Mesi, spremaju ti film!

Autor: Boris Jovanović
subota 18.10.2014.
12:00
Izvor: Sportske.net

Hoćemo li danas biti svedoci istorije? Barsa trenutak za večnost ne želi da sačeka nespremna!

Beta/AP Photo/Andres Kudacki
Beta/AP Photo/Andres Kudacki

Povezane vesti

Leo Mesi je na dva gola od rekorda starog pola veka, već danas bi mogao protiv Eibara da stigne, možda i prestigne španskog kralja strelaca Telma Zaru na vrhu večne liste najboljih strelaca Primere.

Argentinac je postigao 249 gola, slavni Bask koji nije više među živima dao je 251. Ako Mesi sruši rekord danas na "Kamp Nou" spremni su gigantski ekrani i film sa svim Mesijevim golovima. Očekuje se da će navijači ostati na tribinama na posebnoj svečanosti, kako bi uveličali Mesijev veliki trenutak u karijeri.

Ako ne sruši danas rekord, mogao bi to da učini narednog vikenda na "Bernabeu" protiv Reala. Postojala je ideja saveza da prekine za trenutak meč i oda počast Mesiju, ali su Merengesi i njihovi navijači poručili da na to ne pomišljaju.

U svakom slučaju, uskoro će Argentinac postati vlasnik još jednog rekorda, a zanimljivo da on prošle godine nije bio na listi kandidata za najboljeg napadača. Uz Ronalda i Dijega Koštu, nominovan je nekadašnju "Tobdžija", Karlos Vela koji je dao 16 golova prošle godine.

Uz Mesija među kandidatima nema ni Benzeme, ni Aleksisa Sančeza, pa nije jasno čime su se vodili organi lige.

Inače, osim Barselone, na teren će danas i Real. Madridisti gostuju protiv Levantea, Anćeloti će rotirati, Bejl počinje, on je jedini igrač evropskog prvaka koji je ove sezone počeo sve mečeve.

Benzema, Varan i Ramos će propustiti utakmicu jer nisu zalečili povrede, Pepe i Načo igraju kao centralni bekovi, a prema nekim  informacijama Isko će početi kao "lažna devetka", a Ćićarito opet ostaje na klupi. Kako smo pisali juče, Ronaldu ne pada na pamet da propušta mečeve, igraće i danas, i u Ligi šampiona protiv Liverpula na "Enfildu" i naravno protiv Barselone.

Real je u prethodne dve godine dobio u Valensiji Levante, ali je zato tri puta pre toga domaćin ostao neporažen, odnosno dobio dva meča. Levante će se za razliku od prošlih godina boriti za opstanka, ali pokazuju znake života posle očajnog starta.

I domaćin je strašno oslabljen, Navaro, Toro, Vintra, El Car, Rafael Martins su povređeni i bolesni, neće im biti lako pogotovo jer je Kejlor Navas na suprotnoj strani. Doduše na klupi, pošto će Kasiljas biti na golu.

U ostala dva meča dana, Bilbao koji ima košmarnu sezonu dočekuje veoma solidnu Seltu, a Malaga će u Kordobu koja je jedini tim bez pobede u šampionatu ove sezone.

Sinoć je u uvodnom meču 8. kola Rajo odneo bodove iz Granade.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke