Mesijev penal za pobedu Barse!

Autor: Darko Mitrović
sreda 21.01.2015.
23:57
Izvor: Sportske.net

Barselona stekla minimalnu prednost protiv Atletika u četvrtfinalu Kupa kralja. Posle velike nervoze u finišu meča, Katalonci ipak stigli do trijumfa.

Beta/AP Photo/Manu Fernandez
Beta/AP Photo/Manu Fernandez

Povezane vesti

U prvoj četvrtfinalnoj utakmici španskog Kupa kralja, Barselona je na Kamp Nou savladala Atletiko sa 1-0 i stekla minimalnu prednost pred revanš na ''Kalderonu'' za sedam dana.

Kako se i očekivalo, Barselona je od početka meča uspostavila inicijativu na terenu, dok se ekipa Dijega Simeonea oslonila na oprobani recept, koji je sjajno delovao protiv Reala - organizovana odbrana i pokušaji brzih kontranapada.

Gostima je razvoj događaja išao u prilog, Barsina inicijativa nije davala rezultat, a ''Jorgandžije'' su tokom prvog poluvremena mogle u par navrata da ozbiljnije ugroze gol Ter Štegena, i to preko zapaženog Grizmana.

Prvo poluvreme je, tako, okončano bez golova, a slična slika viđena je i u većem delu drugog poluvremena, sve do 75. minuta, kada su se strasti rasoplamsale na terenu.

Barsa je pojačavala pritisak, ali je istovremeno rasla i nervoza domaćih igrača i navijača, posle pojedinih sudijskih odluka na štetu domaćih, počev od nedosuđenog prekršaja nad Suarezom ispred kaznenog prostora, a zatim u narednih par minuta ni igranje rukom jednog fudbalera gostiju na istom mestu nije sankcionisano.

Protesti Barsinih igrača su postajali sve žešći, Maskerano je dobio i žuti karton zbog protesta, ali su se domaći ipak radovali. Igrao se 85. minut, dosuđen slobodan udarac za domaće, izveo ga je Leo Mesi, a u gužvi koja se stvorila u kaznenom prostoru, oboren je Buskets, a arbnitar je pokazao na belu tačku.

Ovoga puta su gostujući igrači imali dosta razloga za proteste, ali, naravno, ništa nisu mogli da promene. Leo Mesi je izveo jedanaesterac, njegov šut je golman Oblak kratko odbio, a Argentinac je zatim, iz drugog pokušaja, prosledio loptu u mrežu, za konačnih 1-0 i prednost Barse pred revanš na ''Kalderonu''.

Mesijev gol pogledajte OVDE.

Ovo je, inače, bio 22. Mesijev gol protiv Atletika, pa su ''Jorgandžije'' postale klub koji je najviše golova primio od Mesija. Realu i Sevilji Mesi je dao po 21.

U preostalim večerašnjim mečevima četvrtfinala Kupa kralja, Viljareal je sa 1-0 savladao Hetafe, dok su Malaga i Bilbao igrali bez golova, 0-0.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj članak