44

UPRAVA NAPOLJE, SINISA ODLAZI!

avatar
Кун
Thursday, 04.06.2015
09:41

Srecno legendo, vrati ih na njihovo mesto.