Miha strog i pravičan, kaznio samog sebe!

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 05.12.2014.
19:30
Izvor: Sportske.net

Kudili smo ga i zamerali mu što reprezentativce Srbije drži "na kratkom lancu" ali je Siniša Mihajlović pokazao da stasava u vrhunskog trenera o čemu svedoči njegova odluka da kazni samog sebe zbog isključenja koje je zaradio.

Beta/AP Photo/Marco Vasini
Beta/AP Photo/Marco Vasini

Povezane vesti

Dan kada je fudbalska Srbija "najurila" Sinišu Mihajlovića sa mesta selektora "A" reprezentacije u Sampdoriji mogu da proglase klupskom svetkovinom.

Od momenta kada je Siniša preuzeo kormilo Đenovljana Sampdorija je izborila opstanak u ligi a tekuća sezona za sada protiče u znaku sjajnih rezultata. Sa Mihom na klupi Sampa ima samo jedan poraz u Seriji A, dok je u nacionalnom Kupu dogurala do osmine finala.

Upravo se na utakmici 1/16 finala Kupa sa Brešom dogodilo da Mihajlović zaradi isključenje i to zbog rasprave sa sudijom. Nije to Siniši bio prvenac kada su isključenja u pitanju ali je nekadašnji reprezentativac i selektor Srbije dokazao da stasava u sjajnog trenera.

Danas je stigla vest da će Miha propustiti naredne dve utakmici u italijanskom Kupu zbog prestupa koji je načinio a Srbin je pokazao da pravila koja nameće fudbalerima važe za sve u ekipi.

"Šta tražim od igrača, najpre tražim od sebe samog" rekao je Mihajlović a potom saopštio da je od kluba tražio da ga novčano kazni odnosno da deo plate prosledi na račun Instituta "Gaslini".

Upravo je ovakvim postupkom Miha dokazao da je strog i pravičan a nema sumnje da će fudbaleri umeti da cene ovakav odnos svog trenera. Dodajmo i to da će kompletna ekipa dobiti večeru na račun Siniše Mihajlovića.

"Oni će odlučiti kada će se to desiti i gde ćemo to da idemo. Platiću, jer je to način na koji mi rešavamo ovakve situacije. Uostalom, ovo je svakako - prava stvar" dodao je Mihajlović.

Sampdorija je savladala Brešu u okviru 1/16 finala Kupa rezultatom 2:0 a suspenzija koju je Srbin dobio zbog isključenja znači da u meču 1/8 finala neće imati priliku da kao strateg Đenovljana ukrsti koplja sa svojim velikim prijateljem Robertom Manćinijem.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Friday, 05.12.2014
20:58

Jedan je Sinisa Mihajlovic, ali to kapiraju samo oni koji se razumeju u fudbal, znaci 5% ljudi koji ovde dolazi. Istina je zabolela "njegove" jer ne mogu da istrpe istinu, najvise su krivi sto je Miha oteran.

Samo cepaj Miho, do nekih boljih vremena pa opet na klupu Srbije.