Miha se oprostio pismom!

Autor: Dragan Milosavljević
ponedeljak 01.06.2015.
13:12
Izvor: Sportske.net

U veoma dirljivom izlaganju, Mihajlović je potvrdio odlazak iz Sampdorije i zahvalio se svima.

Beta/AP Photo/Carlo Baroncini
Beta/AP Photo/Carlo Baroncini

Povezane vesti

Srpski fudbalski trener Siniša Mihajlović potvrdio je danas da napušta Sampdoriju.

Mihajlović je taj italijanski klub preuzeo u novembru 2013. godine i vodio ga do sedmog mesta na tabeli Serije A. Sampdorija i dalje ima šanse da stigne do učešća u Ligi Evropa, ukoliko Đenova ne dobije licencu Uefa.

"Ovo su moje poslednje reči koje su izgovorene u ulozi trenera Sampdorije."

"Dragi navijači Sampdorije, došao je najteži trenutak za mene, trenutak kada se opraštamo. Moja avantura se ovde završava. Preuzeo sam Sampdoriju 21. novembra 2013. godine kada je tim bio u dnu tabele i u krizi. Ostavljam klub na sedmom mestu. Ne znam da li će ući u Ligu Evropa, to sad zavisi od drugih. Pored plasmana, više sam ponosan na nešto drugo."

"Ponosan sam na grupu momaka koju ostavljam iza sebe. To je grupa koja je samouverena i koja svakom protivniku može da izađe na crtu."

"Ponosan sam na to što su mnogi momci kroz svoj rad u ove dve godine zaslužili poziv u nacionalni tim."

"Ponosan sam na rad koji je iza nas, a siguran sam da su svi u klubu kao i navijači ponosni na nas."


Italy Soccer Serie A

Potom se Miha osvrnuo na svoju budućnost i zahvalio se svima.

"Bilo bi mi lako da ostanem ovde u klubu, znam da sam cenjen i od uprave i od navijača, ali ne bi bilo fer prema razvoju moje karijere. Želim da napredujem. Postavio sam sebi cilj koji sam ostvario i sada želim neki novi izazov."

"U meni nema tuge, naprotiv, osećam veliku sreću jer sam u dva navrata bio u Sampdoriji, kao igrač i kao trener. Odlazim sa osmehom na licu."

"Želeo bih da se zahvalim svim navijačima koji su imali vere u mene, koji su mi pružali podršku. Fudbal se danas pretvorio u biznis, ali bez strasti i emocija ne bi to bilo isto."

"Takođe, veliko hvala i igračima, dali su mi sve, a ja se iskreno nadam da sam ih nešto naučio, da sam im preneo neke pozitivne stvari koje će im biti od koristi tokom karijere."

"Hvala i predsedniku kluba koji je nekoliko puta sprečio moj odlazak, hvala svim članovima uprave."

"Na kraju, veliko hvala gradu Đenovi, koji me je dočekao srdačno i drugi put. Osećao sam se kao da sam se rodio ovde. Vratiću se opet u Djenovu koja će uvek biti moj dom!"

"Srećno, zbogom svima i napred Sampdorija!" -
u potpisu Siniša Mihajlović.




Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke