Mesi u problemu - Sve lošiji procenat "sa kreča"!

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 24.02.2015.
23:02
Izvor: Sportske.net

Argentinski internacionalac Lionel Mesi propustio je priliku da stavi tačku na dvomeč sa Mančester Sitijem već posle prve utakmice a statistika kaže da je Barsin virtuoz sve manje siguran kada je izvođenje penala u pitanju.

Beta/AP Photo/Jon Super
Beta/AP Photo/Jon Super

Povezane vesti

Fudbaleri Barselone savladali su Mančester Siti rezultatom 2:1 u prvoj utakmici 1/8 finala Lige šampiona igranoj na "Etihadu" čime su se približili plasmanu u dalji tok takmičenja.

Malo je onih koji veruju u to da "Građani" mogu do čuda u Kataloniji a optimista bi bilo još manje da je Lionel Mesi iskoristio jedanaesterac u četvrtom minutu nadoknade vremena.

Argentinac je ovoga puta preuzeo odgovornost na sebe i ponovo dokazao da mu izvođenje jedanaesteraca ide sve slabije. Tome treba dodati i činjenicu da je jako loše reagovao nakon odbijene lopte pa je na kraju ostalo 1:2 za Barselonu.

Ako se vratimo penalima i Mesijevim procentima dolazimo do podatka da je Argentinac realizovao samo pet od poslednjih deset penala koje je izveo u Barseloni ili za nacionalni tim.

Omaleni napadač promašio je na "Etihadu" četvrti penal od poslednjih 7 koje je izvodio u Barseloni u svim takmičenjima što govori da je Lionel Mesi ušao u blagu krizu kada su jedanaesterci u pitanju.

Da li će u nastavku sezone Luis Enrike potražiti novog izvođača najstrožih kazni ostaje da se vidi ali nema sumnje da je Mesi poljuljao svoj kredibilitet novim promašajem.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke