Miha sad ne traži da igrači pevaju, već da pričaju!

Autor: Nikola Miloradović
petak 25.11.2016.
18:14
Izvor: Sportske.net

Siniša Mihajlović smatra da današnji igrači slabo pričaju između sebe, kao i da su generalno slabo fokusirani da bi znali "šta ih očekuje u naredne tri utakmice".

BETA/AP Photo/Antonio Calanni
BETA/AP Photo/Antonio Calanni

Povezane vesti

Tokom konferencije za medije uoči utakmice Serije A između Torina i Kijeva, Mihajlović se dotakao i vremena koje je proveo sa Pepom Gvardiolom, koje mu je otvorilo oči u pogledu profesinalizma svojih fudbalera.

"Sportisti su danas mnogo profesionalniji nego što su bili u moje vreme. Jedno što sada slabo komuniciraju.

Nekada smo igrali karte i pričali, sada oni šalju SMS poruke jedni drugima i to se oseća na terenu, gde i dalje slabo komuniciramo
", rekao je Mihajlović.

"Dok sam ja igrao, bilo je igrača koji su pušili i pili, ali smo tada bili potpuno usresređeni na terenu. Sada, samo par njih zna sa kim će se sresti u narednom duelu", dodao je srpski strateg.

Otkrio je Mihajlović i šta mu je Gvardiola rekao, kada je bio gost na jednoj utakmici Mančester sitija.

"Posetio sam jednu od Gvardiolinih utakmica, potom smo otišli na večeru i rekao mi je: 'Ovo je bio sjajan meč jer su se igrači skupili pre utakmice i gledali snimke protivnika, a da im ja ništa nisam rekao. Čuo sam kako o tome pričaju u svlačionici'. To je za mene strast", pojasnio je Siniša Mihajlović.

Na kraju trener "Bikova" je zaključio: "Moji igrači se skupljaju da gledaju filmove, ali bi bilo bolje da što više pričaju o fudbalu. Makar samo pola sata duže, i to je važno".

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Saturday, 26.11.2016
01:56

Kolektiv, osecaj zajednistva, i neka zajednicka zelja mnogo znace, timu. Fudbal nije individualni sport, i nijedan igrac ne moze sam, a sad kad svi gledaju svako za sebe, onda tim ne valja. Nemamo toliko klasa trenutno, tako da jedinstvo u timu napravi klasu tamo gde je objektivno nema.