Mesijev jubilej u brojkama!

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 15.02.2015.
19:48
Izvor: Sportske.net

Utakmica 23. kola španske Primere između Barselone i Levantea ostaće upamćena kao tristoti nastup Lionela Mesija u Primeri a jubilej je obeležen izjednačavanjem rekorda i dostignuća Telma Zare i Kristijana Ronalda.

Beta/AP Photo/Manu Fernandez
Beta/AP Photo/Manu Fernandez

Povezane vesti

Era u kojoj živimo omogućila nam je da na delu gledamo dvojicu fudbalera koji iz nedelje u nedelje ruše rekorde i nadmašuju ono što su generacije pre njih gradile.

Gotovo svakog vikenda imamo priliku da posvedočimo neki novi rekord Lionela Mesija ili Kristijana Ronalda a dodatnu čar daje i to što se Argentinac i Portugalac međusobno nadmeću i sustižu na raznoraznim listama.

Nedeljni duel Barselone i Levantea u okviru 23. kola španske Primere bio je tristoti za Lionela Mesija u dresu Katalonskog kluba, računajući samo utakmice u španskom šampionatu.

Legendarni Argentinac jubilej je začinio na najbolji mogući način pošto je u mrežu Levantea spakovao het-trik, svoj peti u tekućoj sezoni.

Ako se okrenemo brojkama u Primeri dolazimo do sledećih podataka. Mesi je za Barselonu odigrao 300 utakmica, postigao 269 golova, a danas je oborio rekord po broju asistencija pošto je stigao do kote 107!

Lionel Mesi

Argentinac u proseku postiže gol na 88 minuta što na prvi pogled ne deluje impozantno ali na njegovih 300 mečeva taj prosek ima ogromnu vrednost.

To što je u duelu sa Levanteom postigao het-trik napravilo je dodatni posao statističarima koji su morali da ažuriraju mnoge parametre.

Današnji het-trik Lionela Mesija bio je 31. u dresu Barselone po čemu se Argentinac izjednačio sa Telmom Zarom a dodatno se udaljio od Alfreda Di Stefana (28) i Kristijana Ronalda (27).

Ukoliko objedinimo het-trikove koje je Mesi postizao na klupskom i reprezentativnom nivou dolazimo do brojke 34 (31+3), dok Kristijano Ronaldo u istoj kategoriji ima 30 het-trikova.

Dodajmo i to da je po tri het-trikova Mesi postizao protiv Valensije i Osasune a dva puta u karijeri sa tri gola na jednoj utakmici častio je i slavni Real Madrid.

U tekućoj sezoni Mesi je postigao pet het-trikova a valja istaći da nakon današnjih golova Levanteu Argentinac uhvatio korak za Kristijanom Ronaldom koji je u dosadašnjem toku šampionata postigao 28 golova, dok Mesi ima 26.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke