Miha: "I mene na svakom stadionu zovu ciganinom..."

Autor: Vladimir Stojanović
sreda 27.01.2016.
10:38
Izvor: Sportske.net

Posle rasističkih uvreda De Rosija na račun Mandžukića, oglasio se i srpski trener.

BETA/AP Photo/Antonio Calanni
BETA/AP Photo/Antonio Calanni

Povezane vesti

Siniša Mihajlović je i tokom igračke karijere bio na meti navijača u Italiji.

"De Rosi je pogrešio, ali to je uobičajena uvreda. Pa i mene na svakom stadionu nazivaju gov.... ciganinom", objasnio je srpski trener.

On je oguglao, pa i ne doživljava to kao neku posebnu uvredu, s obzirom da je više od dve decenije u Italiji. Iako to možda nije politički korektno reću, dosta Italijana posmatra ljude sa prostora Balkana kroz ovu prizmu i koristi ovakve izraze.

De Rosi se naravno izvinio, ali s obzirom na njegovo agitovanje za neo-fašiste nije čudno što se on upravo našao u centru ovog skandala.

Veći je problem opravdavanje ovog postupka od strane trenera Spaletija koji u tome ne vidi ništa loše, a jedino zamera svom kapitenu što nije stavio ruku preko usta...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

17 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Kanidja Kokanidja
Friday, 29.01.2016
18:06

Kakva ironija zivota. Italijani nekoga nazivaju ciganom ahahahahah. Da li postoje veci cigani od njih?nTo kao da te pripadnik romske nacionalnosti nazove ciganom.

avatar
REVOLT SPT BuNT
Thursday, 28.01.2016
12:28
avatar
REVOLT SPT BuNT
Wednesday, 27.01.2016
15:51

Nema veze sa ovom vescu, ali mislim da baca posebno i dodatno lose svetlo na sve ono lose sto nam se desava i ove sezone: Milan je protiv klubova iz 2-ge to jest donje polovine tabele (Torino, Bolonja, Atalanta, Djenova, Karpi, Verona) izgubio cak 14 bodova?!?!?! I dok je remi protiv Torina, mozda cak i Atalante pa donekle i onaj kiks u Djenovi (ali remi da je bio, ne bas i sam poraz) prihvatljivi, koje je opravdanje za poraze od Bolonje i remije sa Karpijem i Veronom koja nema nijednu pobedu do sada u prvenstvu?!

avatar
juznoprugas
Thursday, 28.01.2016
02:18

Bologna je znatno podigla formu nakon dolaska Donadonija na klupu, a u toj utakmici Milan i nije bio toliko los, tako da se i taj kiks mozda donekle moze ,,opravdati,, dok za Karpi i Veronu nema opravdanja i tu si potpuno u pravu! takodje remi sa Empolijem se isto ne moze smatrati kiksom, video si i sam kako igraju duplo brzi i povezaniji fudbal od Milana..

avatar
juznoprugas
Monday, 01.02.2016
01:42

prijatelju stari, da nastavimo diskusiju ovde, posto je na glavnoj vesti velika guzva..sta reci, nasi momci su nam ulepsali celu predstojecu nedelju...ekipa nema nekog preterano tehnickog znanja sem par igraca poput Bonaventure i donekle Honde i Nianga...igraju borbeno i cvrsto gde prednjace Kucka i po meni Abate (Dei Scigliu se konacno zahvaliti) neverovatnim presingom.. to prolazi protiv jacih ekipa koje zele da se nadigravaju..kad treba napasti slabije, cini mi se da tu imaju problem..nadam se da ce Menez proraditi, Baloteli probuditi, jer oni su ti koji jednim potezom mogu resiti protiv slabijih rivala..tu Miha mora mnogo motivisati ekipu, jer u derbijima to ipak nije tesko..

avatar
juznoprugas
Friday, 29.01.2016
01:18

spomenuh Empoli jer sam dosta citao da je bod protiv njih u gostima kiks..nekada je bio, sada mislim ipak nije..po meni uz Sasuolo najnezgodniji rival od ovih ,,manjih,, ekipa..

avatar
REVOLT SPT BuNT
Thursday, 28.01.2016
12:28

Znam da je podigla formu, bio sam svestan toga cak mesec dana pre te utakmice i pisao sam da cemo ih tesko dobiti, ali mozemo mi nekada valjda da pobedimo i osvojimo tri boda i onda kada to ne zasluzimo, a kamoli kada to u potpunosti zasluzimo. Empoli nisam ni spomenuo, ali donekle se slazem...

avatar
Wednesday, 27.01.2016
15:00

meni je najace sto Ialijani nas zovu cigani a mi kompletno i Spance i Italijane i Portugalce nazivamo cigani. Usput generalno niko nema nisa direktno protiv drugih, kao nacija. A sto se tice, A sto se tice naslova nem atu rasizma, to ej klasicna uvrede, koje se dogadjaju na svakj utakmici samo sto se na neke obrati paznja a na neke ne.

avatar
bobar84c
Wednesday, 27.01.2016
17:57

Bas apsurd da potomci romana slovene nazivaju ciganima :)

avatar
jv
Wednesday, 27.01.2016
14:15

Vredjanje je odlika primitivnih i nepismenih, i samo pokazuje njihovu nemoc. Moze De Rosi da vredja, ali ne moze da pobedi! Roma i De Rosi sve vise tonu ka sredini tabele, pa se nemoc ovako iskazuje. Uz to, on je deklarisani fasista, ne vidim zasto ne bi bio kaznjen sa najmanje tri meseca neigranja i masnom novcanom kaznom.

avatar
REVOLT SPT BuNT
Wednesday, 27.01.2016
13:31

U tvom slucaju su potpuno u pravu, ti si to u svakom mogucem smislu...

avatar
CURVA SUD
Wednesday, 27.01.2016
13:27

Stvarno su ovi fudbaleri postali kao curice, plaču za svaku sitnicu. Poznato je svima da fudbaleri foliraju i plaču kad drugi igrač dune u njih ali ovo je više prešlo sve granice. Ugledajte se na druge sportiste, na primjer na vaterpoliste koju primaju stalno stravične udarce pod vodom i trpe vrijeđanja stalno pa se ne žale, jer to su pravi momci, a na žalost zarađuju smiješne novce u odnosu na fudbalere, SRAMOTA!!!

avatar
ZGtopnik
Friday, 29.01.2016
12:20

imaš pravo, ali više Mađo nije ni riječi rekao o ovome kad je dečko fajter

avatar
fcb
Wednesday, 27.01.2016
12:30

Nije mi jasno što dizete frku, uvreda kao uvreda, toga ima na svakom meču, u svakom dijelu svijeta, kod nas posebno, eto i mi njih zovemo Žabari, jer jedu žabe, pa nikom ništa. Nećemo valjda mi da popujemo nekome o uvredama u sportu, mislim da je to sastavni dio sporta, i daju posebnu draž, loše bi bilo da ih nema

avatar
MaNcHesTeR_ed
Wednesday, 27.01.2016
13:58

Ja za 8 godina nisam nikad video zabe u nekom restoranu,a zavrsio sam za kuvara i ni tu zabe nisu spomenili... Jedu ih neki ljudi al to nije deo vecine i tradicije

avatar
REVOLT SPT BuNT
Wednesday, 27.01.2016
15:05

A sto je najgore, zabe ne jedu Italijani nego Francuzi mada vrlo verovatno i oni jako retko...